Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • latant
    Początki nałogu
    • 2009
    • 410

Zamieszczone przez Em Es
    pewnie tak... jest niechlujnie 5d w tytule 5d2 w opisie
    i do tego podał w informacji dodatkowej, że ma wbudowaną lampę
    CMEHA - reszta to upgrade

Komentarz

• Darx
      Uzależniony
      • 2011
      • 725

Zamieszczone przez Em Es
      pewnie tak... jest niechlujnie 5d w tytule 5d2 w opisie
      Zamieszczone przez latant
      i do tego podał w informacji dodatkowej, że ma wbudowaną lampę
      Straszne! Nie macie nic lepszego do roboty. Wiem, że pogoda nie należy do urokliwych, modelki chorują, ale nie czepiajcie się byle głupot.

@Sunders o to dokładnie mi chodziło w poprzedniej wypowiedzi.
      Zamieszczone przez Darx
      Wiesz, co z tymi "odwoływaczami" bywa różnie.
      Zamieszczone przez Darx
      Wczytuję się w ten dział od jakiegoś czasu i widzę po niektórych, że są nieco rygorystyczni. Rozumiem zdarzają się sytuacje kiedy pojawia się 'ten zły', ale nie popadajmy w histerię.
      O czepianie się byle czego na siłę...
      |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Em Es
        Zablokowany
        • 2011
        • 394

Darx > jak poszperasz nieco wstecz to zauważysz że pojawiały się tu wpisy mogące ochronić kogoś od wtopy... moim subiektywnym zdaniem - taka aukcja nie wygląda OK i ja na pewno bym od takiej osoby nic nie kupił taki bałagan w opisie dla mnie jest nie do przyjęcia i widząc coś takiego spodziewam się osoby mało poważnej i wiarygodnej - i tyle
        ...zupełnie podobnie jak ignoruję ludzi nie wiedzących do czego służy caps lock

...moja domowa modelka w pełni zdrowia na szczęście

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Sama aukcja nie jest zbyt przejrzysta, ale wystawiający nie posiada negatywnych opinii i wystawia tego sprzętu całkiem sporo. Może ma po prostu jakieś dojścia w Holandii na sprzęt powystawowy
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

czy całkiem sporo to nie powiedział bym.
            Ma komentarze za 6takich aukcji i 4 obecnie wystawione.
            W dodatku nigdy jeszcze nie miał sprzętu tak drogiego jak 5D2.
            Ale widać, że nie wie co sprzedaje, posiłkuje się tylko opisami z netu.
            W każdym razie jest opcja odbioru osobistego, więc w czym problem?
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Em Es
              Zablokowany
              • 2011
              • 394

cóż pozytywnych garść ma zadałem przed chwilką pytanie : "czy można prosić o nr seryjny aparatu ? " ...oznacza ono w translacji "chciałbym wierzyć że powystawowy"

Komentarz

• zain
                Dopiero zaczyna
                • 2011
                • 20

co to jest 16 pozytywów, nie bądźcie śmieszni. W życiu bym mu kasy nie wysłał. Tylko odbiór osobisty, najlepiej z kimś i dokładne sprawdzenie sprzętu przy odbiorze. Poza tym nie polecam od razu brać kasy przy odbiorze osobistym. Lepiej zostawić w samochodzie. O różnych przypadkach już słyszałem...

Komentarz

• Darx
                  Uzależniony
                  • 2011
                  • 725

@Em Es, nie zrozumieliśmy się. Ochrona kupujących jak najbardziej, ale tutaj chodzi o wszystkich gapiów. Nie można skreślać kogoś za, to że próbuje. Każdemu przysługuje takie prawo. W dodatku pojawia się opcja odbioru osobistego, więc problemu nie ma?

Zamieszczone przez Em Es
                  zadałem przed chwilką pytanie : "czy można prosić o nr seryjny aparatu ? "
                  Takim podejściem też nie zawsze radzę się sugerować. Nie każdy musi być w temacie

Zamieszczone przez zain
                  co to jest 16 pozytywów, nie bądźcie śmieszni. W życiu bym mu kasy nie wysłał.
                  No właśnie, co daje 16 pozytywnych komentarzy? Czy może moje czterdzieści parę postów czy Twoich sześć? Z tego też powodu wszyscy posiadający po 20 tysięcy postów mają nas ignorować? Wiadomo, że zaufanie nie wyrazi żadna ilość postów, komentarzy, gwiazdek i innych typów punktacji. Trzeba po prostu rozsądnie to rozegrać.

Em Es, najlepiej było by zamienić ze sprzedającym kilka słów telefoniczne. On jest zaledwie człowiekiem więc podania numeru telefonu nie powinien Ci odmówić
                  |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• must.know
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 20

Trochę poza tematem ale normalnie za każdym razem jak wejdę w ten wątek to po prostu widzę tysiąc komentarzy jednego linku, a koledze EM ES to trzeba by dać tytuł "śledczego forum" bo chyba żadnego wątku bez własnego komentarza nie wypuści.

Komentarz

• mar_ko
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 144

Może niespecjalnie podejrzane, ale nie za bardzo wiem, gdzie to wstawić. Jakby co to niech moderator mnie zabije (ostatecznie może usunąć posta).

Zastanawiają mnie sanki lampy - całe srebrne - oznacza to, że są tak zjechane (na co zdjęcia i ogólny wygląd sprzętu nie wskazują), czy też niektóre piątki "już tak mają"?
                      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Usunieto link.

Komentarz

• tombas
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2194

Zamieszczone przez mar_ko
                        Może niespecjalnie podejrzane, ale nie za bardzo wiem, gdzie to wstawić. Jakby co to niech moderator mnie zabije (ostatecznie może usunąć posta).

Zastanawiają mnie sanki lampy - całe srebrne - oznacza to, że są tak zjechane (na co zdjęcia i ogólny wygląd sprzętu nie wskazują), czy też niektóre piątki "już tak mają"?
                        mysle, że nie jest to "normalne" zużycie tylko inwencja własna właściciela estety, któremu troszke sie te sanki przytarły i postanowił zrobic "ładniej":-D
                        Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.
                        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• fil91
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 140

Zamieszczone przez mar_ko

Sam też w jednym egzemplarzu 5d tak wyczyściłem sanki z farby:grin:
                          Można też zakupić nowe "srebrne" ( oczywiście czarne również)
                          BTW Canon miał poroniony pomysł aby pokrywać sanki farbą
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Usumięto zbędny link

Komentarz

• zain
                            Dopiero zaczyna
                            • 2011
                            • 20

Sorki ,że to tu wstawiam ,ale nie mogłem się powstrzymać. Dlaczego ludzie dają takie pieniądze za stary obiektyw ? Przecież dołożyć 3 stówki i będzie używka 1.4 . Poza tym ciekawi mnie skąd ten sprzedający ma tyle tych 50-tek.

Warto za metalowy bagnet dopłacać 300 zł ?
                            Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• janmar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3468

Zeby napisać że wytarła się farba na sankach aparatu,niekoniecznie należy wstawiać lnk do transakcji na allegro.
                              Żeby napisać że na allegro są aukcje obiektywu za określoną kwotę niekonieczne jest wstawianie linków.
                              Wątek zamienia sie w strony Allegro.
                              Zbędne linki pousuwałem.Proszę o nie wstawianie ich bez potrzeby.

Komentarz

• szambonur
                                Uzależniony
                                • 2011
                                • 712

Sanki w mojej "piątce" od nowości były srebrne, więc nie wiem o co chodzi...
                                Moje zdjęcia na canon-board.info
                                Facebook

Komentarz

Pracuję...