Strój na ślub?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schabu
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1352

Zamieszczone przez Olszewski
    Ja zawsze biorę w lecie pantofle, spodnie od garnituru i koszulę (bez krawatu, bo nie wypada, aby podczas przysięgi ciekło mi z czoła jak z kranu), ale jak jest chłodniej to biorę krawat.
    nie zdawałem sobie sprawy, że taki kawałek materiału jak krawat, tak bardzo chroni przed zimnem

mój strój to skórzane buty na sportowej podeszwie, lniane spodnie, koszula i na to kamizelka. nie foto, sweter czyli chyba bawełna jak jest gorąco to podwijam rękawy. krawatu nigdy nie nosiłem, głównie dlatego że boję się że kiedyś z którymś paskiem od aparatu by mi się mógł pomylić i bym się udusił niechcący.
    Ostatnio edytowany przez schabu; 6995.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• szwayko
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2085

Zamieszczone przez schabu
      nie zdawałem sobie sprawy, że taki kawałek materiału jak krawat, tak bardzo chroni przed zimnem
      Kolega pewnie uzywa krawata jako zaworu regulujacego przeplywem ciepla. Wiadomo przeciez ze cieplo uchodzi go gory. :-)

U mnie synchronizacja z otoczeniem. Spodnie od garnituru grafit, czarne eleganckie buty, koszula raczej jasna (jak jest slonce) - do kosciola zakladam marynarke grafitowa, aby mniej swiecic.
      Ostatnio edytowany przez szwayko; 311.
      frickr FB
      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Czarne buty, czarne spodnie, czarna koszula. W razie czego mogę odprawić ślub jakby ksiądz zasłabł.

Generalnie idę w stronę luzu. Myślę że niedługo zamienię koszulę na koszulkę polo (też czarną).
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• 1jac
          Bywalec
          • 2008
          • 214

Niech za przykład posłużą stroje Panów fotografów w Cannes. Myślę, że ich smokingi i białe koszule są jak najbardziej odpowiednie do rangi. Do slubu również, może nie w smokingu, ale elegancko.

Komentarz

• schuvi
            Bywalec
            • 2007
            • 197

Zamieszczone przez ripek
            Czarne buty, czarne spodnie, czarna koszula. W razie czego mogę odprawić ślub jakby ksiądz zasłabł.

Generalnie idę w stronę luzu. Myślę że niedługo zamienię koszulę na koszulkę polo (też czarną).
            Ja dokladnie tak samo,miekkie czarne buty (zeby nie stukac), czarne spodnie, i czarna koszula. W trakcie wesela, tzn ok 22, ubieram czarna polo.
            -40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Podczas ceremoni zawsze garnitur, na weselu około godziny 21 przebieram się w wygodniejszy strój

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Zamieszczone przez 1jac
                Niech za przykład posłużą stroje Panów fotografów w Cannes. Myślę, że ich smokingi i białe koszule są jak najbardziej odpowiednie do rangi. Do slubu również, może nie w smokingu, ale elegancko.
                No troszkę przesadziłeś z tą rangą wesela. Tylko raz o ile dobrze pamiętam ubierałem marynarkę w tamtym sezonie gdy na weselu był Prezydent RP. A tak to luźno

Ja marynarki już sobie nie wyobrażam w momencie jak mam na sobie 2 body i pas z 2-3 pokrowcami na dodatkowe szkła czy lampę błyskową...

Komentarz

• 1jac
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 214

Zamieszczone przez ripek
                  No troszkę przesadziłeś z tą rangą wesela. Tylko raz o ile dobrze pamiętam ubierałem marynarkę w tamtym sezonie gdy na weselu był Prezydent RP. A tak to luźno

Ja marynarki już sobie nie wyobrażam w momencie jak mam na sobie 2 body i pas z 2-3 pokrowcami na dodatkowe szkła czy lampę błyskową...
                  Dla Państwa Młodych ich wesele ma większą rangę niż koronacja kolejnego papieża. Wierz mi.

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Zamieszczone przez 1jac
                    Dla Państwa Młodych ich wesele ma większą rangę niż koronacja kolejnego papieża. Wierz mi.
                    I jak się ma do tego strój fotografa? Czy będzie schludny czy ultra elegancki?

Uwierz mi z kolei Ty, że dla moich klientów na drugim miejscu pod względem ważności jest pamiątka w postaci zdjęć i nie mogę pozwolić żeby mój strój przeszkadzał mi w operowaniu sprzętem.

Z resztą czasami pytam klientów o to jak powinien być ubrany fotograf. Wszyscy mówili że ma być wygodnie ale nie pstrokato.

Komentarz

• myst
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 700

ja zrezygnowałem jakiś czas temu z czarnych spodni, na rzecz szarych-lnianych. Dużo wygodniej, ale przede wszystkim nie widać na nich kurzu i można klękać do woli, bez zwracania na siebie uwagi jasnymi plackami na ciemnych spodniach...
                      5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Komentarz

• Venio
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1084

ależ macie problemy :P dzizas
                        Myślę że Monika z Bravo Girl będzie znała odpowiedz na to pytanie

Komentarz

• Cichy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 7450

Ja się ubieram na luzie, ale raczej na czarno.
                          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• kjoanna
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 494

Moze nie powinnam bo widze ze ten watek o fatalaszkach raczej meski ale skoro na sluby ubieram koszule (czarna) i krawat (czerwony) to moze nikt mnie nie zbanuje za ta wypowiedz

CB

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez kjoanna
                              Moze nie powinnam bo widze ze ten watek o fatalaszkach raczej meski....
                              Wyłącznie dlatego że zdecydowaną większość użytkowników forum stanowią mężczyźni... ale to może dlatego że fotografujące panie wolą dyskutować o zdjęciach zamiast o sprzęcie do ich generowania :-)
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• myst
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 700

Może to mały OT, ale wydaje mi się że przewaznie kobiety fizycznie moga mieć problem z bieganiem przez 14-16 godzin z aparatem/aparatami w ręce. Zawsze mi się przypomina reklama jakichś środków przeciwbólowych, gdzie Panią fotograf bardzo boli głowa, natomiast ja bym przewidywał bardziej ból rąk - ma w łapkach 2kg zestaw (jakiś duży nikoś z gripem i chyba 17-55/2.8). Oczywiście sa wyjątki (np . Kalina ) ale wydaje mi się że generalnie to bardziej męski sport.
                                Ale odnośnie ubioru toi szkoda że się zrobił męski wątek - kobiety mają przeważnie więcej fantazji w tym względzie
                                5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Komentarz

Pracuję...