Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

a wysyła ktoś zdjęcia do inmagine.com ? przypadkiem trafiłem, i widzę że to chyba 'starszy brat' 123rf.com...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• RICO
      Coś już napisał
      • 2008
      • 62

Wow! Zatwierdzili mi na Fotolii 2 fotko z 32-jest dodrze Jak tak dalej pójdzie,to może za rok dojdę do 10-ciu
      30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdoły

Komentarz

• sergi
        Początki nałogu
        • 2004
        • 413

a jakie masz powody odrzutów?

PS. Nie wróży to dobrze bo fotolia ma chyba najniższe wymagania techniczne ze wszystkich większych stocków
        Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
        5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
        :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
        :: Motywy wordpress

Komentarz

• RICO
          Coś już napisał
          • 2008
          • 62

Teraz mi piszą "Technical problem"
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          A mogą odrzucać ze wzdlędu na to,że robione kompaktem?
          Ostatnio edytowany przez RICO; 15243. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

najważniejsza jest jakość a czym jest zdjęcie zrobione to ich już nie interesuje...

Komentarz

• RICO
              Coś już napisał
              • 2008
              • 62

To dziwne,bo o jakości nic nie piszą.Zdjęcia mam dobre-tego jestem pewien.A przyjęli mi zdjęcia które według mnie są marne.Już nie wiem czym oni się sugerują.

Komentarz

• G@wron
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 36

RICO, może nie podoba im się sposób kadrowania itp. ?

wysłałem wczoraj aplikację na iStock, i zdjęcia zostały odrzucone.

Admin Note:
                These images are very similar in subject matter or style. We would like to see a demonstrated range of diversity and variety in subject matter, so if you have anything else you can show us we would love to see it

You are welcome to return in 71 hours, upload some new samples and we'll re-process this application.
                Jak im przesłać kolejne ? Nie widzę żadnego formularza do wysłania, pod opcją prześlij, są jedynie stare zdjęcia i powód odrzucenia.

Pzdr, Ł.
                Ostatnio edytowany przez G@wron; 14337.
                EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• adamek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2265

You are welcome to return in 71 hours, upload some new samples and we'll re-process this application.

za 71 godzin możesz kolejne wysłać
                  Miłego dnia
                  adam jastrzębowski
                  cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                  tu tu

Komentarz

• G@wron
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 36

adamek, oh yeaah, thanks... ;-) zrozumiałem, że do 71 godzin mam wysłać następne... :-)

Pzdr, Ł.
                    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• cos okropnego
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 20

Witam,
                      czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy "Enhanced License Sale" - widnieje taki napis przy sprzedanej fotce na SS, moje zdziwienie bylo kiedy sie okazało ze poszła za 20$.

Mam jeszcze jedno pytanko do zaawansowanych fotografików.

W niedługim czasie zamierzam kupić sobie Canona 40D, jaki obiektyw do tego dobrac (tymczasowo) na okolo 1 roku, mysle ze po tym czasie lub wczesniej bede dokupować obiektywy o stałej ogniskowej, niestety portfel jest teraz za szczupły.
                      Myślę o obiektywie "uniwersalnym" który przyda mi sie do fotografii stockowej, robienie zdjęć macro, krajobrazu, portret, itp. cena jaką mogę teraz przeznaczyć na obiektyw to 2.000 PLN.
                      Sprzęt zawsze kupować będę w USA po przeliczeniu na zł ceny są znacznie niższe.
                      Pozdrawiam Wszystkich forumowiczow

Komentarz

• fotoaloja
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

RICO, przyjrzyj się swoim fotografiom w 100% wielkości i oceń, czy są w nich szumy (często w niektórych miejscach są, a innych nie, więctrzeba luknąc na całą fotkę, szczególnie wo okolicahc cieni bywają duże szumy)
                        a może są artefakty?
                        niestety na fotolii nie opisują szczegółowo powodu odrzutu zdjęcia, ale nie zniechęcaj się od razu, bo może po prostu ktoś miał zły dzień
                        na dreamstime dostałbyś opis co jest nie tak, ale to też bywa bardzo różnie

gdyby jednak się okazało, że masz problemy nadal, to może wrzuć jakąś fotkę, a ludki tu pomogą, podpowiedzą co będą w stanie
                        canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez cos okropnego
                          Witam,
                          czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy "Enhanced License Sale" - widnieje taki napis przy sprzedanej fotce na SS, moje zdziwienie bylo kiedy sie okazało ze poszła za 20$.

Mam jeszcze jedno pytanko do zaawansowanych fotografików.

W niedługim czasie zamierzam kupić sobie Canona 40D, jaki obiektyw do tego dobrac (tymczasowo) na okolo 1 roku, mysle ze po tym czasie lub wczesniej bede dokupować obiektywy o stałej ogniskowej, niestety portfel jest teraz za szczupły.
                          Myślę o obiektywie "uniwersalnym" który przyda mi sie do fotografii stockowej, robienie zdjęć macro, krajobrazu, portret, itp. cena jaką mogę teraz przeznaczyć na obiektyw to 2.000 PLN.
                          Sprzęt zawsze kupować będę w USA po przeliczeniu na zł ceny są znacznie niższe.
                          Pozdrawiam Wszystkich forumowiczow
                          wszystko w jednym... trochę ciężko... ja bym wziął 40d + kit + canon 100mm USM /f2.8

w kicie będziesz mieć ajko taki szeroki kąt (krajobraz), a c100mm/f2.8 doskonale będzie spisywał się przy portrecie oraz macro. Nie wiem jaka jest różnica cen między PL a USA. Napisz ile jesteś w stanie wydać na Polskim rynku foto.
                          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• RICO
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 62

Dzięki za radę fotoalojaPomyślę o tym.A powiedz mi jedną rzecz-na dremstime dodałem trzy zdjęcia i jak dam mój profil , potem portfolio to wychodzi mi "no images found".to gdzie są te moje trzy zdjęcia?

Komentarz

• sergi
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 413

ja zdecydowanie odradzam kit'a jeżeli zdjęcia mają być robione pod stocki. Abberacje oraz inne niedoskonałości mocno ograniczają jego użycie jako szkła ktorym robi się zdjęcia do stocków.

"cos okropnego" - nie ma szkła do macro i jednocześnie szerokiego kąta do landszaftów

Zamieszczone przez RICO
                              Dzięki za radę fotoalojaPomyślę o tym.A powiedz mi jedną rzecz-na dremstime dodałem trzy zdjęcia i jak dam mój profil , potem portfolio to wychodzi mi "no images found".to gdzie są te moje trzy zdjęcia?
                              Management area -> pending files
                              Ostatnio edytowany przez sergi; 641.

Komentarz

• RICO
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 62

Dzięki już się odnalazły.Mam jeszcze pytanko: w tej tabelce gdzie mam zdjęcia po prawej stronie nad słowem "Submit" są puste kwadraciki. Mam je zaznaczyć???

Komentarz

Pracuję...