Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bahrd
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 3053

Zamieszczone przez Slider
    A następcą D3 nie jest przypadkiem D3X? Czy to tylko produkt pośredni pomiędzy D3 a prawowitym następcą D4?:-)
    Nowym królem jest na pewno
    Ale któż wie, jak się potoczą losy dynastii...? Który i kiedy abdykuje? Czy królestwo się podzieli, czy zjednoczy?
    Zamieszczone przez DominikD
    tyle, że D3 ma pełną klatkę...i jest szybszy od 1d
    "caeterum censeo Carthaginem delendam esse" - Katon Starszy
    Przypominam, że my tu poważnie plotkujemy o nowościach producentów, a nie o takich-czy-innych preferencjach kolegów względem obecnych modeli!
    Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Tak i dlatego jest też droższy. I dlatego też (to pewnie jeden z wielu powodów) Canon nie zrobi nic podobnego tylko pójdzie własną drogą. Obawiam się, że jeśli ktoś liczy na bezpośredni odpowiednik D3 u Canona to srodze się zawiedzie.
    Z punktu widzenia nie-maniaka, taka sytuacja (urozmaicona oferta) jest w gruncie rzeczy korzystniejsza, niż gdyby obie firmy robiły to samo z innym tylko znaczkiem, jak - nie przymierzając - producenci samochodów. Co nie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez Bahrd

Z punktu widzenia nie-maniaka, taka sytuacja (urozmaicona oferta) jest w gruncie rzeczy korzystniejsza, niż gdyby obie firmy robiły to samo z innym tylko znaczkiem, jak - nie przymierzając - producenci samochodów. Co nie?
      Ja bym posunął się nawet dalej 8) - z punktu widzenia fotografa, który potrzebuje właściwego narzędzia jest to bardzo pozytywne zjawisko. Dla "wyznawców" to rzeczywiście ciężka próba .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• mgtan
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1084

Witam,

może pytanie gdybane..ale czy po za newsem na canonrumors o Speedlite EX700 jest coś co potwierdza fakt że będzie?

mija interwał 2 latni od pokazania Speedlite 580EX II własnie. EXII miała swoją premiera po 2,5 roku od wprowadzenia 580EX, czyli wychodzi że na jesien dopiero jak coś. z kolei 420 na 430EX wymienili po 2 latach i po kolejnych dwóch na EXII. NIe wiem kiedy była premiera poprzednika 580 czyli 550...

p.s. nie moge w necie namierzyć stronik co by były wypisane imprezy fotograficzne w 2009 czy w tym roku po za jesienną imprezką jest okazja do premier?

pozdrawiam
        Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
        24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
        Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

A z ciekawości, to czego Ci brakuje w 580II?

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Do 25-go już nie tak daleko .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• mgtan
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1084

Do 25-go już nie tak daleko .
              i tak kupiłem dziś 580 EX II więc juz sobie pozamiatałem...a pewnie akurat pokażą coś fajnego 25 czerwca znając moje szczęście

ale co tam.. nigdy nie da sie być na topie..teraz czas nauki zdjęc z flashem co widze do łatwych ine należy :-)

i łobosho...teraz to na bank baterrygrip.. ręka boli juz po godzinie zabawy od ciężaru

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

O przepraszam, nie dopisałem (dzisiaj jestem coś śnięty) - chodziło mi o 25-go sierpnia.
                Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

Zamieszczone przez allxages
                  A z ciekawości, to czego Ci brakuje w 580II?
                  Przełącznika master <-> off <-> slave z pierwszej! wersji lampki
                  the silence is deafening

Komentarz

• Jacek_Z
                    Moderator
                    • 2005
                    • 2726

Ja bym posunął się nawet dalej 8) - z punktu widzenia fotografa, który potrzebuje właściwego narzędzia jest to bardzo pozytywne zjawisko. Dla "wyznawców" to rzeczywiście ciężka próba .
                    gorzej jak się potrzebuje kilku narzędzi i każde jest w innym systemie. Albo potrzebne najlepsze narzędzie jest raz w jednym systemie, raz w drugim :-D
                    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez Jacek_Z
                      gorzej jak się potrzebuje kilku narzędzi i każde jest w innym systemie. Albo potrzebne najlepsze narzędzie jest raz w jednym systemie, raz w drugim :-D
                      A gdzie jest napisane, że fotografowi to ma być tylko lekko łatwo i przyjemnie .
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• jacek220
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 100

Fotografowi hobbyście to jest przyjemnie nawet jak robi Zenitem a zawodowiec musi cierpieć
                        Sprzętowy fanatyk przechodzi gehennę
                        Ostatnio edytowany przez jacek220; 21806.
                        5D EOS50 G9 580EXII

Komentarz

• mgtan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1084

byle by nie dojść jak to Vitez mówi do "onanizmu sprzętowego" ;-)... choć nie raz widziałem hobbyste ze sprzętem lepszym niż nei jeden zawodowiec... i jakaż to biedna mina była bo zdjęcia jakieś nie teges wychodziły ;-)... "trza sie na umić"

Komentarz

• Bahrd
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 3053

Do sierpnia trochę czasu, w lipcu ponoć nowe Nikony, więc i wycieki się pojawiają
                            EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

No wygląda tak jakby to sobie można wyobrazić 8).
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• oskarkowy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2513

No wygląda tak jakby to sobie można wyobrazić 8).
                                Dokładnie. Zdziwiłbym się, gdyby wyszło coś innego. Niestety :-?

A jeszcze ciągnąc temat nowej lampki (700EX) i tego, co mogłaby mieć:
                                - szybsze przełączanie master/slave (by gietrzy),
                                - większa pojemność tych cosiów od magazynowania energii,
                                - jeden guzik od wyłączania błysku bez wyłączania wspomagania AF,
                                - 5 bateryjka, jak w nikonie,
                                - mniejsze wymiary i waga,
                                - coś na kształt stofena w komplecie.
                                Jarek

Komentarz

Pracuję...