Marbo o tym, ze za darmo usłyszałem od znajomego.
Byłem dzisiaj zapisać się na kurs w Radomiu i Pani w sekretariacie powiedziała, że chyba jest na 3 lata ale ona jest w zastępstwie więc nie wie. Z tego co mówiła to każde podbicie kosztuje i przy skończeniu książeczki trzeba od nowa kurs;/ Tak więc albo coś się zmieniło albo znajomy miał nieaktualne info :P
Kursy liturgiczne
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
No zobaczcie jakie te warunki muszą być zmienne jeśli co rok wymagają przedłużania a co kilka ponownego egzaminu! Może tak zaproponować posłom aby wprowadzili też dla kleru konieczność zdawania co jakiś czas egzaminu na prawo jazdy i przedłużanie (za odpłatnością) co roku? Tylko kto by się z tym wychylił jak to tacy tchórze? No może lewica?Komentarz
-
No ja wczoraj ukończyłem w diecezji Katowickiej 2 dni po 2h i 50 zł, dożywotnie. Ale już słyszeliśmy od prowadzącego, że np. diecezja Sosnowiecka to odnawianie co rok, cen nie znam.
W kontekście odnawiania najśmieszniejszy jest fakt, że dokument Episkopatu wydany został kilkadziesiąt lat temu i nie jest aktualizowany.7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Komentarz
-
Tak się podłączę pod temat bo widzę, że ceny ciekawe
W tamtym roku odnawiałam z mężem "certyfikat" w Kurii Metropolitalnej w Katowicach.
Opłata - co łaska, dawali po 50zł i blaszakami po 5zł, oczywiście wspomniano o kosztach imprezy - wynajem sali itd ...
Zaświadczenie bez daty ważności i zdjęcia, nie trzeba było zaświadczenia księdza z parafii co wg nas jest lekkim bezsensem, bo nie każdy fotograf musi być praktykującym katolikiem.Komentarz
-
-
Dzięki za sprostowanie, w tej części kursu musiałem być rozkojarzony
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Ja dzisiaj rozpocząłem kurs w Sandomierzu (5 spotkań po 3 godz. 250 PLN na 5 lat) - cóż, trochę długo jak mi się wydaje, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.Canon 5D mark IV 6D, Canon 24mm f/1.4L, Sigma 35mm f/1.4DG A, Canon 85mm f/1.8, Canon 400mm f/5.6L, , Canon 580EX II.Komentarz
-
wydawało mi się że to wątek o fotografowaniu w kościele a nie o kursach. Wątek o kursach jest gdzie indziej.Komentarz
-
Marbo o tym, ze za darmo usłyszałem od znajomego.
Byłem dzisiaj zapisać się na kurs w Radomiu i Pani w sekretariacie powiedziała, że chyba jest na 3 lata ale ona jest w zastępstwie więc nie wie. Z tego co mówiła to każde podbicie kosztuje i przy skończeniu książeczki trzeba od nowa kurs;/ Tak więc albo coś się zmieniło albo znajomy miał nieaktualne info :P
hey, gdzie na ten kurs byles sie w Radku zapisac?Komentarz
-
-
Komentarz
-
sluchajcie, tak sie stalo pechowo ze w moim miescie kurs byl jednodniowy i wlasnie odbyl sie w ostatnia sobote, pomimo prosb nie ma mozliwosc innej jak pojscie na kurs dopiero w przyszlym roku w marcu
Prosze o info czy kto ma info o aktualnych kursach w warszawie, kielcach lublinie w najblizszym czasie - na sandomierz rowniez sie spoznilem ;o(Komentarz
-
sluchajcie, tak sie stalo pechowo ze w moim miescie (Radom) kurs byl jednodniowy i wlasnie odbyl sie w ostatnia sobote, pomimo prosb nie ma mozliwosc innej jak pojscie na kurs dopiero w przyszlym roku w marcu
czy kto ma info o aktualnych kursach w warszawie, kielcach lublinie lub w krakowie w najblizszym czasie - na sandomierz rowniez sie spoznilem ;o(Komentarz
Komentarz