Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wronap

Zamieszczone przez robgr85
    ale muszą być dobre. Spamowanie bazy nie pomoże. Kupującego tylko sfrustruje i spowoduje że poszuka innego serwisu (jeśli wogóle fotka zostanie zaakceptowana z zbyt 'odległymi' słowami kluczowymi).

Pozdrawiam,
    Oczywiście że słowa kluczowe muszą być trafne, wpisując odbiegające od tematu naszej pracy szkodzimy sami sobie, nie tylko przez to że fotka może zostać odrzucona przez sam serwis ale tez przez to że potencjalny nabywca może nie trafić do niej...

Komentarz

• tomekde
      Bywalec
      • 2006
      • 159

przerabiałem to na IS - odrzucają fotkę za źle dobrane słowa kluczowe, jest oczywiście "can resubmit" ale biorąc pod uwagę ich limity - nie warto moim zdaniem ryzykować
      pozdrawiam
      Tomek

Komentarz

• SinLight
        • 2007
        • 14

Przeczytalem!!!!

Witam,
        z przyzwyczajenia juz klikam na strzalke na nastepna strone a tu nic! Jakiez bylo moje zdziwienie gdy wreszcie po trzech dniach spedzonych nad tym watkiem dotrwalem do konca!
        Z 3 razy zostala przerabiana tematyka podatkow i rozliczania, przez jakis czas byla poruszana technika wykonywania zdjec, czasami pojawil sie ktos kto przez watek nie przebrnal i zostal szybko sprowadzony na ziemie. Ogolnie Matka_Wariatka juz dawno na watku sie nie pojawila.
        W kazdym razie w czasie jaki uplynal na czytanie tego tematu (3 dni w pracy) moglem zapewne robic cos,za co mi placa - a dzieki wam mialem jakze sluszna lekture. Wiele ciekawych linkow pokopiowalem i posprawdzalem przez co moja wiedza dosc znacznie sie rozbudowala - za to wam wszystkim wielkie dzieki.

Pozdrawiam

PS. Co ja mam teraz czytac, heh?

Komentarz

• fotoaloja
          Bywalec
          • 2007
          • 203

heh, cieszę się, że przeczytałam ten wątek w lipcu
          teraz być może bym po prostu wysiadła
          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• gonzo44
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1304

Jeszcze jest "przeżycia zarabiających na zdjęciach (odnoga od wątka giganta)", miłej lektury :-)
            Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• fotoaloja
              Bywalec
              • 2007
              • 203

Jeszcze jest "przeżycia zarabiających na zdjęciach (odnoga od wątka giganta)", miłej lektury
              sama go zakładałam
              canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• SinLight
                • 2007
                • 14

Zamieszczone przez fotoaloja
                sama go zakładałam
                Hehe wiem, czytalem o tym :grin:

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez SinLight

PS. Co ja mam teraz czytac, heh?
                  po takiej ilości przeczytanych postów polecam na jakiś czas przestać czytać, porobić fotki, i zobaczyć jak to wszystko działa

Oprócz czytania, warto sobie różnorakie filmy z tematyki fotografii poogladac np na youtube.
                  albo jeśli już koniecznie czytać to np strobist.com

Pozdr.
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• SinLight
                    • 2007
                    • 14

po takiej ilości przeczytanych postów polecam na jakiś czas przestać czytać, porobić fotki, i zobaczyć jak to wszystko działa

Oprócz czytania, warto sobie różnorakie filmy z tematyki fotografii poogladac np na youtube.
                    albo jeśli już koniecznie czytać to np strobist.com

Pozdr.
                    Robgr85 - dzieki, Strobist czytam juz od jakiegos czasu. Jesli zas chodzi o filmiki to rowniez duzo juz przejrzalem. Niestety w tym akurat sie zorientowali i w pracy zablokowali mi dostep do youtube wiec po sprawie ;] Na szczescie canon-board nadal funkcjonuje - zobaczymy na jak dlugo.

Dzieki wielkie za rady. Co do pstrykania to szczerze sie przyznam ze duzy zapas fotek mam. Niestety sa dwa problemy - jeden to nieziemsko wolne lacze i wysylajac 3 fotki do akceptacji (przez html) z 3-4 razy zrywalo mi polaczenie i musialem pojedyncza fotke zaczynac od nowa. To mocno zniecheca i zwyczajnie nie ma sensu. Nastapi zmiana dostawcy internetu bedzie i wiekszy postep - wyslanie zdjec to najmniejszy problem. Teraz zabawa w studio - mala inwestycja!

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez SinLight
                      Robgr85 - dzieki, Strobist czytam juz od jakiegos czasu. Jesli zas chodzi o filmiki to rowniez duzo juz przejrzalem. Niestety w tym akurat sie zorientowali i w pracy zablokowali mi dostep do youtube wiec po sprawie ;] Na szczescie canon-board nadal funkcjonuje - zobaczymy na jak dlugo.

Dzieki wielkie za rady. Co do pstrykania to szczerze sie przyznam ze duzy zapas fotek mam. Niestety sa dwa problemy - jeden to nieziemsko wolne lacze i wysylajac 3 fotki do akceptacji (przez html) z 3-4 razy zrywalo mi polaczenie i musialem pojedyncza fotke zaczynac od nowa. To mocno zniecheca i zwyczajnie nie ma sensu. Nastapi zmiana dostawcy internetu bedzie i wiekszy postep - wyslanie zdjec to najmniejszy owroblem. Teraz zabawa w studio - mala inwestycja!
                      jaki tam znowu problem :P http://manta.univ.gda.pl/~dlajourd i youtube chyba działa a jak nie to zawsze możesz sobie jakiś prosty alias w darmowych serwisach założyć :P

odnośnie wysyłania fotek, to jeśli masz laptopa sprawdź czy lokalne universytety lub biblioteki nie mają przypadkiem hotspotów.

zawsze możesz fotki zgrać na pendrive i z pracy wysyłać... pewnie mają szybszy net niż Ty. Albo z jakiejś kafejki wysyłać jakiś większy set.

Pozdrawiam,
                      Robert

edit:

Odnośnie 'rozbudowy studia' to właśnie doszedły do mnie pocztą dwa flashe sb24 i bezprzewodowe wyzwalacze radiowe :> czas sie pobawić w stylu strobist'a
                      Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.

Komentarz

• fotoaloja
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

jak się klika na moją stopkę, to wyskakuje mi komunikat o wirusie

jak się tego pozbyć, wie ktoś?

heheh
                        a może jakiś konkurent mi to wrzucił, to niech prędko zabiera, bo mu łapy pourywam;P
                        canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• gonzo44
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1304

jaki tam znowu problem :P http://manta.univ.gda.pl/~dlajourd
                          Robgr85 jesteś wielki! Dzięki temu skryptowi znowu mam dostęp do ciekawszej części internetu w pracy :-)
                          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• robgr85
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1719

dobrze wiedzieć. Do tej pory mój av nie pokazywał nic jak wchodziłem na Twoją stronę. Dzięki że piszesz. Już się tam nie pojawię.

Komentarz

• SinLight
                              • 2007
                              • 14

Taka mala anty-reklama i to samej sobie heheh ;]

Dzieki za link robgr85 - tak czy siak flasha nie moge zainstalowac na maszynie - ale to jakos obejde - juz nie robie OT

Komentarz

• kwv
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 118

heheh
                                a może jakiś konkurent mi to wrzucił, to niech prędko zabiera, bo mu łapy pourywam;P
                                Mi tam nic nie wyskakuje

Komentarz

Pracuję...