Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskarkowy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2513

Zamieszczone przez trampek
    ja tez bym chcial. z dodatkowymi opcjami jest tak jak mawiali kowboje. Lepiej miec rewolwer i go nie potrzebowac niz nie miec a potrzebowac
    Nawet jeśli to wpłynie na jego wytrzymałość i zwartość konstrukcji? Takie wynalazki to w sony dla ludu, nie reporterskim karabinku.
    Jarek

Komentarz

• _igi
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2035

Z jednej strony, czasem mi brakuje tego w puszkach, z drugiej - miałbym obawy co do solidności. I w moim mniemaniu, dużo bardziej przydatne to jest do zdjęć robionych ponad linią oczu.
      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

igi: pozbyłeś sie jednak 1D2?

wole lepszą i pewniejszą konstrukcje niz obracany wyświetlacz. w ogóle na cholere to komu? ja nigdy nie moglem zrozumiec sensu uzywania liveview....

Komentarz

• magix
          Początki nałogu
          • 2006
          • 298

Zamieszczone przez allxages
          wole lepszą i pewniejszą konstrukcje niz obracany wyświetlacz. w ogóle na cholere to komu? ja nigdy nie moglem zrozumiec sensu uzywania liveview....
          LiveView jest całkiem wygodne przy macro i pewnie obracany wyświetlacz bardzo by ucieszył amatorów takiej fotografii. Także jak się robi zdjęcia w tłumie.
          Zgadzam się z Tobą że obracany wyświetlacz na pewno będzie najsłabszym ogniwem w obudowie puszki i bardzo podatnym na uszkodzenia. W serii xxxxd xxxd a może i nawet w xxd by jeszcze uszedł ale w serii 1d to raczej się nie zadomowi. W końcu to mają być pancerne aparaty.
          C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
          http://magix.digart.pl/

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Zamieszczone przez oskarkowy
            Nawet jeśli to wpłynie na jego wytrzymałość i zwartość konstrukcji? Takie wynalazki to w sony dla ludu, nie reporterskim karabinku.
            zgadzam sie, zreszta zawsze mozna sobie kupic węzyk spustowy z wyswietleczem LCD, przy macro rozwiazuje to problem
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• vidocq
              Bywalec
              • 2010
              • 157

Obracany wyświetlacz jest fajny dlatego właśnie, ze można go obrócić.
              Miałem Olympusa E-3 i bardzo sobie chwaliłem tę funkcję, obróciłem wyświetlacz ekranem do korpusu, zatrzasnąłem i zapomniałem.
              Miałem wrażenie, jakbym używał starej dobrej lustrzanki z czasów przed cyfrowych
              Dla mnie tez LiveView mogłoby nie istnieć.
              pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• tombas
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2194

ten wątek niebezpiecznie dryfuje w kierunku "listu do św Mikołaja":-D
                a ja czekam na mniej lub bardziej wiarygodne ploty/przecieki co ma się pojawić
                Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Jak mowa o olku e-3. troszke go uzywalem. najlepsza zaleta, to wlasnie to ze mozna bylo go obrocic i nie widziec nic. poza tym zawsze zastanawialem sie, kiedy w prawdziwych warunkach moznaby to cos urwac

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

poza tym zawsze zastanawialem sie, kiedy w prawdziwych warunkach moznaby to cos urwac
                    W prawdziwych warunkach załóż na to 70-200, przewieś przez ramię i rusz z drugim korpusem w ręku na reportaż.
                    Jarek

Komentarz

• allxages
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2549

Na zasadzie 'biała elka' działa jako akredytacja/miejsce w tłumie, a zdjecia robimy prawdziwym sprzętem?
                      Ma sens hehe

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Na zasadzie 'biała elka' działa jako akredytacja/miejsce w tłumie, a zdjecia robimy prawdziwym sprzętem?
                        Ma sens hehe
                        to mi przypomina miny ludzi, ktorzy mnie nie znaja na imprezach halowych/sportowych, kazdy wtedy spoglada na mnie z zadartym nosem i pogarda jak na amatora bo ma przypieta biala eLke 70-200 a ja tylko jakies tanie 85mm 1.8 i 50L (nie tanie ale nie robiace wrazenia)
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

Ma sens hehe
                          Zamieszczone przez sebcio80
                          to mi przypomina miny ludzi, ktorzy mnie nie znaja na imprezach halowych/sportowych, kazdy wtedy spoglada na mnie z zadartym nosem i pogarda jak na amatora bo ma przypieta biala eLke 70-200 a ja tylko jakies tanie 85mm 1.8 i 50L (nie tanie ale nie robiace wrazenia)
                          ...napisali goście, którzy wcześniej identyczne pryszcze powpisywali sobie skrzętnie w stopki, żeby wyjść na bardziej profi..

Ja tylko podałem przykład z życia, gdzie takiego ekraniku pozbyłbym się w godzinę. A to, że zakładam tele do nieoczekiwanych detali, to chyba nie powinno dziwić.
                          Jarek

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

[QUOTE=oskarkowy;806644]...napisali goście, którzy wcześniej identyczne pryszcze powpisywali sobie skrzętnie w stopki, żeby wyjść na bardziej profi..
                            QUOTE]

to różnie mozna odbierać ale moja stopka jest w celach informacyjnych, zdecydowanie łatwiej się z kimś rozmawia jak się wie co ma w plecaku,

Komentarz

• oskarkowy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2513

[QUOTE=sebcio80;806649]
                              Zamieszczone przez oskarkowy
                              ...napisali goście, którzy wcześniej identyczne pryszcze powpisywali sobie skrzętnie w stopki, żeby wyjść na bardziej profi..
                              QUOTE]

to różnie mozna odbierać ale moja stopka jest w celach informacyjnych, zdecydowanie łatwiej się z kimś rozmawia jak się wie co ma w plecaku,
                              Mnie tam się łatwiej rozmawia, jak wiem, ile potrafi
                              Jarek

Komentarz

• bebesky
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1231

Zamieszczone przez sebcio80
                                chyba też co miał
                                bo to że ktoś czegoś już nie ma nie oznacza że sprzętu nie zna

I może czas przypomnieć tytuł wątku: Co nowego u cannona [plotki]

Komentarz

Pracuję...