Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024
Zwiń
X
-
-
-
Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024
Właśnie planuję jakiś wypad grudniowy ale podobno bez Samsunga S25 Ultra nie ma co jechać więc chyba przełożę na styczeń po premierze
Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
https://500px.com/p/photo_travel_shootKomentarz
-
Ja zawsze myślałem że teraz dzieciaki to mają komputery w małym paluszku skoro informatykę mają od najmłodszych lat. A tu kolega mi wyjaśnił że nic bardziej mylnego. On jeszcze objął klasę po jakimś innym gościu co im na tych lekcjach tylko gry odpalał. To teraz jak on zaczął im tłumaczyć jak działa skrzynka pocztowa i prosty edytor tekstu to dzieciaki załamane. I jeszcze były bardzo zdziwione jak im powiedział że muszą mieć zeszyt do informatyki bo trzeba coś notować. Normalnie cyrk.
--- Kolejny post ---
Tak w pociągu najwięcej zasuwają na TikToku
Nikt ze sobą nie rozmawia w przedziale tylko nosy w smartfonach.
Komentarz
-
Amalfi jakie wrzuciłeś jest dla mnie dostatecznie dobre
aż zachciało mi się tam przenieść z Portugalii
Komentarz
-
Niby tak, ale np. firmy ubezpieczeniowe, banki, które podlegają wzmożonemu nadzorowi KNF i pracują w rygorze tajemnicy ubezpieczeniowej / bankowej mają duże wątpliwości czy wszelkie dane mogą puścić w zewnętrzną chmurę.Komentarz
-
Obróbka zdjęć 2024 w systemie Android
(mobilnych) smartfonach czy tabletach czyli smartfonach o dużych ekranach
Aktualnie zdecydowana większość programów do zastosowań osobistych które są dostępne w PC na Windows są również dostępne w systemach/urządzeniach na Androidzie.
Najważniejsze do pracy biurowej takie jak Microsoftu 365 (Office) czy do obróbki zdjęć Adobe Lightroom lub Adobe Photoshop Express działają identycznie w obu systemach i wyglądają indentycznie na ekranach w obu systemach.
1. Tablet
U mnie teraz to około 50% czasu oglądania programów TV i praktycznie cały czas w internecie realizuję teraz na tablecie.
Cała praca którą kiedyś od wielu lat wykonywałem na PC Windows teraz wykonuję na tablecie.
I mogę ją wykonywać w dowolnym miejscu w domu, poza domem, na wyjazdach
Sporadycznie podłączam tablet pod monitor i pracuję na 2 ekranach przy obróbce wybranych zdjęć
2. Smartfon
To u mnie głównie telefon, aparat fotograficzny, GPS/mapy.
Sporadycznie na ekranie smartfonu bywa np. oglądanie meczu czy obróbka zdjęć np. w trakcie koncertu.
Po podłączeniu BT fizycznej klawiatury oraz myszy i do monitora tworzy się pełny odpowiednik PC Windows.
U mnie znacznie, znacznie szybszy i prostszy w obsłudze niż mój PC Win 10 ktory za kilka miesięcy straci wparcie
jp
PS
Odczuwałem potrzebę przenośnego TV ale to tablet z dużym ekranem i sim a więc duża kasa, zwlekałem/wahałem się z decyzją
Mistrzostwa piłkarskie a tu diagnoza 2 tygodnie w szpitalu a tam nie ma TV ani wifi.
Promocja 15% i za 1zł etui z klawiaturą, kupiłem Samsung Tab 9 Ultra 5G
Wieczorami na korytarzu emocje pacjentów z których część ze stojakami z kroplówkąOstatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/Komentarz
-
Pliki z R5 obrabiam na Nokii 3210. Idealnie sie do tego nadaje.Komentarz
-
Na 3210 dobrze się gra w węża.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
KonfucjuszKomentarz
-
Komentarz
-
Bezbłędnie rozpoznaje prostokąty.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
KonfucjuszKomentarz
-
Nie należę do kościoła wyznawców/teoretyków sRGB, jestem ateistą
Dla mnie ważne czy wyświetlany na ekranie oryginalny plik Xrite jest "ocznie" zgodny z oryginalną planszą Xrite.
Oryginalny plik można ściągnąć, oryginalną planszę można kupić.
S24U w wyświetlaniu w Galeria jest zgodność, w podłączonym monitorze NEC też
W Tab S9 musiałem trochę zmienić w ustawieniach wyświetlacza
jpOstatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
-
Zapomniałeś dodać, że do takiej oceny niezbędne jest źródło światła o ciągłości widmowej i odpowiedniej temperaturze barwowej.
Chromatyczność barw może będzie wystarczająca dla S24U, ale nie do profesjonalnej pracy.
To że dla Ciebie coś "ocznie" jest zgodne, niczego nie udowadnia.Ostatnio edytowany przez Mamrot; 46600.Komentarz
-
Zrozum, mam to z tyłu.Zapomniałeś dodać, że do takiej oceny niezbędne jest źródło światła o ciągłości widmowej i odpowiedniej temperaturze barwowej.
Chromatyczność barw może będzie wystarczająca dla S24U, ale nie do profesjonalnej pracy.
To że dla Ciebie coś "ocznie" jest zgodne, niczego nie udowadnia.
Jestem amatorem, widzę kolory tak jak widzę
Chcę na swoim ekranie czy swoich wydrukach "wyświetlany świat" widzieć tak jak widzę "świat" w realu.
Reszta dla mnie nie ma znaczenia.
jp
PS
Gdzie zdecydowana większość ludzi może oglądać/widzieć skutki mszy profi sRGB ?Ostatnio edytowany przez jan pawlak; 45158.puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
-
To po co Ci te tablice? Przecież one są inne od tego co widzisz.Komentarz
Komentarz