Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
nie podobaja mi sie w tym szkle 3 rzeczy. dwie mniejszego kalibru: waga i cena, i jedna wiekszego: Sigma. bo to sie rowna placenie za darmowa musztarde na zdjeciach i utrzymywanie oszustow, ktorzy kosztem uzytkownikow sprzedaja obiektywy wprawdzie kompatybilne z mocowaniem EF ale niezgodne ze specyfikacja. a ze to akurat jasna stalka, to ja bym jednak chcial, zeby AF w niej trafial. tam gdzie ja chce (no dobra, tam gdzie moj 5D/450D chce, bo to nie jest to samo).
jesli juz to wole Canona 35/2. maly, lekki, w zupelnosci wystarczajaco ostry, tanszy i na upartego nawet do FF sie zapnie. wolalbym cos, co nie ma koszmarnej 5-listnej przeslony, ale jak nie bede mial wyboru...Komentarz
-
-
Ciekawe. 40stka też miała taki problem z 50/1.8 ? W końcu dobrałem 1.4 takie które trafia po małej mikro kalibracji. Zresztą z tego co czytam tutaj i na innych forach, to mnóstwo ludzi ma problem z trafianiem tego szkła na większych odległościach.
Szkła f4> trafiają w punkt, więc podejrzewam, że albo szkła, albo czujniki o zwiększonej precyzji. Co nie zmienia faktu, że z tych 7 przebieranych szkieł każde trafiało gdzie indziej - powtarzalnie.Komentarz
-
Komentarz
-
Witam, slyszalem ze Canon wypuszcza czy juz wypuscil jakas nowa, rzekomo poprawiona wersje 550d. Czy to prawda i gdzie mozna znalezc jakies blizsze info?
PozdrawiamKomentarz
-
nic na ten temat nie wiadomo, na razie wyszedł update softu dla 550D z 1.0.4 na 1.0.8, poprawiający AF podczas filmowania. Ale o 'poprawionej' serii "internet" milczy.Komentarz
-
Milczy i tak pewnie zostanie,bo wątpię,żeby Canon rozglaszał,że wypuszcza jakiś model poprawiony lub wolny,od jakiś tam wad,bo muszą wtedy w poprzednich seriach te wady usunąć lub wymienić sprzęt,a to mało prawdopodobne.Jeśli już coś zrobią to "pocichaczu".EOS 550D C18-55,C55-250,C50 1,8Komentarz
-
stałka non-eL pewniak: 50/1.4 II
Kamera na szkła EF na Photokinie 2010
Canon EVIL - jeszcze nie teraz; czyżby firma nie miała pomysłu i skopiowała najlepsze rozwiązania z każdego obozu
the silence is deafeningKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
A mi się marzy 24 1.2
może być i L
Komentarz