Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Co ciekawe, jest to fake z początku 2006 roku. Co jeszcze ciekawsze: w zestawie jest obiektyw zgodny z przewidywaniami gietrzego. :-DKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
no wiesz.. o ile pamiętam to przecież ten fake powstał na tym forum - zostł zrobiony przez użytkownika "bonk" i po premierze tutaj błyskawicznie obiegł internet
- jestem dziwnie pewien że gietrzy miał w tym swój udział
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Zastanawia mnie jaki sens miałoby to 40/1.2L?https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VCKomentarz
-
teraz wystarczy aby jakis tajemniczy nowy user zarejestrowal sie na forum i napisal ze ma 3D w testach i ze kilkanascie osob na swiecie testuje owy model i juz bedzie o tym glosno ;-)Komentarz
-
nie potrzeba tajemniczego usera - już taki tu jest.. ta puszka o której Paweł g3 pisze to pewnie to samo co kolega Corwin testował krótko przed wyjściem 5d2 na światło dzienne - poszukaj jego postów to zobaczysz.. został tu wyśmiany i zmieszany z błotem bo zapawiadał nie wiadomo co a wyszło .. 5d2.. ale wcale nie musiał mieć akurat tego w testach tylko kolejny model - poszukaj to znajdziesz co nieco - miał przedprodukcyjne 5d (wer. I) które zrobiło przecież rewolucję, i parę innych zabawek.. to i może 3d mu się zaplątało..5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ale jaja... trzeba będzie puszczać tego bonka co parę stron w tym wątku, specjalnie dla nowych juzerów na forum.
Odnośnie gripa: w czasie powstawania tego fake'a były spory czy mityczne 3D ma mieć czy też nie (jak classic) gripa. Bonk pogodził wszystkich robiąc... 3D w skórze D3; czyli z takim micro gripkiem.
Co ciekawe przez wielu fotografów na świecie projekt bonka jest uznawany za masterpiece ergonomii
, ja, po przygodzie z D3 zmieniam zdanie (sorry Dom) i wolę puszkę bez gripa z bg-e8? w normalnym rozmiarze, podpinanym z osobna.
40/1.2L powstało chyba jako wypadkowa naszych próśb o ciutkę szerszy lens niż 50/1.4 oraz standard dla muflona (1.3 crop). Były jaja z bonkiem
BTW: wszystko jest w archiwum; początki forum.
A guzik prawda. Sam byłem zdziwiony sławą bonkowej puszki, ale nie miałem w tym udziału.
BTW. Przypominam sobie rozważania moje i bonka nt. szkieł Canona. Nie wiem dzisiaj za swoje opinie dostał by tu bana, ze 3 kartki, itp.
OK, kto napisze magisterkę Wyczekiwanie na EOS 3D przez użytkowników Canona na przestrzeni lat 2001-2010, na podstawie makietki autorstwa bonkaOstatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Masz mały błąd logiczny w tytule pracy. Wyczekiwanie na 3D trwało jeszcze długo przed Bonkowym projektem, który chyba i tak wziął się z naszych dywagacji i nadziei.
Jak sobie przypomnę pierwsze nasze zachciewajki, "byle AF z 1ki i byle FF, może nie mieć gripa, za cenę do 16K".. Jakby tak dobrze popatrzeć, to canon dał nam przez te lata 100 innych rzeczy, ale nie to
JarekKomentarz
-
99. O ile pamiętam, w tamtym roku na wakacje, jak dolar był za darmo, za tyle właśnie można było mieć nowego deesa
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz

Komentarz