Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

[know how] canon evil camera!

http://tinyurl.com/ykdu8le

Zamieszczone przez marbo
    Tym się nie martwię ... znajdą się spece ( od wielkiego brata lub rodzimi ) i wypuszczą do aparatu soft zmodernizowany
    No, ale w przypadku 17-55 chodzi o hardware - IS unit odmawia współpracy.
    the silence is deafening

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Zamieszczone przez gietrzy
      [know how] canon evil camera!

http://tinyurl.com/ykdu8le
      Można poprosić o słówko wyjaśnienia? Operacja na 550d?

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez micles
        Można poprosić o słówko wyjaśnienia? Operacja na 550d?
        No generalnie to po ostatnich wydarzeniach nie ma co liczyć na to, że Google doszlifuje chiński silnik w swoim tłumaczu

surgery is as follows:
        Remove reflector component component remove remove Pentaprism AF component
        LPIC Abolition of high-speed 9-point auto focus function in removing automatic cancellation depth pre-recovery coke? Feature eye-level pentaprism Focusing canceled canceled automatically correct the brightness function of the lens periphery LPIC
        Cancel diopter correction canceled when the auto focus video

Can be equipped with different types of cameras or film lens mount ..
        Nikon F Nikon F
        Canon EF / EF-S / FD Canon EF / EF-S / FD
        Leica R Leica R
        Arri Standard / Bayonet / PL Arri Standard / Bayonet / PL
        BNCR BNCR
        BNC BNC
        Oct19 Oct19
        Aaton Aaton
        Panavision PL Panavision PL
        the silence is deafening

Komentarz

• Jago
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1503

C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Arek_Gd
            Bywalec
            • 2008
            • 249

100-200/2 IS to by dopiero szczeki niektórym opadly. IMO nie ma szans ma takie cudo
            Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

100-200 F/2 IS? zrobic sie da ale sie nie oplaca, przeciez nie tak dawno wyszedl 200mm F/2 IS

24-70 2.8 IS bedzie na 100%

natomiast wypuszczanie 60D z identycznymi parametrami jak 7D troche nie ma sesnu, spadnie sprzedaz 7D
              Moje wątki na forum: sport | fashion
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

malo przekonywujacy portal
                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

Zamieszczone przez sebcio80
                  100-200 F/2 IS? zrobic sie da ale sie nie oplaca, przeciez nie tak dawno wyszedl 200mm F/2 IS
                  Nie no, patrzę i oczom nie wierzę. W stopce masz sport i porównujesz ze sobą te dwa szkła?
                  Będąc gościem od sportu nie miałbym żadnych oporów przez wybraniem zooma w tym pojedynku.
                  Jak wyjdzie taki lens to będzie hicior w sportowych halach. Takie uniwersalne 200/2.
                  BTW. skoro 70-200 II kosztuje $2500 to taki lens na początku spokojnie kosztowałby $4000
                  the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Nie no, patrzę i oczom nie wierzę. W stopce masz sport i porównujesz ze sobą te dwa szkła?
                    Będąc gościem od sportu nie miałbym żadnych oporów przez wybraniem zooma w tym pojedynku.
                    Jak wyjdzie taki lens to będzie hicior w sportowych halach. Takie uniwersalne 200/2.
                    BTW. skoro 70-200 II kosztuje $2500 to taki lens na początku spokojnie kosztowałby $4000
                    do sportu w hali to raczej jak juz to 50-150 2.0 by sie przydal

a te 4000$ ta skad wyczarowales? skoro 200mm F/2 IS kosztuje 4800$ to taki zoom 100-200 F/2 IS kosztowal by sporo wiecej, typuje cene 70-200 2.8 IS + 200mm IS = 6800$
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

a te 4000$ ta skad wyczarowales? skoro 200mm F/2 IS kosztuje 4800$ to taki zoom 100-200 F/2 IS kosztowal by sporo wiecej, typuje cene 70-200 2.8 IS + 200mm IS = 6800$
                      Z góry zakładam, że optycznie jednak stałka będzie górą a 6800? Zdziwiłbyś się jak Jankesi liczą (szczególnie ostatnio) każdego centa. Imho $4.5k to byłaby cena jeszcze do przepłakania w kilka zleceń przez agencje czy freelancerów. Za 6800 mogli by już sobie zakupić worek żółtego stafu a sprzęt Canona dużo łatwiej opchnąć
                      the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Z góry zakładam, że optycznie jednak stałka będzie górą a 6800? Zdziwiłbyś się jak Jankesi liczą (szczególnie ostatnio) każdego centa. Imho $4.5k to byłaby cena jeszcze do przepłakania w kilka zleceń przez agencje czy freelancerów. Za 6800 mogli by już sobie zakupić worek żółtego stafu a sprzęt Canona dużo łatwiej opchnąć
                        no ja patrze z punktu widzenia Canona, skoro bylby taki 100-200 2.0 to agencja nie kupila by stalki 200mm i nowego 70-200 IS, wiec to duza strata kasy, a nie oszukujmy sie, takiego sprzetu raczej amatorzy nie kupuja,

czy stalka byla by lepsza optycznie? jasne ze tak, tylko ze dla reportera kilka procent lepsza jakosc i gorsze rogi nie obchodza za bardzo,

inna sprawa ze reporterzy nie lubia malej GO, i nawet w ciemnych halach przymykaja swoje 70-200 2.8 do 3.2 i 3.5,

na koniec dodam, ze ja sport w hali robie tylko stalkami, 70-200 2.8 od poltora roku nie uzywalem,

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

na koniec dodam, ze ja sport w hali robie tylko stalkami, 70-200 2.8 od poltora roku nie uzywalem,
                          To wynika z przynajmniej dwóch rzeczy: twojego wieku i jakości klasyka vs. 85 czy 135, o 200/2 nie wspominam
                          Jakie jest 70-200 II każdy widzi czy teraz mając "dwójkę" i 135 wziąłbyś na robotę 135?

Z mojej strony /off w tym offie
                          Szkło nie dla mnie i w ogóle gdybym miał puszkę Canona wolałbym dostać 100-400 II
                          the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

To wynika z przynajmniej dwóch rzeczy: twojego wieku i jakości klasyka vs. 85 czy 135, o 200/2 nie wspominam
                            Jakie jest 70-200 II każdy widzi czy teraz mając "dwójkę" i 135 wziąłbyś na robotę 135?
                            widzisz to jest ciezka sprawa z tą "robotą", jesli mowimy tylko o sporcie, a glownie do tego jest to szklo, to IS i tak jest niepotrzebny, lepsza ostrosc w rogach? zupelnie zbedna w reportazu, a szczegolnie w sporcie, ostrosc w srodku kadru jest podobna jak w starej wersji,

wniosek? i tym i tym wykonasz tak samo dana "robote"

ja stalek do sportu uzywam nie tylko ze wzgledu na jakosc a przede wszystkim ze wzgledu na lepsze swiatlo i mniejsza GO,

wiekszosc reporterow na takie cos jak GO nie zwraca uwagi, a im maja wiecej w kadrze ostrego tym lepiej, za przyklad mozna tu podac amerykanskich reporterow na meczach NBA, NHL itd, gdzie robia zdjecia z lampami na przyslonach 5.6 a nawet wiekszych

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Ja myślę ze nie ma o co kruszyć kopii nad tymi "informacjami" 8).
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                Ja myślę ze nie ma o co kruszyć kopii nad tymi "informacjami" 8).
                                Na CR nie lepiej...
                                • 1Ds Mark IV - niedługo (USB 3.0 - znaczy VideoRAW?!)
                                • 5D Mark III - jaki i kiedy - zależy od Nikona - ale raczej bez D's AF...
                                • EF 24-70 f/2.8L IS - no comments

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Czyli - jak to ładnie ktoś tam podsumował:
                                Zamieszczone przez CR
                                >> Is there any difference between those and the random
                                >> predictions posted on photography forums, like in dpreview?

Yes, they appear here as CR1 rumors a couple of hours later.
                                Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841. Powód: Automerged Doublepost
                                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

Pracuję...