Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Matt_K-K
    Początki nałogu
    • 2008
    • 322

Zamieszczone przez jacek_73
    Jest płatność przy odbiorze - trzeba się tylko umówić i kulnąć do Krakowa. BTW: kupując okazyjnie zawsze można się na czymś przejechać
    Dlatego też aukcja zaciekawiła mnie, gdyż jestem właśnie z Krakowa. Ale po wysłaniu maila do sprzedającego okazało się, że fizycznie aparat znajduje się w Tarnobrzegu...

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Zamieszczone przez Matt_K-K
      Dlatego też aukcja zaciekawiła mnie, gdyż jestem właśnie z Krakowa. Ale po wysłaniu maila do sprzedającego okazało się, że fizycznie aparat znajduje się w Tarnobrzegu...
      Pewnie ściemniacz jakich wielu - chociaż jak kupisz z opcją płatność przy odbiorze/odbiór osobisty nic nie ryzykujesz.
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Matt_K-K
        Początki nałogu
        • 2008
        • 322

Tylko nie wiem czy mi się do końca w to chce bawić Bo przedmiotowy sprzęt, nawet mając potrzebę szybkiej sprzedaży, spokojnie można pchnąć kilka tysięcy drożej..

Komentarz

• fil91
          Bywalec
          • 2009
          • 140

Zdaje się że to kolejna odsłona "akcji" z przed kilku stron tego wątku- napis na dole aukcji: "Auckja Grzecznościowa Na prośbe Znajomego. "

Komentarz

• damian26
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 31

Zamieszczone przez Matt_K-K
            Kurcze to muszę zadzwonić do moich kuzynów są z okolic Tarnobrzega. A dokładnie nie znasz adresu?
            5Dmk2+ S24-70HSM 2.8, S50 1.4, HELIOS 40-2 (85mm f1.5), Samyang 14mm 2.8, Speedlite 580EX II, Opticam WT-6604, UrbanGear U120

Komentarz

• Grzery
              Coś już napisał
              • 2007
              • 58

damian26
              Nie ma co się podniecać sprzedający smierdzi na odległość inna jego aukcja:

http://allegro.pl/canon-eos-1d-mark-...933446019.html

bez ceny minimalnej - tylko licytować!, wpłacić i czekać 10 dni na przesyłkę
              5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.

Komentarz

• jacek_73
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2587

Zamieszczone przez Grzery
                ...wpłacić i czekać 10 dni na przesyłkę
                Ja się chyba nie znam, ale też jest opcja płatność przy odbiorze/odbiór osobisty - więc co najwyżej tracimy nerwy
                Jestę fotografę

Komentarz

• sebfoto
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 380

O tym sprzedawcy było coś tutaj:

Swoją drogą takie aukcje "grzecznościowe" omijam szerokim łukiem.
                  Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• Matt_K-K
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 322

Zamieszczone przez damian26
                    Kurcze to muszę zadzwonić do moich kuzynów są z okolic Tarnobrzega. A dokładnie nie znasz adresu?
                    Nie pytałem. Ale sam jestem ciekawy jak to z tą aukcją do końca jest... bo tak na oko to realna wartość tego sprzętu, to powyżej 10 tys...

Komentarz

• jacek_73
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 2587

Zamieszczone przez sebfoto
                      O tym sprzedawcy było coś tutaj:

Swoją drogą takie aukcje "grzecznościowe" omijam szerokim łukiem.
                      Tak - ten sam mail, a dane inne - jednym słowem ściemniacz
                      Jestę fotografę

Komentarz

• svideo
                        • 2010
                        • 3

Canon 5d mark2 z obiektywem

Uwaga przekręt potwierdzony !!!!
                        Zatrudniony sprawdzony gość na Allegro przez oszusta ,wystawia nieświadomy niczego gościu zlecone aukcje grzecznościowe . http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-ii-i1933448152.html

A później czekać tylko na przesyłkę .Ustaliłem telefon gościa , ma 17 lat , ojciec się wku...jak zapytałem o co chodzi a dzieciak początkowo wyparł się że to nie on.Ale jak jak powiedziałem jaki nick allegro to się przyznał ,że kolega poprosił o wystawienie aukcji.
                        Ostatnio edytowany przez svideo; 34374.

Komentarz

• Em Es
                          Zablokowany
                          • 2011
                          • 394

generalnie widać że ktoś wyszukuje "słupa" z kontem na Allegro (takiego który ma jakies komentarze i nie jest zarejestrowany od tygodnia) , może być tak że jest to jakiś tam łancuszek osób - organizator obiecuje jakąś kasę za pomoc w sprzedaży i tyle - zaczyna się polowanie na ofiarę :/

jedynka - zdjęcie skradzione z sieci :

http://www.tineye.com/search/49b30d6...04a9244165796/

na ten moment obie aukcje są zamknięte , odwołano wszystkie złożone oferty
                          Ostatnio edytowany przez Em Es; 42017.

Komentarz

• svideo
                            • 2010
                            • 3

Zamieszczone przez Em Es
                            generalnie widać że ktoś wyszukuje "słupa" z kontem na Allegro (takiego który ma jakies komentarze i nie jest zarejestrowany od tygodnia) , może być tak że jest to jakiś tam łancuszek osób - organizator obiecuje jakąś kasę za pomoc w sprzedaży i tyle - zaczyna się polowanie na ofiarę :/

jedynka - zdjęcie skradzione z sieci :

http://www.tineye.com/search/49b30d6...04a9244165796/

na ten moment obie aukcje są zamknięte , odwołano wszystkie złożone oferty
                            Przestraszył się jak mu powiedziałem o przypadku jpgkk monte c.

Komentarz

• 7four
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 850

Zamieszczone przez Merde
                              Tam się pojawiają sprzeczne informacje - raz piszą, że 3-komorowa, a pod spodem że 6-komorowa. Co ciekawe, przy obu podano czas pracy do 8 godzin.
                              Efekt byle jakiego przygotowania opisu na zasadzie copy-paste z sieci.
                              Raczej nie z sieci, tyle co z samego serwisu allegro. Przy wystawianiu serwis podpowiada opis "pasujący" do wystawianego przedmiotu.

Komentarz

• sebfoto
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 380

Dość regularnie pojawiają się posty na innych forach i serwisach ogłoszeniowych podobne np. do tego [link]. Najgorsze jest to, że znajdują się chętni, by te aukcje wystawiać.
                                Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

Pracuję...