Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

Rękami i nogami popieram zdanie Artura.
    Można było sfinalizować tą transakcję na wiele sposobów, a tak, nie dość, że wpadnie laurkowy komentarz od Kupującego, to jeszcze ta duma z oszukania tych zaplutych złodziei.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• szuler
      Uzależniony
      • 2007
      • 829

Kupiłem ten obiektyw zapłaciłem za niego, a właściwie tylko za przesyłkę. Nie byłem cwaniakiem i nie podałek sprzedającego do sądu. Z obiektywu jestem zadowolony. Komentarza nie wystawię choć powinien być w samych superlatywach. Jeszcze coś, czy może dalsze wyjaśnienia ?
      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

Zamieszczone przez szuler
        Kupiłem ten obiektyw zapłaciłem za niego, a właściwie tylko za przesyłkę. Nie byłem cwaniakiem i nie podałek sprzedającego do sądu. Z obiektywu jestem zadowolony. Komentarza nie wystawię choć powinien być w samych superlatywach. Jeszcze coś, czy może dalsze wyjaśnienia ?
        no to trafił swój na swego (sorry, ale patrząc na Twój nick taka własnie myśl przyszła mi do głowy)
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• canis_lupus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1252

Zamieszczone przez bastiano
          Jesli juz tak bronimy wszelkich reguł, i mamy tak zacnych tropicieli oszustów to moze w koncu pojawi sie watek o podejrzanych fotografach ślubnych bez regonu i NIP-u ? Oczywiscie wraz ze zgłoszeniem do US ?
          A o umowie o dzieło słyszał?
          "I love You Cię" Różyczko...
          Galeria ,
          Druga galeria,

Komentarz

• arteck
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 31

A ciekawe czy ktoś wie o tym i to robi:

"...Gdy wartość towaru zakupionego w sieci od osoby, która nie prowadzi działalności, przekracza 1.000 zł rocznie, nabywca musi zapłacić 2 proc. podatku od czynności cywilnoprawnych - informuje Agnieszka Pawlak, rzecznik Izby Skarbowej w Łodzi. - Sprzedawca, który sprzedał towar w ciągu pół roku od zakupu i na tym zarobił, także odprowadza podatek -18 procent. Tu też wartość transakcji musi przekroczyć 1.000 zł..."

Link do całego artykułu http://podatki.onet.pl/fiskus-cie-do...,2,prasa-detal
            Cyfra + szklarnia i żarówki / Analog + szklarnia i żarówki / Dalmierz Canonet QL17 GIII / Pentaxy...-----> Fotografie

Komentarz

• szuler
              Uzależniony
              • 2007
              • 829

Zamieszczone przez tombas
              no to trafił swój na swego (sorry, ale patrząc na Twój nick taka własnie myśl przyszła mi do głowy)
              genialna, bolało ?
              A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• bastiano
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 40

Na zakonczenie - moja aukcja była rzeczywiście podejrzana - gratuluje wytropienia oszusta. Brawo. Na tym zakończę swoj udział w tym wątku. Zycze powodzenia - przydatne linki :http://tanio.pl/cid,2904,cname,tasmy...e,katalog.html http://papier.sklep.pl/30/Papier-pakowy
                http://sebastianfrost.com

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2194

genialna, bolało ?
                  grzeczniej kolego, grzeczniej
                  Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                  (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• KrzysK
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 203

A tak sobie gdybając:
                    Co by było, gdybym zakupił taki przedmiot o wartości 1 zł i wartości przesyłki 3750 a potem pozwał sprzedającego o oszustwo? Przecież na liście przewozowym czarno na białym figuruje cena przesyłki. Ja się pytam - co wtedy zrobiłby sprzedający?
                    Myślę, że kiedyś trafi kosa na kamień. Ja święty nie jestem, ale bardzo uważam w takich sprawach. Widziałem już niejedną dziwną rzecz w tym kraju.

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Do Ciebie nikt nic nie ma oprócz tego że jesteś uczciwy i zapłaciłeś tak jak się umawiałeś więc nie unoś się tak bo to bez sensu..

Zamieszczone przez arteck
                      A ciekawe czy ktoś wie o tym i to robi:

"...Gdy wartość towaru zakupionego w sieci od osoby, która nie prowadzi działalności, przekracza 1.000 zł rocznie, nabywca musi zapłacić 2 proc. podatku od czynności cywilnoprawnych - informuje Agnieszka Pawlak, rzecznik Izby Skarbowej w Łodzi. - Sprzedawca, który sprzedał towar w ciągu pół roku od zakupu i na tym zarobił, także odprowadza podatek -18 procent. Tu też wartość transakcji musi przekroczyć 1.000 zł..."

Link do całego artykułu http://podatki.onet.pl/fiskus-cie-do...,2,prasa-detal
                      robi.. 3 tygodnie temu kolega z pracy który bawi się w modelarstwo - modele kartonowe - nie jakieś drogie tylko takie za kilkanaście zł, dostał wezwanie do swojego US - tam mieli wydruk z allegro wszystkich transakcji itp. w sumie na gówniane pieniądze bo sprzedał przez rok wszystkiego na jakieś 1200 zł i kazali mu pisać wyjaśnienia i tłumaczyć się co i jak.. sprawa pewnie zakończy się jakimś mandatem ale u nas wzbudziła trochę rozbawienia z jednej strony (średnia wartość przedmiotu jaki sprzedawał to 8-10 zł) a z drugiej mamy świadomość że się urzędy wzięły ostro za handlujących w internecie.. co ciekawe to nie kielecki urząd go ściga tylko z Jędrzejowa czyli jego powiatowy więc ścigają wszystkich nie tylko w dużych miastach..
                      Z tego co się dowiedział od urzędników w skarbówce to mechanizm jest taki że jak ktoś wystawia kilka przedmiotów takich samych (miał pecha bo wystawił 10 tubek kleju po 5 zł ) lub o określonej (kilkaset zł) wartości i w ich (allegro) bazie nie figuruje jako firma to wtedy prawie z automatu podają takie dane US i oni już albo sobie dalej gościa obserwują co tam wystawia i zapraszają po obserwacji (sami przyznali że kolegę obserwowali od stycznia) , wystawił coś tam jeszcze w ilości chyba 3 sztuk i już mieli.. albo proszą allegro o historię gościa i mają go na widelcu szybciej.. w tym przypadku czekali aż kolega PITa złoży
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• bernard78
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 187

PAŃSTWO POLICYJNE

niech przeprowadzą kontrole na stacjach paliw... ostatnio jak zatankowałem na LUKOIL w Częstochowie to potem mechanik nie mógł sie nadziwić... a zawsze tankuję na SHELL lub BP, wtedy sytuacja mnie zmusiła bo miałem rezerwe... na pewno jest wiele nadużyć z tytułu akcyzy i odbarwianego oleju opałowego..

albo za lekarzy i kasy fiskalne dla nich! mam dwoje dzieci i lekarz gości u mnie tylko prywatnie, zawsze 60 zł od jednego małego człowieczka! a paragonu nigdy nie uświadczyłem!!

DEBILE allegro pilnują!!!! klej za 5 zł! 1200 zł w skali roku!!

ŻENADA!!!!!!!
                        Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
                        SZUKAJKA Canon-Board

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez bernard78
                          DEBILE allegro pilnują!!!! klej za 5 zł! 1200 zł w skali roku!!

ŻENADA!!!!!!!
                          żeby nie było że wymyślam sobie i straszę - właśnie przed chwilą znalazłem:
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• HuleLam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1641

Zamieszczone przez bernard78
                            albo za lekarzy i kasy fiskalne dla nich! mam dwoje dzieci i lekarz gości u mnie tylko prywatnie, zawsze 60 zł od jednego małego człowieczka! a paragonu nigdy nie uświadczyłem!!
                            Płaciłbyś wtedy 72zł
                            zdRAWki
                            Fotograf platoniczny

Komentarz

• wojkij
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1915

Nie wiem dlaczego ale od tej dyskusji sobie o tym przypomniałem:

Nie dość że do 14 czerwca pracuje się na fiskusa to jeszcze przy sprzedaży jakiejś pierdoły za którą już się zapłaciło 22% podatku trzeba im odpalić kolejny procent.

Chyba się cofnę do fazy anarchizmu rodem z podstawówki...
                              www.kwapisz.org

Komentarz

• ARN
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 757

Zamieszczone przez HuleLam
                                Płaciłbyś wtedy 72zł
                                zdRAWki
                                minimum 73,20

Komentarz

Pracuję...