Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

Zamieszczone przez micles
    Ptasiarze dobłyskują z jakimiś nakładkami zwężającymi snop światła.
    to jest flash extender, miałem kiedys okazę sie tym pobawic, efekty były zadziwiające na +, to ustroistwo nie tylko dla ptasiarzy
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

No tak, ale po co chodzić z taką dziwotą, jak mogą w lampie zrobić te 200mm.

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

Zamieszczone przez micles
        No tak, ale po co chodzić z taką dziwotą, jak mogą w lampie zrobić te 200mm.
        dla lansu?:-D
        dla ludzi nieobezanych z tematem sprzetowym "im wiekszy, tym bardziej profi"
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Goomis
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1893

Zamieszczone przez tombas
          to jest flash extender, miałem kiedys okazę sie tym pobawic, efekty były zadziwiające na +, to ustroistwo nie tylko dla ptasiarzy
          http://www.synvis.com/FlashXtender.htm
          To jeszcze nic. Gdzieś bardzo dawno temu czytałem o jakiś nakładkach z soczewką frensla. Była jakas przykładowa fota to lampa się kończyła gdzieś tak w połowie 400/2.8L :-P
          5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Zamieszczone przez tombas
            http://www.synvis.com/FlashXtender.htm
            zdjecia przyrody z lampą błyskową, jakoś to mi całkowicie nie pasuje :-)
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• tombas
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2194

Zamieszczone przez sebcio80
              zdjecia przyrody z lampą błyskową, jakoś to mi całkowicie nie pasuje :-)
              no może i tak, ale sa tez tacy (bardzo wielu :-D ) którym nie pasuja zdjęcia slubne z lampą, a mimo to jest spoooora grupa która swieci, i spoooora która swieci, ale się do tego nie przyznaje :-D (przynajmnie do czasu sprawdzenia ich exifa)

Komentarz

• fotna
                Początki nałogu
                • 2004
                • 454

Mam taką nakładkę na lampę do tele - stosuje czasem na imprezach choć nie robię przyrody.
                Max co tym oświetliłem to budynek znajdujący się 200m od mojego okna.
                Trzeba się nauczyć to zakładać i dopasowywać do odległości.
                Z tym jak z celownikiem snajperskim - jak nie ustawisz do odległości to masz albo niżej (bliżej) albo wyżej (dalej)
                fotna.dlm.pl

Komentarz

• Bahrd
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 3053

Zamieszczone przez mate00sh
                  Faktycznie - śmiga na FF: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=35078169
                  EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Zamieszczone przez Goomis
                    z soczewką frensla.
                    Odmienia się chyba Fresnela. No i to jest właśnie w tym FlashXtenderze

Komentarz

• Husky
                      Zablokowany
                      • 2009
                      • 409

Zamieszczone przez Goomis
                      720EX? Brzmi kozacko, ciekawe jaka będzie cena
                      1999,99zł

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

Czy można prosić o przekazanie, żeby ktoś odpowiedzialny za projektowanie gripów do lustrzanek kilka razy uderzył się cegłą w głowę, wziął do ręki na przykład gripa od Alfy 700 i zaprojektował coś podobnego?

Komentarz

• michnic
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 23

Oczywiście mogę zebrać uwagi jakie tu się pojawią i przekazać panu projektantowi, aby się z nimi zapoznał, nic nie stoi na przeszkodzie.
                          Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
                          Canon: 17-40mm 4 / 50mm 1.4 / 70-200mm 4

Komentarz

• MC_
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3444

Dziękuję bardzo :-)

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Kolegę michnica i tych, którzy się zakwalifikują proszę, żeby lobbowali za powrotem ECF (Eye Control Focus): o ile przy poziomych kadrach dżojstik daje radę, to - faktycznie - przy kadrach pionowych z gripem korzystanie z niego jest zdecydowanie nieporęczne.
                              A punktów AF coraz więcej...
                              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• gervee
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 371

Proponuję w body umieścić np. dwie diody flux, żeby mogło robić za latarkę gdy jest taka potrzeba (to nie żart - jestem fanem latarki w komórkach np. w SE k750i - banalne a bardzo użyteczne).

Z body powinien wylecieć ten durny błękitny przycisk drukowania/transferu ... po jakiego grzyba on tam jest?

Dwa sloty na karty pamięci - to chyba nie jest zbyt dużo?

Możliwość bezproblemowego odczytania ilości wykonanych zdjęć (prosto z aparatu).

Możliwość korekcji BF/FF z poziomu body i nietracenia tych ustawień po upgrade firmware'u.

No i ... cena - przyjazna dla ludzi ... nie tylko dla firmy.

I jeszcze jedno ... bez oszczędności typu "zastąpimy coś za 2$ czymś za 1$ i po 100 tys szt. będziemy mieć dodatkowe 100 tys $ zysku) - cena nie zmaleje w wyraźny sposób a niesmak pozostanie.
                                Ostatnio edytowany przez gervee; 209. Powód: Automerged Doublepost
                                ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

Pracuję...