A czy nie mogliby zrobić takiego 1d z 12-16 mpix, z ff, bez wbudowanego gripa, z 7-8 fps i dobrym AF, nawet za te 16k ? :>
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
ja już tak licytujemy to dla mnie lekki plastikowy absolutnie bez gripa wykonany na poziomie 500-550D FF, może mieć ten zrypany af z 5D i 3-4 kl/s 16mpix wystarczy za ... 3k - bo to nie jest więcej warte, a jakby jeszcze dali 100% krycia w wizjerze to bym ich pochwalił.Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
i do tego ladnie rysujacy nalesnik 40~50/2 i kupilem od reki
no, LV moglby miecKomentarz
-
To ja poprosze ff w obudowie ala olek pen haha
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UKKomentarz
-
-
Oj jest jest i jak kusi(w marzeniach) za każdym razem gdy jestem w bluecity i patrze na witryne sklepiku tej firmy to marzy mi się być prawdziwym klientem tego sklepu,wejśc do niego i kupić taką m9 jak bułki w tescoJuż jest! M9
szkoda że tylko nieliczni z grubym portfelem tak mogą
EOS + L i kupa gratów ...Komentarz
-
-
Oj tam ale tym aparatem nie oblatuje się meczów czy wyścigow samochodowych,wiesz to jest inna polityka firmy i sprzętuAle AF na poziomie bocznych w 5D
EOS + L i kupa gratów ...Komentarz
-
Szybszy. Rozmawiałem dosyć długo z człowiekiem, który w D3 nie korzysta z AF, jak mówił "za wolny, manualem szybciej mi to idzie".
Ale to rasowy zboczeniec i z pkt widzenia canon board prowokator. Oczywiście literki D3 popadły w niełaskę odkąd zobaczył M9
A teraz coś dla tych, którzy liczą na obniżkę cen 5D, 3D, eLek czy czegokolwiek innego oprócz Rebeli
CR3Zamieszczone przez Reuters via CRThe digital camera and office equipment maker’s group operating profit for the first half is expected to be up 180 percent at about 182 billion yen ($2.07 billion), the daily said.
the silence is deafeningKomentarz
-
Bardzo wątpliwe, obecna gama lustrzanek Canona jest już tak szeroka że raczej trudno wcisnąć tam kolejny aparat nie tworząc konkurencji dla już istniejącego modelu.
Szybkie FF z dobrym AF (powiedzmy takim z 7D) za 15 kzł stanowiłoby alternatywę dla 1D, bo nie każdy użytkownik tych aparatów potrzebuje pancernej obudowy i 10 fps-ów. Jak dotąd nie było dwóch róznych modeli w podobnej cenie (nie licząc sytuacji gdy nieprodukowany już model serii xxD zbliżał się cenowo do świeżo wypuszczonego xxxD, ale były to raczej sany przejściowe, wynikające z opróżniania magazynów przez dystrybutorów)Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Komentarz
-
Wystarczy, że Sony się przejmuję, cytujący ulubiony ostatnio text Reichmanna - [i]this changes everything
http://www.bloomberg.com/news/2010-0...mura-says.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pozdrawiam tego kogoś kto zdjął edycję
the silence is deafeningKomentarz
-
I tu się mylisz. Jednak różnica w obrazowaniu między FF a x1.3 jest spora, ja chętnie wydałbym kasę na puszkę 12-16mpix ff z dobrym AF. Nawet tyle, co na 1D4.JarekKomentarz
-
Szczerze? Aktualnie nowy 1Ds3 to koszt powiedzmy 20-22 tyś zł. Podejrzewam, że 1Ds4 na dzień dobry będzie kosztował ok. 32-35 tyś. zł. I właśnie 3D może wejść w cenę starego 1Ds3. Zresztą wystarczyłoby mu zmienić obudowe, dać gorsze materiały (brak złotych styków, mnie gumy itd) i tylko poprawić to co jest wszędzie czyli ISO, LCD i inne pierdoły. Wtedy 1D4 dalej będzie sprzedawał się jak świeże bułeczki, a i niektórzy pójdą w 3D.
A 1Ds4 jak zwykle zostanie dla zawodowców i to chyba z branży filmowej głównie.Komentarz
-
IMO można wcisnąć "niskobudzetowe FF":
- obudowa, funkcje i autofocus jak w 7d
- 12-16Mp
- jakieś 5 kl/s max
- Tańszy o jakieś 25-30% od 5dMKII.
To byłby hit i na to liczę
Komentarz
Komentarz