Kursy liturgiczne

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • h4ry
    Bywalec
    • 2009
    • 155

A to w D to mam, trzeba w Krk to załatwić. Raz zrobię, żeby nie było, a później sobie będę drukował i laminował, w razie jakiś "odnowień".
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• BuRton
      Uzależniony
      • 2008
      • 681

Zamieszczone przez h4ry
      A to w D to mam, trzeba w Krk to załatwić. Raz zrobię, żeby nie było, a później sobie będę drukował i laminował, w razie jakiś "odnowień".
      Ale w Krakowie wygląda to chyba całkiem inaczej ? To co otrzymujesz w Bielsku Białej jest "legitymacją" w twardej oprawie (coś jak stare dowody osobiste) i tam masz miejsce na pieczątki, podpisy, daty. Więc drukowanie i laminowanie w przypadku legity diecezji Bielsko-Żywieckiej nic nie da :-D . Ewentualnie ziemniak i podróba pieczątki ? Ale to oszustwo i grzech .
      Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• mbiesiadnik
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 49

Zamieszczone przez BuRton
        Bezterminowo w Bielsku B. ? W legitce masz miejsce na pieczątki, które należy uzupełniać co dwa* lata W tym celu trzeba udać się do B.B., i jeśli nie ma żadnych skarg na foto to jest pieczątka i zgoda na kolejne dwa* (?) lata (już bez dodatkowej opłaty). Więc jest "terminowo".

*- właśnie jestem po rozmowie z kolegą, który niedawno wyrabiał w B.B. i on ma na dwa lata - kiedyś było na rok.
        Pisałem dzisiaj emila do księdza, który to organizuje, z zapytaniem na jaki okres czasu jest ważne pozwolenie i napisał mi że jest bezterminowo, wiec nie wiem jaka jest prawda. Jutro jadę na to spotkanie do B.B. i przekonam się osobiście dam znać. Może się coś zmieniło i dają rzeczywiście bezterminowo, a może ksiądz coś kręci.

Komentarz

• basala
          Uzależniony
          • 2008
          • 615

Zamieszczone przez mbiesiadnik
          [...]a może ksiądz coś kręci.
          No teraz to poszłeś po bandzie. Zamiast legitki dostaniesz bana na przebywanie wewnątrz kościoła. :-D

Komentarz

• mbiesiadnik
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 49

Zamieszczone przez basala
            No teraz to poszłeś po bandzie. Zamiast legitki dostaniesz bana na przebywanie wewnątrz kościoła. :-D
            No cóż, skoro są rozbieżności, ktoś kręci albo tak jak napisałem coś się zmieniło

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Ksiądz nie może kręcić, bo ksiądz odprawia mszę. W czasie gdy ksiądz odprawia mszę, to kamerzysta go kręci

Komentarz

• BuRton
                Uzależniony
                • 2008
                • 681

Zamieszczone przez mbiesiadnik
                ... Jutro jadę na to spotkanie do B.B. i przekonam się osobiście dam znać. Może się coś zmieniło i dają rzeczywiście bezterminowo, a może ksiądz coś kręci.
                Legite dostaniesz (albo i nie ;-) ) po drugim spotkaniu, czyli na pewno nie jutro.
                Jeśli owy ksiądz czyta to forum, to "zakręci" Tobą podczas kursu ;-) .
                Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• h4ry
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 155

Ale w Krakowie wygląda to chyba całkiem inaczej ? To co otrzymujesz w Bielsku Białej jest "legitymacją" w twardej oprawie (coś jak stare dowody osobiste) i tam masz miejsce na pieczątki, podpisy, daty. Więc drukowanie i laminowanie w przypadku legity diecezji Bielsko-Żywieckiej nic nie da :-D . Ewentualnie ziemniak i podróba pieczątki ? Ale to oszustwo i grzech .
                  Z podkarpacia są formatu karty kredytowej. Kawałek papieru z foto i pieczątką, w całości zalaminowane (kumpel pokazywał). Z tego co patrzyłem to tam nie ma żadnej daty wygaśnięcia.
                  5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• mojalewastopa
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 19

..hehe BuRton..jakby co to ja będę asekurował..bo się też wybieram ..

Komentarz

• mbiesiadnik
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 49

Legite dostaniesz (albo i nie ;-) ) po drugim spotkaniu, czyli na pewno nie jutro.
                      Jeśli owy ksiądz czyta to forum, to "zakręci" Tobą podczas kursu ;-) .
                      "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgodzić trzeba" Pozdrawiam owego księdza jeżeli czyta

Komentarz

• gutek
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 133

Zobaczymy jutro co to będzie. Jak by co to wsparcie masz jak widać
                        Ja też się wybieram.

[Portfolio]

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

z Łowicza sią bezterminowe (wiem bo żona ma stamtąd) a z Kielc co roku trzeba po pieczątkę za 3 dychy lecieć
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• brute
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 31

ja tez Ci udziele wsparcia tez sie wybieram
                            wiec do zobaczenia dzis przed/w kosciele :d

Komentarz

• mojalewastopa
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 19

..pierwszy dzień kursu za nami..w Bielsku wszystko jasne- legitka bezterminowa..

Komentarz

• robisk1

cześć mam pytanie odnoszące się do wymaganej opinii od "swojego" proboszcza:co w momencie gdy fotograf nie jest wyznania katolickiego?bo przecież chyba tacy są i wiem że legitki mają.czy ktoś orientuje?

Komentarz

Pracuję...