Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eberloth
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2663

Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Zamieszczone przez Bangi
    Nie możesz porównywać mentalności amerykańskiej do polskiej. Z racji uwarunkowań historycznych u nas jest zupełnie inne myślenie na pewne tematy niż i nich. Poza tym, jak pisałem dla niektórych firm dochodzą kwestie regulacyjne.
    Ażury są już w PL i mają 3 DC. Regulacje dotyczą tylko przetrzymywania danych na terenie UE. Audyty, taki za przeproszeniem Deloitte tak mówią. Więc wystarczy wykluczyć UK i hulaj dusza...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Komentarz

• cauchy
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2939

audyty to jest zawsze pain in the ass, i o tych wszystkich firmach z tzw wielkiej 4ki mam mocno ambiwalentne zdanie
      EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
      Flickr | YT

Komentarz

• WinSho
        Uzależniony
        • 2008
        • 945

Właśnie planuję jakiś wypad grudniowy ale podobno bez Samsunga S25 Ultra nie ma co jechać więc chyba przełożę na styczeń po premierze
        Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
        www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
        https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
        https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1572

Ja zawsze myślałem że teraz dzieciaki to mają komputery w małym paluszku skoro informatykę mają od najmłodszych lat. A tu kolega mi wyjaśnił że nic bardziej mylnego. On jeszcze objął klasę po jakimś innym gościu co im na tych lekcjach tylko gry odpalał. To teraz jak on zaczął im tłumaczyć jak działa skrzynka pocztowa i prosty edytor tekstu to dzieciaki załamane. I jeszcze były bardzo zdziwione jak im powiedział że muszą mieć zeszyt do informatyki bo trzeba coś notować. Normalnie cyrk.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Leon007
          Ale Twój kolega i kolega Shadowa stoją jak pipy na peronie, a Tiktokowa młodzież zasuwa pociągiem.
          Tak w pociągu najwięcej zasuwają na TikToku Nikt ze sobą nie rozmawia w przedziale tylko nosy w smartfonach.

Komentarz

• cauchy
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2939

Zamieszczone przez WinSho
            Właśnie planuję jakiś wypad grudniowy ale podobno bez Samsunga S25 Ultra nie ma co jechać więc chyba przełożę na styczeń po premierze
            Amalfi jakie wrzuciłeś jest dla mnie dostatecznie dobre aż zachciało mi się tam przenieść z Portugalii
            EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
            Flickr | YT

Komentarz

• Bangi
              Moderator
              • 2010
              • 5499

Zamieszczone przez Eberloth
              Ażury są już w PL i mają 3 DC. Regulacje dotyczą tylko przetrzymywania danych na terenie UE. Audyty, taki za przeproszeniem Deloitte tak mówią. Więc wystarczy wykluczyć UK i hulaj dusza...
              Niby tak, ale np. firmy ubezpieczeniowe, banki, które podlegają wzmożonemu nadzorowi KNF i pracują w rygorze tajemnicy ubezpieczeniowej / bankowej mają duże wątpliwości czy wszelkie dane mogą puścić w zewnętrzną chmurę.
              SAMOLOTY CB
              SAMOLOTY lotnictwo.net
              SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• jan pawlak
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 4335

Obróbka zdjęć 2024 w systemie Android
                (mobilnych) smartfonach czy tabletach czyli smartfonach o dużych ekranach

Aktualnie zdecydowana większość programów do zastosowań osobistych które są dostępne w PC na Windows są również dostępne w systemach/urządzeniach na Androidzie.
                Najważniejsze do pracy biurowej takie jak Microsoftu 365 (Office) czy do obróbki zdjęć Adobe Lightroom lub Adobe Photoshop Express działają identycznie w obu systemach i wyglądają indentycznie na ekranach w obu systemach.

1. Tablet
                U mnie teraz to około 50% czasu oglądania programów TV i praktycznie cały czas w internecie realizuję teraz na tablecie.
                Cała praca którą kiedyś od wielu lat wykonywałem na PC Windows teraz wykonuję na tablecie.
                I mogę ją wykonywać w dowolnym miejscu w domu, poza domem, na wyjazdach
                Sporadycznie podłączam tablet pod monitor i pracuję na 2 ekranach przy obróbce wybranych zdjęć

2. Smartfon
                To u mnie głównie telefon, aparat fotograficzny, GPS/mapy.
                Sporadycznie na ekranie smartfonu bywa np. oglądanie meczu czy obróbka zdjęć np. w trakcie koncertu.
                Po podłączeniu BT fizycznej klawiatury oraz myszy i do monitora tworzy się pełny odpowiednik PC Windows.
                U mnie znacznie, znacznie szybszy i prostszy w obsłudze niż mój PC Win 10 ktory za kilka miesięcy straci wparcie

jp

PS
                Odczuwałem potrzebę przenośnego TV ale to tablet z dużym ekranem i sim a więc duża kasa, zwlekałem/wahałem się z decyzją
                Mistrzostwa piłkarskie a tu diagnoza 2 tygodnie w szpitalu a tam nie ma TV ani wifi.
                Promocja 15% i za 1zł etui z klawiaturą, kupiłem Samsung Tab 9 Ultra 5G
                Wieczorami na korytarzu emocje pacjentów z których część ze stojakami z kroplówką
                Ostatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.
                puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
                Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
                http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
                public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• zdebik
                  Pełne uzależnienie
                  • 2013
                  • 4087

Pliki z R5 obrabiam na Nokii 3210. Idealnie sie do tego nadaje.
                  https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Leon007
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 2875

Na 3210 dobrze się gra w węża.
                    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
                    Ja
                    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
                    Konfucjusz

Komentarz

• Eberloth
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2663

Zamieszczone przez Leon007
                      Na 3210 dobrze się gra w węża.
                      A ma to chociaż sRGB?
                      Sprzęt - dekielek z przyległościami.
                      Fumare humanum est!

Komentarz

• Leon007
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 2875

Bezbłędnie rozpoznaje prostokąty.
                        Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
                        Ja
                        Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
                        Konfucjusz

Komentarz

• jan pawlak
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 4335

Zamieszczone przez Eberloth
                          A ma to chociaż sRGB?
                          Nie należę do kościoła wyznawców/teoretyków sRGB, jestem ateistą

Dla mnie ważne czy wyświetlany na ekranie oryginalny plik Xrite jest "ocznie" zgodny z oryginalną planszą Xrite.
                          Oryginalny plik można ściągnąć, oryginalną planszę można kupić.

S24U w wyświetlaniu w Galeria jest zgodność, w podłączonym monitorze NEC też
                          W Tab S9 musiałem trochę zmienić w ustawieniach wyświetlacza

jp
                          puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Komentarz

• Mamrot
                            Bywalec
                            • 2012
                            • 224

Zamieszczone przez jan pawlak
                            Dla mnie ważne czy wyświetlany na ekranie oryginalny plik Xrite jest "ocznie" zgodny z oryginalną planszą Xrite.
                            Zapomniałeś dodać, że do takiej oceny niezbędne jest źródło światła o ciągłości widmowej i odpowiedniej temperaturze barwowej.
                            Chromatyczność barw może będzie wystarczająca dla S24U, ale nie do profesjonalnej pracy.

To że dla Ciebie coś "ocznie" jest zgodne, niczego nie udowadnia.
                            Ostatnio edytowany przez Mamrot; 46600.

Komentarz

• jan pawlak
                              Pełne uzależnienie
                              • 2012
                              • 4335

Zamieszczone przez Mamrot
                              Zapomniałeś dodać, że do takiej oceny niezbędne jest źródło światła o ciągłości widmowej i odpowiedniej temperaturze barwowej.
                              Chromatyczność barw może będzie wystarczająca dla S24U, ale nie do profesjonalnej pracy.

To że dla Ciebie coś "ocznie" jest zgodne, niczego nie udowadnia.
                              Zrozum, mam to z tyłu.

Jestem amatorem, widzę kolory tak jak widzę
                              Chcę na swoim ekranie czy swoich wydrukach "wyświetlany świat" widzieć tak jak widzę "świat" w realu.

Reszta dla mnie nie ma znaczenia.

jp

PS
                              Gdzie zdecydowana większość ludzi może oglądać/widzieć skutki mszy profi sRGB ?

Komentarz

• tomfoot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 2362

To po co Ci te tablice? Przecież one są inne od tego co widzisz.

Komentarz

Pracuję...