Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • basala
    Uzależniony
    • 2008
    • 615

Nie, ten:

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

gripa wycropuj bo nie wygląda autentycznie

Komentarz

• basala
        Uzależniony
        • 2008
        • 615

Co ciekawe, jest to fake z początku 2006 roku. Co jeszcze ciekawsze: w zestawie jest obiektyw zgodny z przewidywaniami gietrzego. :-D

Komentarz

• dzik
          Uzależniony
          • 2008
          • 884

Zamieszczone przez Bahrd
          No właśnie... bo to co pokazał gietrzy wygląda fantastycznie. Zbyt fantastycznie...
          Jakbys skomentowal specyfikacje 7D gdyby byla jedynie plotka?

Komentarz

• Bahrd
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 3053

Zamieszczone przez dzik
            Jakbys skomentowal specyfikacje 7D gdyby byla jedynie plotka?
            Dosadniej. Zdecydowanie dosadniej
            EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Zamieszczone przez basala
              Co ciekawe, jest to fake z początku 2006 roku. Co jeszcze ciekawsze: w zestawie jest obiektyw zgodny z przewidywaniami gietrzego. :-D
              no wiesz.. o ile pamiętam to przecież ten fake powstał na tym forum - zostł zrobiony przez użytkownika "bonk" i po premierze tutaj błyskawicznie obiegł internet - jestem dziwnie pewien że gietrzy miał w tym swój udział
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• UrGuR
                Początki nałogu
                • 2009
                • 300

Zastanawia mnie jaki sens miałoby to 40/1.2L?
                https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• sebcio80
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2655

Zamieszczone przez arturs
                  no wiesz.. o ile pamiętam to przecież ten fake powstał na tym forum - zostł zrobiony przez użytkownika "bonk" i po premierze tutaj błyskawicznie obiegł internet - jestem dziwnie pewien że gietrzy miał w tym swój udział
                  teraz wystarczy aby jakis tajemniczy nowy user zarejestrowal sie na forum i napisal ze ma 3D w testach i ze kilkanascie osob na swiecie testuje owy model i juz bedzie o tym glosno ;-)
                  Moje wątki na forum: sport | fashion
                  | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Zamieszczone przez sebcio80
                    teraz wystarczy aby jakis tajemniczy nowy user zarejestrowal sie na forum i napisal ze ma 3D w testach i ze kilkanascie osob na swiecie testuje owy model i juz bedzie o tym glosno ;-)
                    nie potrzeba tajemniczego usera - już taki tu jest.. ta puszka o której Paweł g3 pisze to pewnie to samo co kolega Corwin testował krótko przed wyjściem 5d2 na światło dzienne - poszukaj jego postów to zobaczysz.. został tu wyśmiany i zmieszany z błotem bo zapawiadał nie wiadomo co a wyszło .. 5d2.. ale wcale nie musiał mieć akurat tego w testach tylko kolejny model - poszukaj to znajdziesz co nieco - miał przedprodukcyjne 5d (wer. I) które zrobiło przecież rewolucję, i parę innych zabawek.. to i może 3d mu się zaplątało..
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• basala
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 615

no wiesz..
                      No teraz już wiem. :-D

[...]jestem dziwnie pewien że gietrzy miał w tym swój udział
                      Czyli gietrzy ma swoje miejsce w teorii spiskowej. Jako ten spiskujący.

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Zamieszczone przez UrGuR
                        Zastanawia mnie jaki sens miałoby to 40/1.2L?
                        sesnu nie ma zadnego, ale ten kto robil ten obrazek zapomnial o proporcjach, ten obiektyw jak na 4omm 1.2 jest duzo, duzo za maly
                        Moje wątki na forum: sport | fashion
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez basala
                          No teraz już wiem. :-D

Czyli gietrzy ma swoje miejsce w teorii spiskowej. Jako ten spiskujący.
                          no a jak.. musi spiskować bo przecież dobrowolnie by całe dnie nie czytał tych bzdur na dpreview, canonrumors , RG czy co tam jeszcze jest..
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Zamieszczone przez allxages
                            gripa wycropuj bo nie wygląda autentycznie
                            Ale jaja... trzeba będzie puszczać tego bonka co parę stron w tym wątku, specjalnie dla nowych juzerów na forum.
                            Odnośnie gripa: w czasie powstawania tego fake'a były spory czy mityczne 3D ma mieć czy też nie (jak classic) gripa. Bonk pogodził wszystkich robiąc... 3D w skórze D3; czyli z takim micro gripkiem.
                            Co ciekawe przez wielu fotografów na świecie projekt bonka jest uznawany za masterpiece ergonomii , ja, po przygodzie z D3 zmieniam zdanie (sorry Dom) i wolę puszkę bez gripa z bg-e8? w normalnym rozmiarze, podpinanym z osobna.
                            40/1.2L powstało chyba jako wypadkowa naszych próśb o ciutkę szerszy lens niż 50/1.4 oraz standard dla muflona (1.3 crop). Były jaja z bonkiem
                            BTW: wszystko jest w archiwum; początki forum.

jestem dziwnie pewien że gietrzy miał w tym swój udział
                            A guzik prawda. Sam byłem zdziwiony sławą bonkowej puszki, ale nie miałem w tym udziału.
                            BTW. Przypominam sobie rozważania moje i bonka nt. szkieł Canona. Nie wiem dzisiaj za swoje opinie dostał by tu bana, ze 3 kartki, itp.

OK, kto napisze magisterkę Wyczekiwanie na EOS 3D przez użytkowników Canona na przestrzeni lat 2001-2010, na podstawie makietki autorstwa bonka
                            Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                            the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2513

Zamieszczone przez gietrzy
                              OK, kto napisze magisterkę Wyczekiwanie na EOS 3D przez użytkowników Canona na przestrzeni lat 2001-2010, na podstawie makietki autorstwa bonka
                              Masz mały błąd logiczny w tytule pracy. Wyczekiwanie na 3D trwało jeszcze długo przed Bonkowym projektem, który chyba i tak wziął się z naszych dywagacji i nadziei.

Jak sobie przypomnę pierwsze nasze zachciewajki, "byle AF z 1ki i byle FF, może nie mieć gripa, za cenę do 16K".. Jakby tak dobrze popatrzeć, to canon dał nam przez te lata 100 innych rzeczy, ale nie to
                              Jarek

Komentarz

• Bahrd
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 3053

Zamieszczone przez oskarkowy
                                Jak sobie przypomnę pierwsze nasze zachciewajki, "byle AF z 1ki i byle FF, może nie mieć gripa, za cenę do 16K".. Jakby tak dobrze popatrzeć, to canon dał nam przez te lata 100 innych rzeczy, ale nie to
                                99. O ile pamiętam, w tamtym roku na wakacje, jak dolar był za darmo, za tyle właśnie można było mieć nowego deesa
                                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

Pracuję...