Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sunders
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 2746

Nastepny obiekyw, ktory ulegl uszkodzeniu z powodu niezadowalajacej ceny:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1924519333
    http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• AMMarshall
      Uzależniony
      • 2009
      • 671

Ja proponuję stworzyć w przyklejoną, czarną listę sprzedawców Allegro z antycertyfikatem użytkowników CB i dodawać do niej tych, którym np. obiektywy spadają (jak wyżej) i innych pokemonów kanciarzy-pseudosprzedawców.
      Adam Marczak Marshall
      Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• damian26
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 31

Ale jaki ludzie mają problem nie rozumiem..? Nie zawsze byłem zadowolony do końca z ceny końcowej, ale na tym polega aukcja. Przez całą aukcję lipa a sekundę przed końcem cena może byś wyższa średnia rynkowa. Uważam że zakończenie aukcji przed czasem nie powinno być dostępne z poziomu użytkownika albo przynajmniej nie 24h przed końcem.
        5Dmk2+ S24-70HSM 2.8, S50 1.4, HELIOS 40-2 (85mm f1.5), Samyang 14mm 2.8, Speedlite 580EX II, Opticam WT-6604, UrbanGear U120

Komentarz

• Gregg
          Bywalec
          • 2005
          • 222

Znalazłem "ciekawą" aukcję a właściwie kilka jednego sprzedawcy. Ma 0 (słownie zero) komentarzy a sprzedaje najtańsze Canony 600d z kitem za 2100 pln albo Nikona D90 za 2200. Niestety w jednej z aukcji pisze że nie ma gwarancji bo na paragonie ma kilka sztuk a w innej pisze że paragon zgubił itp.
          http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23415207

Komentarz

• Hubi78
            Bywalec
            • 2009
            • 152

Zamieszczone przez Sunders
            Nastepny obiekyw, ktory ulegl uszkodzeniu z powodu niezadowalajacej ceny:
            http://allegro.pl/show_item.php?item=1924519333
            chyba powinieneś napisać że został sprzedany

Komentarz

• mar_ko
              Bywalec
              • 2010
              • 144

Nie rozumiem dlaczego ludzie robią takie numery skoro można wystawić z ceną minimalną?

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Bo cena minimalna kosztuje?

Komentarz

• AMMarshall
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 671

Zamieszczone przez MC_
                  Bo cena minimalna kosztuje?
                  Aaaa... Właśnie, ostatnio Allegro zmieniło zasady ustawienia ceny minimalnej na BAARDZOOO niekorzystne dla sprzedawców.
                  Adam Marczak Marshall

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez AMMarshall
                    Aaaa... Właśnie, ostatnio Allegro zmieniło zasady ustawienia ceny minimalnej na BAARDZOOO niekorzystne dla sprzedawców.
                    Faktycznie, chyba im całkiem sodówa do głowy uderzyła już...
                    Przecież tu się bardzo łatwo może zrobić kilkadzesiąt złotych za niesprzedany na aukcji przedmiot!
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• AMMarshall
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 671

Zamieszczone przez Merde
                      Faktycznie, chyba im całkiem sodówa do głowy uderzyła już...
                      Przecież tu się bardzo łatwo może zrobić kilkadzesiąt złotych za niesprzedany na aukcji przedmiot!
                      Dokładnie, tu przegięli pałkę.
                      Ja delikatnie mówiąc w szok wpadłem jak coś ostatnio wystawiałem i zobaczyłem koszt wystawienia aukcji z ceną minimalną. A można przeoczyć!
                      Gdybym poleciał automatem typu next, next, next, finish to bym się zdziwił później.
                      Adam Marczak Marshall

Komentarz

• mar_ko
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 144

Zamieszczone przez AMMarshall
                        Nie wiedzałem. Wystawiam sporadycznie jakieś drobiazgi.

Komentarz

• 7four
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 850

Jakby nie patrzeć All...gro żyje również z pośrednictwa w sprzedaży towarów, jakby to ujać ? "jeszcze ciepłych" bo wystawienie aukcji kosztuje i jakoś nie mają problemu z egzekwowaniem swoich należności.

Komentarz

• Em Es
                            Zablokowany
                            • 2011
                            • 394

tym razem podpatrzone na "żółtym" forum :

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20784490

...komentarze sprzedawca zdobył sprzedając rupiecie od 1 do 10 zł

z opisu aukcji :

"UWAGA Jestemy nowi na Allegro,dopiero raczkujemy i zalezy nam na dobrych opiniach, dlatego pierwszych naszych sto aukcji bedzie od 1zl. Ale czas oczekiwania na zamowiony towar to ok. 1-3 tygodnie od momentu zaksięgowania wpłaty na rachunku bankowym. Niestety jestemy uzalenieni od dostaw Apple.(nie jestes zainteresowany nie licytuj) Wzamian gwarantujemy niska cene-za ile wylicytujesz za tyle kupisz!"

co Wy na to ?

EDIT : zdjęcie sklepu które mają na aukcjach jest skradzione !!

po lewo - zdjęcie z podejrzanej aukcji czyli podmalowanka w prawym dolnym rogu aby zamaskować tag , po prawo - zdjęcie w oryginale

Ostatnio edytowany przez Em Es; 42017.

Komentarz

• AMMarshall
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 671

Zamieszczone przez Em Es
                              (...) czas oczekiwania na zamowiony towar to ok. 1-3 tygodnie od momentu zaksięgowania wpłaty na rachunku bankowym. Niestety jestemy uzalenieni od dostaw Apple.(nie jestes zainteresowany nie licytuj) Wzamian gwarantujemy niska cene-za ile wylicytujesz za tyle kupisz!
                              Chętnych, jak widać po ilości licytujących nie brakuje.
                              Adam Marczak Marshall

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Dziwisz się? Ważne, że tanio. A to, że w dużej dozie prawdopodobieństwa to wałek? (3 tygodnie oczekiwania, pewnie po wpłacie, zerowy dorobek, czyli niewiadomoco od niewiadomokogo). To już nieistotne. Przestałem się już dawno przejmować jeleniami, którzy mają oczy przesłonięte chęcią oszczędności za wszelką cenę po czym lamentują po forach jacy to biedni i jak bardzo pokrzywdzeni zostali...

Em Es - niezły detektyw z Ciebie

Komentarz

Pracuję...