Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

Oprócz tego, że oszukany zostaje portal aukcyjny, bo nie dostaje należnej mu prowizji to faktycznie - nic złego.

Komentarz

• Handelson
      Uzależniony
      • 2009
      • 789

Zamieszczone przez MC_
      Oprócz tego, że oszukany zostaje portal aukcyjny, bo nie dostaje należnej mu prowizji to faktycznie - nic złego.
      Bardzo dobrze ujęte... No ale cóż - Polak MUSI kombinować (używając starej nomenklatury) ??:

Komentarz

• MaD77
        Coś już napisał
        • 2007
        • 69

A ja uważam, że wcześniej trzeba podjąć decyzję - sprzedaję na Allegro i decyduję się na jego regulamin i prowizje, albo poza nim i szukam kupca na własną rękę np. poprzez ogłoszenie na forum. Nie można jednocześnie zjeść cukierka i mieć cukierka.
        Oszukanie allegro to jedno, ale na lodzie często zostaje potencjalny kupujący, który licytuje przedmiot, a np. na godzinę przed końcem aukcji dowiaduje się, że nieaktualne, bo ktoś się rozmyślił. Kpina.
        Dlatego ja nie lubię licytować, bo cwaniaków nie brakuje i nie tylko sztucznie podbijają ceny, ale też robią takie "myki" jak ten powyżej. Jak jestem na coś zdecydowany szukam satysfakcjonującej mnie oferty "kup" teraz omijając nieprzyjemne sytuacje.

Komentarz

• maki1000
          Bywalec
          • 2008
          • 148

Zapomniałem, że tu sami "uczciwi" - szkoda że tylko na forum ;-) Lepiej być szczerym niż prawić pseudo morały

Oszukany portal aukcyjny - hehe
          Polak musi kombinować - takie życie !

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Szanowny kolego maki1000!
            Nie oceniaj ludzi swoją miarą. To, że Ty nie widzisz nic złego w kombinowaniu i oszukiwaniu nie oznacza, że każdy taki jest.
            EOT.

Komentarz

• Handelson
              Uzależniony
              • 2009
              • 789

Zamieszczone przez maki1000
              Taaa... kraść płyty musi bo drogie, programy również. Gdybym zarabiał to bym kupił itp., itd. Naczytałem się już tego dosyć.
              Zawsze można winić wszystkich, że to nie moja wina że trzeba kraść.
              Kiedyś wierzyłem, że coś się w naszej mentalności zmieni ale im starszy jestem i im więcej wpisów w necie czytam to już przestałem w to wierzyć.
              Co do prawienia morałów - nie piszę głupot i nie pouczam.
              Tak już ze mną jest, że nie rozumiem takich zachowań - no, ale ja odmieniec jestem

Komentarz

• kiray
                Bywalec
                • 2008
                • 136

Niestety większość myśli podobnie, smutne to jest i tyle. Pozostaje mieć nadzieję, że to się kiedyś zmieni.
                www.foto-ps.pl

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Witam
                  To ja kupiłem ten obiektyw na aukcji gdzie jest napisane "zmieniłem zdanie"
                  W sumie to nie widziałem nawet tej aukcji bo obiektyw był wystawiony tu na forum w dziale sprzedaż. Jestem z Rzeszowa więc się spotkałem ze sprzedającym, przetestowałem i kupiłem.
                  Wpadło mi niespodziewanie zlecenie w Ratuszu gdzie nie ma za dużo miejsca i z moją 35L bym się nie zmieścił. Cena była ok więc się nawet nie zastanawiałem.

Zlecenie załatwione więc obiektyw idzie pod młotek. Wystawiłem na allegro: to ta druga aukcja z cytatu i dalej poluje na 16-35L II w dobrej cenie.

Także ktoś tu źle coś sobie w głowie wykombinował, nie każda aukcja to wałek :rolleyes:

Pozdro
                  Musiałes bardzo ostro kupować , bo aż powiesili mu konto
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Zamieszczone przez Ergo5218
                    Kolejny wielbiciel odwoływania, a do tego link do aukcji powiesił na naszym forum.
                    http://allegro.pl/show_item.php?item=1218140572
                    Dogadali sie co do sprzedaży poza aukcją i zakończyli aukcję symbolicznie jak to w życiu.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez MaD77
                    A ja uważam, że wcześniej trzeba podjąć decyzję - sprzedaję na Allegro i decyduję się na jego regulamin i prowizje, albo poza nim i szukam kupca na własną rękę np. poprzez ogłoszenie na forum. Nie można jednocześnie zjeść cukierka i mieć cukierka.
                    Oszukanie allegro to jedno, ale na lodzie często zostaje potencjalny kupujący, który licytuje przedmiot, a np. na godzinę przed końcem aukcji dowiaduje się, że nieaktualne, bo ktoś się rozmyślił. Kpina.
                    Dlatego ja nie lubię licytować, bo cwaniaków nie brakuje i nie tylko sztucznie podbijają ceny, ale też robią takie "myki" jak ten powyżej. Jak jestem na coś zdecydowany szukam satysfakcjonującej mnie oferty "kup" teraz omijając nieprzyjemne sytuacje.
                    Lepiej bym tego nie ujął - masz nadzieje na uczciwy zakup a tu taka lipa.
                    Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181. Powód: Automerged Doublepost
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tombas
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2194

Zapomniałem, że tu sami "uczciwi" - szkoda że tylko na forum ;-) Lepiej być szczerym niż prawić pseudo morały

Oszukany portal aukcyjny - hehe
                      "bądź wierny w rzeczach małych, a nad wielkimi Cie postawię" jesli nie wiesz z kogo to cytat to poszukaj w necie lub... Bibli:-D
                      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• halogen
                        Coś już napisał
                        • 2009
                        • 73

co myslicie o ty cena za zestaw 7400 zł i można do sklepy podjechac i kupic

http://allegro.pl/show_item.php?item=1221574548

znacie moze miejsc blizej katowic gdzie mozna kupic w podobnej cenie sprzet??

Komentarz

• djcargo
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 353

Zamieszczone przez halogen
                          co myslicie o ty cena za zestaw 7400 zł i można do sklepy podjechac i kupic

http://allegro.pl/show_item.php?item=1221574548

znacie moze miejsc blizej katowic gdzie mozna kupic w podobnej cenie sprzet??
                          Dają "gwarancję najniższej ceny", więc może opuszczą Ci do ceny OTC_Poznań
                          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• halogen
                            Coś już napisał
                            • 2009
                            • 73

Zamieszczone przez djcargo
                            Dają "gwarancję najniższej ceny", więc może opuszczą Ci do ceny OTC_Poznań

tylko ze juz nie ma otc poznan - konto zawieszone wiec nawet aukcji sie nie pokaze

Komentarz

• halogen
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 73

taki pytanie poza otc czy jeśli aparaty sprowadzone z angli mogą mieć polską gwarancję???

http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

lub

http://allegro.pl/show_item.php?item...%3E.%3C%2Fi%3E

6500 ??? ciekawa cena i mozna osobiście odebrać tylko czy ta gwarancja faktycznie jest u nas uznawana??

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Zamieszczone przez wojtek_kraków
                                Jednostopowy tacy jak ja to osoby które kupiły sprzęt od OTC, i wszyscy mają te same wrażenia że rzeczywiście wygląda to dziwnie, ale po rozmowie z Panem Danielem... cóż sposób mówienia i tłumaczenia , kto z nim rozmawiał wie o czym pisze
                                Wiarygodna historyjka, przekonująca argumentacja i miły radiowy głos wzbudzający zaufanie to podstawy w tym "biznesie".
                                Tylko stosunkowo długi czas prowadzenia tego typu działalności daje choć cień nadziei, wszystko inne świadczy niestety przeciwko otc_poznan.
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                ---

Zamieszczone przez halogen
                                taki pytanie poza otc czy jeśli aparaty sprowadzone z angli mogą mieć polską gwarancję???
                                Jeśli to jest dystrybucja oficjalna na UK, to tak (EWS).
                                Jeśli prywatny import (przemyt) np. z HK, to gwarancji europejskiej nie ma.
                                Ostatnio edytowany przez Merde; 14420. Powód: Automerged Doublepost
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...