Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rog
    Bywalec
    • 2008
    • 144

A czy nie mogliby zrobić takiego 1d z 12-16 mpix, z ff, bez wbudowanego gripa, z 7-8 fps i dobrym AF, nawet za te 16k ? :>
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Komentarz

• jaś
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 2601

ja już tak licytujemy to dla mnie lekki plastikowy absolutnie bez gripa wykonany na poziomie 500-550D FF, może mieć ten zrypany af z 5D i 3-4 kl/s 16mpix wystarczy za ... 3k - bo to nie jest więcej warte, a jakby jeszcze dali 100% krycia w wizjerze to bym ich pochwalił.
      Jestem szumofobem
      S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
      Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez jaś
        ja już tak licytujemy to dla mnie lekki plastikowy absolutnie bez gripa wykonany na poziomie 500-550D FF, może mieć ten zrypany af z 5D i 3-4 kl/s 16mpix wystarczy za ... 3k - bo to nie jest więcej warte, a jakby jeszcze dali 100% krycia w wizjerze to bym ich pochwalił.
        i do tego ladnie rysujacy nalesnik 40~50/2 i kupilem od reki
        no, LV moglby miec
        www albo tez flickr

Komentarz

• Mad_Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 1458

To ja poprosze ff w obudowie ala olek pen haha

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
          Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Już jest! M9

Komentarz

• Bartek_902
              Uzależniony
              • 2010
              • 690

Już jest! M9
              Oj jest jest i jak kusi(w marzeniach) za każdym razem gdy jestem w bluecity i patrze na witryne sklepiku tej firmy to marzy mi się być prawdziwym klientem tego sklepu,wejśc do niego i kupić taką m9 jak bułki w tesco szkoda że tylko nieliczni z grubym portfelem tak mogą
              EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• dzik
                Uzależniony
                • 2008
                • 884

Zamieszczone przez allxages
                Już jest! M9
                Ale AF na poziomie bocznych w 5D

Komentarz

• Bartek_902
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 690

Oj tam ale tym aparatem nie oblatuje się meczów czy wyścigow samochodowych,wiesz to jest inna polityka firmy i sprzętu
                  EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez dzik
                    Szybszy. Rozmawiałem dosyć długo z człowiekiem, który w D3 nie korzysta z AF, jak mówił "za wolny, manualem szybciej mi to idzie".
                    Ale to rasowy zboczeniec i z pkt widzenia canon board prowokator. Oczywiście literki D3 popadły w niełaskę odkąd zobaczył M9

A teraz coś dla tych, którzy liczą na obniżkę cen 5D, 3D, eLek czy czegokolwiek innego oprócz Rebeli

Zamieszczone przez Reuters via CR
                    The digital camera and office equipment maker’s group operating profit for the first half is expected to be up 180 percent at about 182 billion yen ($2.07 billion), the daily said.
                    CR3
                    the silence is deafening

Komentarz

• MacGyver
                      Cenzor
                      • 2006
                      • 7043

Zamieszczone przez MC_
                      No to zrobią 3D z lepszym AFem, ale jednak gorszym niż 1Ds, lepsze wideło i trochę bajerów dorzucą za cenę 15 tys.
                      Bardzo wątpliwe, obecna gama lustrzanek Canona jest już tak szeroka że raczej trudno wcisnąć tam kolejny aparat nie tworząc konkurencji dla już istniejącego modelu.
                      Szybkie FF z dobrym AF (powiedzmy takim z 7D) za 15 kzł stanowiłoby alternatywę dla 1D, bo nie każdy użytkownik tych aparatów potrzebuje pancernej obudowy i 10 fps-ów. Jak dotąd nie było dwóch róznych modeli w podobnej cenie (nie licząc sytuacji gdy nieprodukowany już model serii xxD zbliżał się cenowo do świeżo wypuszczonego xxxD, ale były to raczej sany przejściowe, wynikające z opróżniania magazynów przez dystrybutorów)
                      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• jotes25
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3609

Zamieszczone przez gietrzy
                        A teraz coś dla tych, którzy liczą na obniżkę cen 5D, 3D, eLek czy czegokolwiek innego oprócz Rebeli
                        To jest raczej wskazówka dla tych, który sądzą, że Canon przejmuje się niszami typu m43...

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Zamieszczone przez jotes25
                          To jest raczej wskazówka dla tych, który sądzą, że Canon przejmuje się niszami typu m43...
                          Wystarczy, że Sony się przejmuję, cytujący ulubiony ostatnio text Reichmanna - [i]this changes everything

http://www.bloomberg.com/news/2010-0...mura-says.html
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Pozdrawiam tego kogoś kto zdjął edycję
                          Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120. Powód: Automerged Doublepost
                          the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2513

Zamieszczone przez MacGyver
                            Szybkie FF z dobrym AF (powiedzmy takim z 7D) za 15 kzł stanowiłoby alternatywę dla 1D, bo nie każdy użytkownik tych aparatów potrzebuje pancernej obudowy i 10 fps-ów.
                            I tu się mylisz. Jednak różnica w obrazowaniu między FF a x1.3 jest spora, ja chętnie wydałbym kasę na puszkę 12-16mpix ff z dobrym AF. Nawet tyle, co na 1D4.
                            Jarek

Komentarz

• allxages
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2549

Szczerze? Aktualnie nowy 1Ds3 to koszt powiedzmy 20-22 tyś zł. Podejrzewam, że 1Ds4 na dzień dobry będzie kosztował ok. 32-35 tyś. zł. I właśnie 3D może wejść w cenę starego 1Ds3. Zresztą wystarczyłoby mu zmienić obudowe, dać gorsze materiały (brak złotych styków, mnie gumy itd) i tylko poprawić to co jest wszędzie czyli ISO, LCD i inne pierdoły. Wtedy 1D4 dalej będzie sprzedawał się jak świeże bułeczki, a i niektórzy pójdą w 3D.

A 1Ds4 jak zwykle zostanie dla zawodowców i to chyba z branży filmowej głównie.

Komentarz

• nor
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 220

Zamieszczone przez MacGyver
                                Bardzo wątpliwe, obecna gama lustrzanek Canona jest już tak szeroka że raczej trudno wcisnąć tam kolejny aparat nie tworząc konkurencji dla już istniejącego modelu.
                                ...
                                IMO można wcisnąć "niskobudzetowe FF":
                                - obudowa, funkcje i autofocus jak w 7d
                                - 12-16Mp
                                - jakieś 5 kl/s max
                                - Tańszy o jakieś 25-30% od 5dMKII.

To byłby hit i na to liczę

Komentarz

Pracuję...