Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wiktor2323
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1290

Marbo o tym, ze za darmo usłyszałem od znajomego. Byłem dzisiaj zapisać się na kurs w Radomiu i Pani w sekretariacie powiedziała, że chyba jest na 3 lata ale ona jest w zastępstwie więc nie wie. Z tego co mówiła to każde podbicie kosztuje i przy skończeniu książeczki trzeba od nowa kurs;/ Tak więc albo coś się zmieniło albo znajomy miał nieaktualne info :P
    Facebook

Komentarz

• kosiu77
      • 2011
      • 2

ja 3 lata temu zrobiłem kurs w Toruniu - 300 zł i pozwolenie na "wieki"
      psss...

Komentarz

• Preskaler
        Bywalec
        • 2007
        • 176

No zobaczcie jakie te warunki muszą być zmienne jeśli co rok wymagają przedłużania a co kilka ponownego egzaminu! Może tak zaproponować posłom aby wprowadzili też dla kleru konieczność zdawania co jakiś czas egzaminu na prawo jazdy i przedłużanie (za odpłatnością) co roku? Tylko kto by się z tym wychylił jak to tacy tchórze? No może lewica?

Komentarz

• Merauder
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1092

No ja wczoraj ukończyłem w diecezji Katowickiej 2 dni po 2h i 50 zł, dożywotnie. Ale już słyszeliśmy od prowadzącego, że np. diecezja Sosnowiecka to odnawianie co rok, cen nie znam.

W kontekście odnawiania najśmieszniejszy jest fakt, że dokument Episkopatu wydany został kilkadziesiąt lat temu i nie jest aktualizowany.
          7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1572

Zamieszczone przez Merauder
            W kontekście odnawiania najśmieszniejszy jest fakt, że dokument Episkopatu wydany został kilkadziesiąt lat temu i nie jest aktualizowany.
            Tak gwoli ścisłości to kilkanaście lat temu, dokładnie w 1994 roku.

Komentarz

• iza73
              Bywalec
              • 2010
              • 222

Tak się podłączę pod temat bo widzę, że ceny ciekawe
              W tamtym roku odnawiałam z mężem "certyfikat" w Kurii Metropolitalnej w Katowicach.
              Opłata - co łaska, dawali po 50zł i blaszakami po 5zł, oczywiście wspomniano o kosztach imprezy - wynajem sali itd ...
              Zaświadczenie bez daty ważności i zdjęcia, nie trzeba było zaświadczenia księdza z parafii co wg nas jest lekkim bezsensem, bo nie każdy fotograf musi być praktykującym katolikiem.

Komentarz

• xsardas
                Uzależniony
                • 2008
                • 731

Mnie czeka odnowienie w tym roku w Szczecinie :F

Komentarz

• Merauder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1092

Dzięki za sprostowanie, w tej części kursu musiałem być rozkojarzony
                  7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• KrzysztofZ
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 30

Ja dzisiaj rozpocząłem kurs w Sandomierzu (5 spotkań po 3 godz. 250 PLN na 5 lat) - cóż, trochę długo jak mi się wydaje, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
                    Canon 5D mark IV 6D, Canon 24mm f/1.4L, Sigma 35mm f/1.4DG A, Canon 85mm f/1.8, Canon 400mm f/5.6L, , Canon 580EX II.

Komentarz

• amroz
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 772

wydawało mi się że to wątek o fotografowaniu w kościele a nie o kursach. Wątek o kursach jest gdzie indziej.

Komentarz

• _fiolek
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 85

Zamieszczone przez wiktor2323
                        Marbo o tym, ze za darmo usłyszałem od znajomego. Byłem dzisiaj zapisać się na kurs w Radomiu i Pani w sekretariacie powiedziała, że chyba jest na 3 lata ale ona jest w zastępstwie więc nie wie. Z tego co mówiła to każde podbicie kosztuje i przy skończeniu książeczki trzeba od nowa kurs;/ Tak więc albo coś się zmieniło albo znajomy miał nieaktualne info :P

hey, gdzie na ten kurs byles sie w Radku zapisac?

Komentarz

• mkepa
                          • 2010
                          • 4

Ktoś jest zorientowany kiedy w Koszalinie kurs będzie?

Komentarz

• Shadow
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1572

Zamieszczone przez Merauder
                            Dzięki za sprostowanie, w tej części kursu musiałem być rozkojarzony
                            Ten kurs jest tak interesujący, że się nie dziwię :-D

Komentarz

• _fiolek
                              Coś już napisał
                              • 2010
                              • 85

sluchajcie, tak sie stalo pechowo ze w moim miescie kurs byl jednodniowy i wlasnie odbyl sie w ostatnia sobote, pomimo prosb nie ma mozliwosc innej jak pojscie na kurs dopiero w przyszlym roku w marcu

Prosze o info czy kto ma info o aktualnych kursach w warszawie, kielcach lublinie w najblizszym czasie - na sandomierz rowniez sie spoznilem ;o(

Komentarz

• _fiolek
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 85

sluchajcie, tak sie stalo pechowo ze w moim miescie (Radom) kurs byl jednodniowy i wlasnie odbyl sie w ostatnia sobote, pomimo prosb nie ma mozliwosc innej jak pojscie na kurs dopiero w przyszlym roku w marcu
                                czy kto ma info o aktualnych kursach w warszawie, kielcach lublinie lub w krakowie w najblizszym czasie - na sandomierz rowniez sie spoznilem ;o(

Komentarz

Pracuję...