Nadciaga Windows 8, ma być właśnie friendly na wzór Apple
Z przygód posiadaczy iPhonów
Zwiń
X
-
-
no właśnie, Janusz, no właśnie...
z całym szacunkiem oczywiście.
tylko proporcje są zupełnie inne...
spokojnie, Janusz, spokojnie.
kable też mają swoje zalety.
poza tym masz wtedy pewność, że sam sobie grzebiesz w telefonie.
no dokładnie.
szczerze mówiąc połączenia, które zadziałało po jednym kliknięciu - to ja bałbym się używać. :wink:
poza tym od dwóch tygodni używam nowego andka z prockiem 1.4 GHz i muszę stwierdzić, że już nie jest tak źle, jak niektórzy sądzą - to już też powoli zaczyna działać.
a swoboda wyboru wielu możliwych rozwiązań i poziom customizacji bije wszystko inne (WP7/8, iOS) na głowę.
sorry, ale kwestia gustu.
mam teraz śliczny damski telefon, nawet ładny.
i na pewno nie taki klockowaty jak iphon czy galaxy.
no właśnie, nadciąga.
w zasadzie już prawie jest, można go sobie odpalić.
no i dokładnie - jest tak samo mało friendly, jak iOS na Applach...pozdro.,
m.
multitasking bedzie realizowany jak dotychczas.... Na multi komputerach
tj. Chcesz miec trzy programy "w tle" to se kup trzy kompy
Uśpić komuter trzeba tak jak karpia na Wigilie - młotkiem po łbie
.
Tak jak w Applu to sie nie da
w M$ az tak bardzo nie zmądrzeli IMHO
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
-
Nooooooo... Dobre!!! Naprawde sadzisz, ze Twoj telefon nie komunikuje sie z nikim bo podłaczyles go przez kabel?
Wiesz, w wieku lat 60 nie mam ani nienawiści do Win ani do OSx. Fanem tez nie jestem. Wychowalem sie na czym co sie zwało George 3 i to był jedyny dobry system
Dobranoc
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Obawiam się, ze nie przeczytałeś wsztkiego co ja i Akustyk napisalismy....
Edit: że zacytuje piosenkę: ... byłem w Rio, byłem w Bayo, byłem nawet na Hawayo... Wszystko...... znasz ciąg dalszy?
Janusz,
-
no wlasnie powtarzam, ze sprobowalem. mam sluzbowego ipada.
jestem zafascynowany... tym jak swobodnie dostepne gdzieindziej rzeczy (np. rozszerzenie RAM, obsluga flash, zarzadzanie multimediami) sa zrobione pokretnie i w sposob krepujacy uzytkownika. na Androida moge film dla dziecka zrzucic ot tak, jak mam na sieciowym NAS, jak zechce to po wifi (chociaz wole szybszy kabelek). w rezerwacie Apple'a musze instalowac jakis itunes, ktory na dodatek psuje jakosc zdjec i/lub napompowuje wazacy normalnie 300MB klip wideo do jakichs 700MB...
z tym ze ja uzywam tego wylacznie do rozrywki. do pracy to sie dla mnie nie nadaje... edycja tekstu to katorga (i przez klawiature i przez brak edycji "od srodka wyrazu")
nie mowie jako hater... probowalem. fajnie mi sie na ipadzie uklada puzzle, ale jak potrzebuje przegladarki internetowej czy edytora tekstu, to z wielka radoscia siegam po zwyklego, windowsowego lapsa...
i to chyba jest podstawowa roznica. ja bym chcial dopasowac konkretne urzadzenie Apple'a do moich zastosowan, a nie swoje zastosowania do konkretnych wymyslow Apple'a.
kwestia potrzeb. dla mnie user friendly konczy sie tam, kiedy corce chce zaktualizowac biblioteke filmow na ipadzie. trace ze 3 godziny czasu na durne konwersje, synchronizacje z itunesem i tego typu bzdury, co pod zwyklym androidowym urzadzeniem trwa moze 15 minut. w tym konkretnym przypadku, nie jest to dla mnie milion razy bardziej juzekfriendly. a wielu innych rzeczy z tym nie robie. windowsowy laps badz komp stacjonarny sprawdza mi sie znacznie lepiej...Komentarz
-
Tak się zastanawiałem kiedy ten wątek przeistoczy się w wojenkę systemową. Ale żeby między moderatorami? Wstyd
.
Komentarz
-
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
No tak, ale nawet zabawne polemiki Apple vs. cokolwiek innego kończą się zawsze tak samo, jak niewinne dyskusje o polityce.
Chyba powinniśmy dopisać do regulaminu zakaz
Komentarz
-
Zakaz czego ???
Czy odrobina luzu nam może zaszkodzić ?
Mam nadzieję, że nie. :grin:
Gdyby chodziło o zakaz porównywania produktów Canona z Nikonem, to jeszcze bym rozumiał, ale komu i co szkodzi pożartować na temat Apple i Samsunga ?
Mnożenie zakazów chyba nie wyjdzie forum na dobre (?)
Pozdrówkam_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
Gdzie tu jakaś wojenka systemowa? Odmienne zdanie to jeszcze nie wojenka i dyskusja zwykle jest wtedy gdy jest różnica zdań. Jak wszyscy myślą to samo to o czym gadać?
Janusz,
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
ale dla wyznawców innych systemów ich telefon nie jest ani religią ani nawet światopoglądem.

[/OT]pozdro.,
m.