Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_0602
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1075

Gdzie 35/1.8 i nowy 28/1.8 (ostry)? Gdzie 24-70 f/2.8L IS? Gdzie nowy 100-400 f/4-5.6L IS? Gdzie 400/5.6 IS? Albo ostra 20/2.8?
    I co z tym 16-50 f/4L IS z plotek?

Komentarz

• Bialy_92
      Bywalec
      • 2008
      • 125

Jeszcze mogę dodać od siebie,że dobrze kupiłem 50D. Wg mnie osobiście trochę spaprali tego 60D. Zamiast bardziej dorównać 7D poszedł w dół do 550D. Trochę nie rozumie tego jak można zejść niżej w następnym modelu. Trochę to dla mnie dziwne. A co do magnezowego korpusu to mi on bardzo pasuje. Bo czuję co mam w rękach a nie plastikowy xxxD

Komentarz

• dani182
        • 2008
        • 0

50d szybko zniknie ze sklepów

Komentarz

• punky
          Początki nałogu
          • 2008
          • 483

Zamieszczone przez Bialy_92
          Jeszcze mogę dodać od siebie,że dobrze kupiłem 50D. Wg mnie osobiście trochę spaprali tego 60D. Zamiast bardziej dorównać 7D poszedł w dół do 550D. Trochę nie rozumie tego jak można zejść niżej w następnym modelu. Trochę to dla mnie dziwne. A co do magnezowego korpusu to mi on bardzo pasuje. Bo czuję co mam w rękach a nie plastikowy xxxD
          To bardzo proste 60D to krok w dół, bo jest 7D cenowo odpowiadający D300s,
          60D to odpowiednik nikona D90, dla nas jako klientów tylko się cieszyć, wreszcie firmy się nie zazębiają w modelach tylko ze sobą otwarcie konkurują.
          Przyniesie to albo spadek cen, albo wreszcie co bardziej realne wprowadzanie nowych ficzerów do puszek.

A mnie osobiście to lata, bo odkąd nabyłem nową piąteczkę jej obrazowanie rekompensuje mi brak tych nic nie wnoszących wodotrysków.
          Tak samo jak mojej 40D nigdy w życiu bym nie zamienił na 50D czy 60D.
          R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

• Bialy_92
            Bywalec
            • 2008
            • 125

Gdybym mógł kupić coś używanego to był 40D albo D300. Ale niestety sytuacja zmusiła mnie do kupna czegoś nowego. Jak na razie nie jestem zarażony Filmami HD i chyba nie będę. No ale nowi którzy teraz kupują lustrzankę znowu będą mieli większy wybór. A z tej strony to bardzo dobre

Komentarz

• magix
              Początki nałogu
              • 2006
              • 298

Zamieszczone przez punky
              To bardzo proste 60D to krok w dół, bo jest 7D cenowo odpowiadający D300s,
              60D to odpowiednik nikona D90, dla nas jako klientów tylko się cieszyć, wreszcie firmy się nie zazębiają w modelach tylko ze sobą otwarcie konkurują.
              Przyniesie to albo spadek cen, albo wreszcie co bardziej realne wprowadzanie nowych ficzerów do puszek.

A mnie osobiście to lata, bo odkąd nabyłem nową piąteczkę jej obrazowanie rekompensuje mi brak tych nic nie wnoszących wodotrysków.
              Tak samo jak mojej 40D nigdy w życiu bym nie zamienił na 50D czy 60D.
              Zgadzam się, aktualni posiadacze 40d/50d nadal nie maja godnego następcy w tej serii i chyba już mieć nie będą. w 60d nie widzę praktycznie nic co mogłoby mnie przekonać do zmiany mojej 40-tki na ten aparat. Dużo lepszy jest trend zmian w serii xxx gdzie raczej aparat dostaje nowe rzeczy a nie zabiera mu się to co już miał dając ich miejsce jakieś mało istotne wodotryski Zostaje jedynie pólka wyżej. Szkoda że Canon robi krok wstecz i obniża progi.
              Moim zdaniem lepiej kupić xxxd niż te 60d
              C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
              http://magix.digart.pl/

Komentarz

• punky
                Początki nałogu
                • 2008
                • 483

Zamieszczone przez magix
                Szkoda że Canon robi krok wstecz i obniża progi.
                Mi się wydaje że dostosowuję się do konkurencji - Sony, która w dziedzinie entry level naprawdę ma co pokazać. Tam nie liczy się aż tak bardzo co może matryca ale co ma puszka w sobie.
                To przecież chyba najchętniej kupowane lustra (chodzi o półkę entry).

Tylko czekać na wyrównanie aparatów w klasie Full Frame w Nikona i Canona.

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

i w 60D wygląda że zmniejszyli gniazdo i wejdzie tylko SD

mi tam braknie 4/12-24is usm L pod FF
                  tego fisza 8-16 nie będzie jak wyprostować

Komentarz

• zaitsev
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1660

Zamieszczone przez punky
                    Mi się wydaje że dostosowuję się do konkurencji - Sony
                    Chyba tylko jeśli chodzi o puchy. Jeśli chodzi o szkła to widać, że Canon nadal chce pozostać najbardziej liczącą się firmą w segmencie "olimpijskim".
                    A krótkie szkła czekają na odświeżenie...

Komentarz

• punky
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 483

Zamieszczone przez zaitsev
                      Chyba tylko jeśli chodzi o puchy. Jeśli chodzi o szkła to widać, że Canon nadal chce pozostać najbardziej liczącą się firmą w segmencie "olimpijskim".
                      A krótkie szkła czekają na odświeżenie...
                      Masz rację pisałem tylko o puszkach,
                      to co canon wypuścił ze szkieł to dla mnie rozczarowanie.

Komentarz

• HuleLam
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1641

Zamieszczone przez enter
                        tego fisza 8-16 nie będzie jak wyprostować
                        Dlaczego? Każdą projekcję można (spróbować) wyprostować - kosztem rozdzielczości oczywiście; jednak zaczynając od współczesnych rozdzielczości aparatów...
                        zdRAWki
                        Fotograf platoniczny

Komentarz

• zaitsev
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1660

Zamieszczone przez punky
                          Masz rację pisałem tylko o puszkach,
                          to co canon wypuścił ze szkieł to dla mnie rozczarowanie.
                          Dla mnie też. Czekałem na 35/1.8, 50/1.4II, ewentualnie jakieś 12-24, mogli by odświeżyć staruszka 400/5.6 (chociaż tego nie potrzebuje ), to bym sobie mk1 tanio kupił. ;-)

Komentarz

• siudym
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2249

A widzisz. Pewnie, ze powinni juz zrobic 400/5.6 IS. Tam jak nigdzie tego IS brakuje, bo optycznie to poprawiac nie maja co.

Komentarz

• punky
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 483

Zamieszczone przez zaitsev
                              Dla mnie też. Czekałem na 35/1.8, 50/1.4II, ewentualnie jakieś 12-24, mogli by odświeżyć staruszka 400/5.6 (chociaż tego nie potrzebuje ), to bym sobie mk1 tanio kupił. ;-)
                              To prawda też czekam jak ten osioł na 35/1.8.
                              Mogło by być nawet pod cropa jak u nikona z kryciem FF
                              Kumpel ma d700 i używa takiego zestawienia - świetnie się sprawdza w ślubniakach bo winietkę ma bez grzebania w LR

Komentarz

• Bialy_92
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 125

Dodatkowo chyba w szczególności brakuje tego 400/5.6 i 100-400. Jak już się brali za 300,400,500,600 to już nie mogli zahaczyć o te 2 szkła jeszcze

Komentarz

Pracuję...