Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez gietrzy
    z drugiej strony wciąż nie ma 12/4-24L, 17-40L II czy ef-s 35/1.8.
    Jeszcze 8).
    Napisałbym wreszcie AF w 5D MarkIII

Dokładnie :grin:
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Jeszcze 8)
      Ile lat jeszcze będzie trwać jeszcze jeśli chodzi o odpowiedź na 200-400/4VR *

Cztery lensy na jesień
      300/400L IS II -> CR3! -> powtórka z 200/800 (anons na początku jesieni, sprzedaż realnie maj następnego roku)

Zostają dwa: miejmy nadzieję na ef-s 35/1.8 i 50/1.4 II - znowu pozwoli im to na bicie rekordów sprzedarzy

Gdzie jest 24-70L IS ; nieźle musieli natłuc 24-70L 8)

* - CR slyszał coś o 100-300/4L IS
      the silence is deafening

Komentarz

• Sielan
        Bywalec
        • 2006
        • 127

Zamieszczone przez magix
        Mam wrażenie że zanim Canon tak postąpi to doczekamy sie 5d MK V ;-)
        Wybacz, ale oby się Twoje słowa w g**** obróciły (czego wszystkim życzę)

Czyżbym czuł za rogiem F/1 II?

...

Nie trafiłeś chyba, dlatego, że nowe szkła są imho po to by stare nie ssały na nowych body. Poza tym ztcp Maeda san powiedział, że będzie wymieniał te szkła, które nie dają rady z nowszymi puszkami.
        Poza tym wcale bym się nie zdziwił gdyby linia 7D była liderem Mpx. W ten sposób mają niezłą sprzedaż wszędzie tam, gdzie liczy się zasięg i/lub macro czyli u wszystkich, którzy potrzebują 800L a stać ich tylko na 400/5.6L.
        25 Mpx w 7D2 za rok (w lutym chyba w końcu dadzą 2000D)? Nie widzę przeciwskazań. Przy okazji odświeżą kita (IS i szkło) "na 10 MPx".
        Pewnie masz rację, niestety. Może żyję taką cichą nadzieją, że jednak przystopują. Bo co komu z 25 mpx na kropie, skoro Canon w puszkach 5DmkII i 7D dorzucił (wzorem N*****) odszumianie rawa i ilość szczegółów nie powala. W taki sposób mogę sobie powiększyć obraz choćby w Szopie. Wyjdzie prawie na to samo.
        30D + szpargały

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Zamieszczone przez Sielan
          Bo co komu z 25 mpx na kropie
          Chyba już pisałem, przyda się w makro i w małych ptakach jak masz 400/5.6L a chciałbyś 800L.
          Nikt nigdzie nie napisał, że to ma być mistrzem świata na iso 12800. Wystarczy lekko szumiące 400 i czyściutkie 100
          Oczywiście mogą zrobić nową linię lord of darkness w cropie: 8 MPx 100-1600 bez różnicy, 3200 jak 800 z 20D, 6400 jak 1600 z 20D.

7D - high Mpx
          70D - plasticzany lord of darkness
          600D - wszystko czego potrzeba soccer mamie, czyli wi-fi, blutacz*, hade, projektor, wbudowane tse, itd za 7dem $tówek.

Powracając do tematu:
          Photokina we francuskim wydaniu

http://tinyurl.com/2w7csyk

* - cytowana wymowa pewnej lingwistki, drugi jej hicior to londżin; kto zgadnie?
          the silence is deafening

Komentarz

• zaitsev
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1660

Zostają dwa: miejmy nadzieję na ef-s 35/1.8 i 50/1.4 II - znowu pozwoli im to na bicie rekordów sprzedarzy
            A czemu nie 35 z bagnetem EF? Mogliby to szkło spokojnie odświeżyć i postawić na jednej półce z 50/1.4 czy 85/1.8, a 35L raczej by i tak nie było zagrożone...

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez zaitsev
              A czemu nie 35 z bagnetem EF?
              Bo Nikon i Sony takiego nie mają a jakie mają wszyscy wiemy.
              the silence is deafening

Komentarz

• allxages
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2549

Zamieszczone przez zaitsev
                A czemu nie 35 z bagnetem EF? Mogliby to szkło spokojnie odświeżyć i postawić na jednej półce z 50/1.4 czy 85/1.8, a 35L raczej by i tak nie było zagrożone...
                Dokładnie. Moim zdaniem to problem jest Nikona, bo on nie ma żadnego szkła 35mm. A ta popierdółka na DX to sorry, ale co z nią sobie zrobią użytkownicy D700? Można podpiąć, działa, ale winiete ma taką, że 35L na pełnej dziurze to jak bez winiety wygląda. A wiadomo, że 35L winiete ma i to dużą i fajną

Skoro canon ma 35/2 to wystarczyłoby dupnąć to w nowej obudowie + USM (może przy okazji f/1.8 choć to bylby juz konkurent cenowy dla 35L) i sprzedawać za 1400-1500 pln a ef/2 na emeryture. kupcow znajda do wszystkich puszek i juz widze placz na forum Nikonach, ze Canon znowu ma fajne szklo, ktorego znowu brakuje Nikonowi.

heh.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Odpisałem zanim g3 odpisał więc...

Bo Nikon i Sony takiego nie mają a jakie mają wszyscy wiemy.
                Jakby Canon patrzył w kwestii szklarni na to co ma Nikon i Playstation to nie byłoby 70% szkiel jakie posiada w sprzedazy.
                Ostatnio edytowany przez allxages; 5614. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Loome
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1008

a d700 ma tryb crop o ile sie nie myle i wtedy 1.8 tam nie winietuje?

Komentarz

• zaitsev
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1660

Zamieszczone przez Loome
                    a d700 ma tryb crop o ile sie nie myle i wtedy 1.8 tam nie winietuje?
                    Możliwe, ale chyba nie tędy droga. ;-)

Komentarz

• allxages
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2549

Nie ma. Crop to (chyba) D2 i D3.
                      Ta winieta nie jest masakryczna, zalezy od odległości. Ale czasaim jest zdjęcie takie że masz całkowicie czarne plamy i trzeba obcinać rogi.
                      Wybaczcie, ale to jest dla mnie żart, że Nikon nie ma 35tki. Czy jest wazniejsza ogniskowa na świecie od 35? To jest podstawowy argument przez który nawet nigdy nie rozmyslalem przejscia czy kupna Nikona.

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

100-300 fajny. nie kupie, bo mam stale 300. ale jakbym nie mial, to by mnie moze naciagneli... chociaz jak znam zycie to przywala cena nieosiagalna dla amatorskiej (nawet jesli nieco glebszej) kieszeni

ale gdzie jest 35? chca mnie naprawde zmusic do kupienia 35/2. nie zebym cos do niego mial (w trabancie mi zupelnie ujdzie), ale mialem nadzieje na cos lepszego...

* - cytowana wymowa pewnej lingwistki, drugi jej hicior to londżin; kto zgadnie?
                        nie wiem. dawaj...
                        www albo tez flickr

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Zamieszczone przez akustyk
                          ale gdzie jest 35? chca mnie naprawde zmusic do kupienia 35/2. nie zebym cos do niego mial (w trabancie mi zupelnie ujdzie), ale mialem nadzieje na cos lepszego...
                          Spokojnie. Idź do kawiarni pod wiatrakiem na hasz i czekaj na ogłoszenia. Kto to wie co się pojawi. Dobrze, że chociaż wiadomo że coś się pojawi Chciałbym, żeby to było nowe 35/2, bo jak to będzie nowe 35L to się wkurzę, bo wczoraj odebrałem swoją sztukę hehe

Komentarz

• Loome
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1008

Twoja sztuka nadal bedize magiczna

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez allxages
                              Spokojnie. Idź do kawiarni pod wiatrakiem na hasz i czekaj na ogłoszenia. Kto to wie co się pojawi. Dobrze, że chociaż wiadomo że coś się pojawi Chciałbym, żeby to było nowe 35/2, bo jak to będzie nowe 35L to się wkurzę, bo wczoraj odebrałem swoją sztukę hehe
                              w stalke pod FF nie bardzo wierze, a stalki do cropa to zdaje sie nie jest highlight dla ksiegowych Canona (delikatnie rzecz ujmujac). moze i cud sie zdarzy, ale predzej spodziewalbym sie 50-tki do FF. niestety
                              www albo tez flickr

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez akustyk
                                nie wiem. dawaj...
                                blutacz -> bluetooth
                                londżin -> wpisuje login i nic.
                                the silence is deafening

Komentarz