Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez Kolaj
    Szkoda, że przeciek/plota nie wspomina ani słowem o AF.
    Niektóre ploty/przecieki wspominają, że ma być zupełnie nowy układ. Podobno ma być to jedna z wersjii nowego AF-a z jedynek. Canon nie chce pewnie popełnić tego błędu co w mkIII i wolą przetestować nowe rozwiązanie na modelu niższym. Raz już zresztą tak zrobili (EOS 3).
    Jest też całkiem prawdopodobne, że zobaczymy nową matrycę i całkowicie nowy system AF w LV (zapowiadali to już jakiś czas temu).
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• BuRton
      Uzależniony
      • 2008
      • 681

Zapowiada się wręcz rewolucyjnie jak na Canona. Tylko ten crop 1,6 (czy 1,3, obojętnie) mi tu nie pasuje.
      Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• aptur
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3837

może wreszcie pokażą to 3D co to corwin testował w łazienkach dawno temu

Komentarz

• mate00sh
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1312

Zamieszczone przez CanonRumors
          18-135 3.5-5.6 IS
          15-85 3.5-5.6 IS USM
          Czyli znamy już kitowe szkło do 7D

sierpień 2007 - 40D + 18-55 IS i 55-250 IS
          sierpień 2008 - 50D + 18-200 IS
          wrzesień 2009 - ?
          Ostatnio edytowany przez mate00sh; 16111.

Komentarz

• MatusP
            Początki nałogu
            • 2008
            • 442

15-85 3.5-5.6 IS USM - daliby spokój, i tak większość osób będzie wolała Tamrona 17-50. Wiadomo, IS i USM, ale ciemnica jak w kicie.

Takie 30-35/1.8, na wzór nikkora powinni zrobić. Sprzedawałby się jak ciepłe bułeczki.
            BLOG

Komentarz

• siudym
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2249

Nawet pasuje 15-85 = 24-135 - na APS-C nie ma chyba ani jednego szkla z taka ogniskowa, jedynie na FF.

Komentarz

• mate00sh
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1312

Niedawne plotki mówiły o tym (nikt jakoś w to nie wierzył), że kitem do pełnoklatkowego 7D będzie 28-135 IS.

Komentarz

• MatusP
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 442

15-85 na APS-C Canona to 25.5-136 na FF, więc trochę gorzej niż 24. U nikona i sony już 16 to odpowiednik 24
                  BLOG

Komentarz

• mate00sh
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1312

15x1.6=24...

Komentarz

• MatusP
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 442

Zamieszczone przez mate00sh
                      15x1.6=24...
                      O kurde, faktycznie Chyba się czymś zasugerowałem, nie wiem skąd to 25.5.
                      BLOG

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez MatusP
                        15-85 3.5-5.6 IS USM - daliby spokój, i tak większość osób będzie wolała Tamrona 17-50. Wiadomo, IS i USM, ale ciemnica jak w kicie.

Takie 30-35/1.8, na wzór nikkora powinni zrobić. Sprzedawałby się jak ciepłe bułeczki.
                        Tylko skąd takie przekonanie? Jak dotąd statystyki sprzedaży pokazują, że to właśnie takie "ciemnice" jak byłeś łaskaw nazwać sprzedają się najlepiej.
                        Nie wiem czy wypuszczą takie szkło czy nie ale ja bym Canona marketingu nie uczył .
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• MatusP
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 442

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Tylko skąd takie przekonanie? Jak dotąd statystyki sprzedaży pokazują, że to właśnie takie "ciemnice" jak byłeś łaskaw nazwać sprzedają się najlepiej.
                          Nie wiem czy wypuszczą takie szkło czy nie ale ja bym Canona marketingu nie uczył .
                          Przekonanie stąd, że nikkor 35/1.8 to hit sprzedaży. Myślę, że nie bezpodstawnie - świetny optycznie, mały, TANI (800-900zł). A tak, jeśli chcemy klasycznie 50 w cyfrze musimy brać albo 28/1.8 (nic do niego nie mam, ale drogi trochę i trudno go dostać) ablo Sigmę 30/1.4 (a tu wiadomo - "różny" AF i cena taka jak C28/1.8 ).
                          BLOG

Komentarz

• Merauder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1092

Przekonanie stąd, że nikkor 35/1.8 to hit sprzedaży. Myślę, że nie bezpodstawnie - świetny optycznie, mały, TANI (800-900zł). A tak, jeśli chcemy klasycznie 50 w cyfrze musimy brać albo 28/1.8 (nic do niego nie mam, ale drogi trochę i trudno go dostać) ablo Sigmę 30/1.4 (a tu wiadomo - "różny" AF i cena taka jak C28/1.8 ).
                            Z ta niedostepnoscia 28 1.8 to jakis mit. Od reki ciezko dostac to fakt (choc mi sie udalo), ale nie demonizujmy, tragedii nie ma.

Co do ceny to fakt, mogl by byc w okolicach 50 1.4/85 1.8 czyli 1500-1700 zl. Ale jednak czym szerzej tym drozej zwlaszcza jak jest jasno, a wiec te 2000 to moim zdaniem nie tragedia. Ale wiecej bym nie dal.

BTW: Ostatnio ceny troche niby drgenly, widzialem na ceneo 28-ke za 1910,- tyle tylko, ze dostepnosc wirtualna w tym sklepie.
                            7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Przekonanie stąd, że nikkor 35/1.8 to hit sprzedaży.
                              I to jest powód dlaczego mają rezygnować z wypuszczania kitowych zoom-ów sprzedawanych razem z body w milionach szt?
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• towersivy
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 992

Nikon 35/1.8 to nie taki hit jakby się mogło wydawać, bardzo dużo osób decyduje się jednak na 35/2 głównie ze względu na to iż 35/1.8 nie kryje fx-a , cena na to szkło jest w tej chwili bardzo dobra - około 800zł brutto choć myślę że jeszcze trochę poleci w dół. Canon raczej nie zdecyduje się na taką stałke pod cropa ale odświeżenie 35/2 o usm, nowe powłoki itp byłoby bardzo pożądane

Komentarz

Pracuję...