Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goomis
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1893

kurna dlaczego wypuszczają nową 35L jak ja właśnie kupiłem tą obecną?? :-P
    I co oznacza "in the fall"? że niby w końcu tego roku? hmm jak tak to nie tak źle bo zanim wejdzie do sprzedaży u nas to będzie pewnie za rok :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez Goomis
      kurna dlaczego wypuszczają nową 35L jak ja właśnie kupiłem tą obecną?? :-P
      I co oznacza "in the fall"? że niby w końcu tego roku? hmm jak tak to nie tak źle bo zanim wejdzie do sprzedaży u nas to będzie pewnie za rok :-P
      Niczego nie wypuszczają, to na razie tylko plotki. Mogą się sprawdzić, ale nie muszą. A fall oznacza po prostu jesień.
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Merde
        A fall oznacza po prostu jesień.
        Taaaa jesień, pamiętam dostępność 14II, opóźnioną o 2 miesiące co realnie daje styczeń 2010 at best.

60D - podobno 7 kl/s , ale mi bardziej podchodzi nowy Olek E-P1, ale 17mm f/2.8 rozczarowuje
        the silence is deafening

Komentarz

• konradl
          Uzależniony
          • 2004
          • 980

Zamieszczone przez gietrzy
          17mm f/2.8 rozczarowuje
          yy jakie 17mm 2.8 bo troche nie w temacie jestem, a chcialbym takie cos, czyzby canon zauwazyl ze robi lustra FF, a nie ma do nich ostrych szerokich obiektywow ?

Komentarz

• HenrykG
            Początki nałogu
            • 2007
            • 276

jakie 17mm 2.8
            Do systemu micro4/3...
            Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• Jerry_R
              Uzależniony
              • 2008
              • 722

Zamieszczone przez konradl
              yy jakie 17mm 2.8 bo troche nie w temacie jestem
              To nowy aparat systemowy z mozliwoscia wymiany obiektywow, format u43, czyli ogniskowa mnozysz x2, zeby porownac do FF, OLYMPUS ma oficjlanie podac szczegoly 15, czy 16 czerwca:

A wspomniane szklo to jedno z dwoch z jakimi ma byc na poczatku sprzedawana puszka.
              Ostatnio edytowany przez Jerry_R; 22139.
              Pozdrawiam!

Komentarz

• konradl
                Uzależniony
                • 2004
                • 980

aha a juz myslalem.... ze canon sie odmulil i zlapal kontakt z rzeczywistoscia...

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Zamieszczone przez Merde
                  Niczego nie wypuszczają, to na razie tylko plotki. Mogą się sprawdzić, ale nie muszą. A fall oznacza po prostu jesień.
                  No wiem, wiem ale od dawna się o tym mówi w związku z brakiem dostępności obecnego 35L. Co prawda od niedawna wrócił. Pocieszam się też tym, że nawet jeżeli wyjdzie to będzie kosztował mniej więcej tyle co 24mkII czyli horrendalnie dużo :-P Ale może obecny by staniał... brrr koniec! Mam to gdzieś xD to szkło i tak jest genialne :-D
                  5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Waldek24
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 191

Lepiej napiszcie, dlaczego nie można kupić Canon EOS 5D Mark II – w Internecie widzę „od ręki”, ale ja wolałbym dokonać zakupu u sprzedawcy, do którego mam całkowite zaufanie w Kielcach – wszystko u niego kupowałem.
                    Ostatnio dzwonie i mówię, przygotuj mi 5D Mark II z gipem, a on SĄ TRUDNOŚCI, BRAK NA MAGAZYNACH.

PS. Zaznaczam, że sprzedawca jest bardzo sumienny.
                    Pozdrawiam.

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Zamieszczone przez Goomis
                      No wiem, wiem ale od dawna się o tym mówi w związku z brakiem dostępności obecnego 35L.
                      A 24L II juz od dawna na calym swiecie niedostepne - to co - wersje III szykuja?

Jakies pol roku temu na rumorsie pisali o nowym 1Ds IV... caly czas czekam

Przeciez wiadomo, ze 35L i 135L musza sie doczekac swoich nastepcow bo tylko one zostaly z tych popularnych prime'ow, tylko pytanie kiedy a w przypadku 135L czy warto cos poprawiac -moze IS...?
                      Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• airhead
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2495

problemy z dostępnością nie oznaczają jeszcze nowej wersji - jak na razie Canonowi w Polsce całkowicie rozsypała się dystrybucja
                        Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                        Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Loome
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1008

problemy z dostepnoscia oznaczalyby ze wkrotce bedzie 5d mk II :P

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Wiecie co najbardziej podoba mi sie na tym forum?
                            Wrozenie z fusow - w tym, to jestesmy na CB najlepsi! :-)

Komentarz

• Ernest_DLRS
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1216

Taki urok tego forum. Z fotografią samą w sobie niewiele tu znajdziesz To jest forum techników magistrów i innych ekspertów sprzętu elektroniczno-fotograficznego
                              FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                              APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

A tak w ogóle mam pytanie. Jak to wyglądało dotychczas przy wprowadzaniu marków dla szkieł? Cena była jak pierwszej wersji czy raczej mkI zostawał ze swoją ceną, a mkII było odpowiednio droższe?

Bo taki 16-35 w obydwu wersjach właściwie cenowo się nie różni. Ktoś sugerował, że 24LmkII było nieźle dosolone.

W korpusach raczej nowszy korpus nie był znacznie droższy niż starszy brat...

Komentarz

Pracuję...