Dopisek dostał dodany 17marca. Ostatnia osoba licytowała dzisiaj więc wie o co walczy.
Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Komentarz
-
Każdy sprzedaje zaś ile uważa,a to nie wydaje mi się byc podejrzane. Równie dobrze można by wrzucić tu aukcje 5D z przedziałem cenowym powyżej 4,5k, a i takie są.5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Komentarz
-
Komentarz
-
http://canon-board.info/showthread.php?p=441240
http://canon-board.info/showthread.php?t=22841
Polecam, a jakże... wyszukiwarkę
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Poszukując 40d na allegro trafiłem na taką aukcję:
http://allegro.pl/canon-40d-ideal-ko...531371632.html
Wszystko wygląda całkiem ładnie, ale 2 tyg temu tą samą aukcję widziałem zakończoną z kwotą ok. 1500zł. Trochę mnie to zdziwiło, że ponownie została wystawiona. Zapytałem się Pana ile zrobił klatek tym aparatem oraz dlaczego aukcja ponownie jest na allegro. Odpowiedział mi grzecznie, że przebiegu nie zna, nie liczył, wystawił ponownie ponieważ poprzednia tranzakcja nie została sfinalizowana. No dalej niby wszystko ok, ale w tzw. międzyczasie sprawdziłem personalia adresata przesyłki http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2011-03/3dd6d481.jpg jeszcze wtedy nowego 40d. Okazało się, że te dane pokrywają się z pracownią fotografii http://www.favore.pl/120163_fotograf...-opolskie.html ... Jak myślicie, jaka jest szansa, że opis "Jest to półprofesjonalny model Canona, ale nigdy nie był używany jako sprzęt który ma na siebie zarobić (sesje ślubne, studio), jestem pasjonatem fotografii i zdjęcia robie dla siebie" jest w tym momencie zgodny z prawdą?Komentarz
-
Gdybym miał szukać wyjścia skusiłbym się o telefon do owego fotografa - nie ten z aukcji, ale z jego opisu
Zawsze może Ci się udać coś wyczaić
Komentarz
-
Cwaniaki widząc że cena nie urośnie podstawiają osoby znajome i podbijają ogłoszenie.
Woli stracić taki delikwent 30-40zł niż sprzedać taniej. Następnie wystawia ponownie aukcje. Takie są moje przypuszczenia ponieważ jak wytłumaczyć aukcje które się zakończyły sprzedażą a są wystawiane ponownie?Komentarz
-
Jeszcze chwile poszperałem i sytuacja się wyjaśniła w zupełności. Odpowiedź na e-maila dostałem z adresu [email protected], ten sam widnieje na tym ogłoszeniu reportażu ślubnego:
http://allegro.pl/reportaz-slubny-ch...449606576.html
Tak więc zawsze warto poszukać potwierdzenia opisu towarów sprzedających na allegro
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czasem tak bywa niestety, gdyż ludzie podbijają czasem dla zabawy. Jest to zatrważające, ale podbijają cene, wygrywają aukcję a potem mówią, że nie mają pieniędzy. Ale w tym wypadku myślę, że masz rację, znajomy za mocno podbił i muszą wystawić jeszcze raz. Najgorsze jest to, że sprzęt wygląda naprawdę na mało używany, więc ciężko jest poznać, że to ślubniak...Cwaniaki widząc że cena nie urośnie podstawiają osoby znajome i podbijają ogłoszenie.
Woli stracić taki delikwent 30-40zł niż sprzedać taniej. Następnie wystawia ponownie aukcje. Takie są moje przypuszczenia ponieważ jak wytłumaczyć aukcje które się zakończyły sprzedażą a są wystawiane ponownie?Komentarz
-
Ad1.
EOS info sprawdza przebieg aparatu. Dobrze było by go poprosić o screenshota z eosinfo
Zresztą nie tylko eos info go sprawdza (oczywiście nie mam na myśli liczenie na palcach).
Ad2.
Miałem przypadek podobny, ale na ustalonych warunkach z kupującą. Wpłaciła mi zaledwie 1800 złotych. Daną aukcję wygrała za 2200złotych. Umówiła się ze mną, że resztę pieniędzy wpłaci po dotarciu aparatu. Podesłała mi swój dowód osobisty - skan. Tak jak przypuszczałem była to starsza osoba. Stąd też by tłumaczyło to fakt iż nie uregulowała pełnej kwoty.
Jednak do rzeczy. Umówiliśmy się na wysyłkę po dniu zaksięgowania pieniędzy. Owszem dotarły. Posłałem jej maila. Zadzwoniłem także, że pieniądze są na koncie i wyślę dzisiaj. Niestety,a raczej stety na moje szczęście utknąłem w korku. Paczki nie wysłałem, a następnego dnia (i przez kolejne kilka dni) miałem kilka wyjazdów. Omyłkowo wysłałem maila, iż paczka została wysłana. Cisza. Następnego dnia zadzwoniłem do owej Pani. Ciągłe braki sygnału przez całodzienne dzwonienie wprowadziły mnie w stan nerwowości. Wiadomo, że starsza osoba mogła nie mieć do mnie zaufania. Teraz najciekawsze. Po wysłaniu kolejnego maila - przyszła zaledwie informacja, że podany mail nie istnieje. Wprowadzałem ten sam mail, co wcześniej przychodziło z niego kilka wiadomości. Dwa dni siedziałem jak na szpilkach, co chwilka denerwując się. Spojrzałem na konto bankowe (przyszło stypendium) pieniądze dotyczące aparatu zniknęły. Tak samo zniknęło wszystko inne. Zostały wycofane dokładnie tego samego dnia, godzinę później kiedy napisałem do nich iż paczka została 'wysłana'.
Po długich poszukiwaniach znalazłem tę kobietę. Jedyne czego się dowiedziałem, to bełkot na temat córki sąsiadki - tyle. :-?
O matko! Ale się rozpisałem
Komentarz
-
W jaki sposób zniknęły pieniądze z Twojego konta? Wydawało mi się, że jeśli jakaś kasa wpłynie na Twoje konto to nie ma już możliwości, żeby nadawca wycofał przelew.W fotografii najważniejsze jest światło.Komentarz
-
Oczywiście, że wpłacający nie może wycofać wpłaty która już znalazła się na Twoim koncie. Taką operacje może wykonać tylko właściciel konta.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Dziwna sprawa żeby zaksięgowane pieniądze mogły zniknąć.Ad1.
... Spojrzałem na konto bankowe (przyszło stypendium) pieniądze dotyczące aparatu zniknęły. Tak samo zniknęło wszystko inne. Zostały wycofane dokładnie tego samego dnia, godzinę później kiedy napisałem do nich iż paczka została 'wysłana'.
Po długich poszukiwaniach znalazłem tę kobietę. Jedyne czego się dowiedziałem, to bełkot na temat córki sąsiadki - tyle. :-?
Sprawa do Archiwum X
Komentarz
-
To jest jakiś absurd. Nie ma możliwości wycofania pieniędzy z cudzego konta."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz