Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zaitsev
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1660

Zamieszczone przez siudym
    A widzisz. Pewnie, ze powinni juz zrobic 400/5.6 IS. Tam jak nigdzie tego IS brakuje, bo optycznie to poprawiac nie maja co.
    No właśnie chciałem o tym ISie napisać, ale mi umknęło. Jasne, że brakuje. Z drugiej jednak strony cena by poszła ostro w górę za takie szkło, a zawsze jest monopod czy worek z grochem... ;-)
    Zamieszczone przez punky
    To prawda też czekam jak ten osioł na 35/1.8.
    Mogło by być nawet pod cropa jak u nikona z kryciem FF
    Powiem szczerze, że mi się marzył EF 35/1.8, ale widać nawet EF-S się nie doczekaliśmy... :-(

Komentarz

• gavin
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 1339

albo chociaż EF 35 2.0 USM na otarcie łez

Komentarz

• Piotr_0602
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1075

Szkła - pełne rozczarowanie. Ultradrogie tele mnie nie interesują. Jeśli fish to wolę starą, jaśniejszą 15-nastkę. 70-300 nie interesuje gdy mam chyba lepsze optycznie 70-200. Zawsze mogę podpiąć telekonwenter x1.4.

Co do body - Canon dba o oklienta by nie wydawał niepotrzebnie kasy. Nie ma powodu do kupowania 60D gdy ma sie 50D. Podobnie jak nie ma wielkiego powodu do kupowania 5DmkII gdy ma się 5DmkI. Jeśli chcemy robić zdjęcia, a nie filmy, to kasa zostaje w kieszeni.

Żaden nowy produkt Canona mnie nie nęci.
        Kasę wydam może na coś do kieszeni - micro43, NEX-a, a może LX5 lub EX1. A reszta zostanie na jakiś miły wyjazd po ładne plenery.
        Canon dba o klientów by nie wydawali za dużo na szalone hobby.

Komentarz

• zaitsev
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1660

Zamieszczone przez gavin
          albo chociaż EF 35 2.0 USM na otarcie łez
          Ba, mogli by ze starym 35/2 zejść do ceny 50/1.8, a wypuścić nowe 35/1.8 klasy 50/1.4 czy 85/1.8 (USM lub chociaż ring USM, 8 listków)... To by było miodnie... 35L do amatorskich zastosowań jest jednak troszkę za drogie, a po macaniu 35/2 trudno nie odnieść wrażenia, że to poprzednia epoka. Choć nadal uważam, że mimo wieku, to całkiem przyzwoita konstrukcja.

Swoją drogą, dzisiaj same premiery eLek, a jutro może ciąg dalszy, tym razem w segmencie amatorskim/pół-profi? ;-)

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Dla mnie też nic nie ma w tych nowościach. Do fotografowania mam praktycznie wszystko, moją kieszeń może szarpnąć tylko nowe 50L lub 135L IS.
            Digart

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

mi zdecydowanie brakuje nowej lampy, bylem pewny ze taka 580 EX II ale z zoomem do 200mm i lepszym bajeranckim wyswietlaczem wyjdzie dosc szybko, dziwne ze Canon nie odswierza tez sterownika ST-E2
              Moje wątki na forum: sport | fashion
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Manfred
                Coś już napisał
                • 2006
                • 99

ciekawe czy juz sie wypstrykali, czy moze pokaza cos jeszcze na canon expo 2010
                niestety ja jestem teraz w Polsce.

p.s. Javits Center lubie a i do B&H rzut beretem.

Komentarz

• konradl
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 980

ale dziadowskie premiery...

gdzie 24-70 IS ?
                  gdzie poprawion 17-40?

Za to sa jakies zumo fishe co sie sprzedadz w ilosci 100 sztuk na rok.
                  Bez sensu...

Komentarz

• polm
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 271

Coś tam jeszcze Canon kisi w zanadrzu. Dzisiaj były same eLki.
                    Plotki były o efsach i hybrydzie.
                    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• comatus
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 725

Zamieszczone przez Piotr_0602
                      70-300 nie interesuje gdy mam chyba lepsze optycznie 70-200.
                      A na podstawie jakich testów lub doświadczeń wyciągasz te wnioski? Bo szkła chyba nikt z tu piszących jeszcze nawet nie widział, nie mówiąc o robieniu zdjęć...

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Zamieszczone przez sebcio80
                        dziwne ze Canon nie odświeża tez sterownika ST-E2
                        A według mnie to rozsądne bardzo bo system sterowania podczerwienią jest beznadziejny i powinien zostać zastąpiony systemem radiowym od razu wbudowanym w lampy + nadajnik wbudowany w aparatach od serii xxD w górę i jako oddzielny do słabszych i starszych modeli.
                        Digart

Komentarz

• Canion
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 551

dokładnie. wrzuciliby te nowe pocketwizardy do puszek i lamp. z pewnością taki system sie pojawi jako nowy ficzer wczesniej czy pózniej. Pewnie zaczną od jedynek i bedą przez kolejne dziesieć lat schodzić na niższe połki.

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

Zamieszczone przez Canion
                            dokładnie. wrzuciliby te nowe pocketwizardy do puszek i lamp. z pewnością taki system sie pojawi jako nowy ficzer wczesniej czy pózniej. Pewnie zaczną od jedynek i bedą przez kolejne dziesieć lat schodzić na niższe połki.
                            w życiu się tego nie doczekacie,
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Zamieszczone przez MMM
                            A według mnie to rozsądne bardzo bo system sterowania podczerwienią jest beznadziejny i powinien zostać zastąpiony systemem radiowym od razu wbudowanym w lampy + nadajnik wbudowany w aparatach od serii xxD w górę i jako oddzielny do słabszych i starszych modeli.
                            oczywiscie po czesci masz racje ale pamietaj ze owy sterownik mozna wykorzystywac i do systemu PW i przede wszystkim do systemu Radiopepper...
                            Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099. Powód: Automerged Doublepost
                            Moje wątki na forum: sport | fashion
                            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Canion
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 551

doczekamy sie. Niech no tylko SONy na to wpadnie to nie pozostawi wyjścia pozostałym graczom.

Komentarz

• merger
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 619

takie jak to?
                                5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                                430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

Pracuję...