Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RICO
    Coś już napisał
    • 2008
    • 62

No,Odrzucili mi te 10 fotek i przy nich napisane jest"Overabundant photo category" Ale przecież dałem dobrą kategorie.Jak daje zdjęcie kwiatu to w kategorii wpisuje "Fauna & Flora >> Flora >> Flower" Co w tym złego???
    30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdoły

Komentarz

• sergi
      Początki nałogu
      • 2004
      • 413

Zamieszczone przez RICO
      No,Odrzucili mi te 10 fotek i przy nich napisane jest"
      Overabundant photo category" Ale przecież dałem dobrą kategorie.Jak daje zdjęcie kwiatu to w kategorii wpisuje "Fauna & Flora >> Flora >> Flower" Co w tym złego???
      Wiesz... kategorię wybrałeś dobrą ale "Overabundant photo category" oznacza, że mają po prostu zbyt dużo podobnych zdjęć. Kwiatki to temat obfotografowany ze wszystkich możliwych stron. Jeżeli nie masz naprawdę DOBRYCH zdjęć kwiatów to nawet nie próbuj ich wysyłać na stocki.
      5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
      :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
      :: Motywy wordpress

Komentarz

• RICO
        Coś już napisał
        • 2008
        • 62

Aha.Nie wiedziałem,że oni patrzą pod tym kątem.Dzięki!

Komentarz

• rypson
          Bywalec
          • 2007
          • 225

to samo z wszelkimi widokami, pejzarzami, w zasadzie kazda forma landscaping bedzie odrzucona z powodu przesycenia.... kwiatki, wschody i zachody slonca, itp itd bez wiekszych szans na akceptacje chyba ze jest to zdjecie nie szalnowe i naprawde dobre....

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

Zamieszczone przez rypson
            w zasadzie kazda forma landscaping bedzie odrzucona z powodu przesycenia....
            znowu nie jest aż tak źle... ja nie mam ani jednego pejzażu z którego byłbym zadowolony a 95% z nich zostało przyjętych na stocki i się sprzedają.

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

w zasadzie kazda forma landscaping bedzie odrzucona z powodu przesycenia
              nie masz pojęcia jak bardzo się mylisz
              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rypson
                Bywalec
                • 2007
                • 225

heheh pisze na podstawie wlasnych obserwacji... ja mam jeden pejzarzyk panorame na stockach ladne kolory, przed huraganem zdjecia robilem, wyjatkowy widok i w sumie to jedyny pejzarz jaki wyslalem na stocki wiec moze i sie myle... ale z tego co widze na forach to landscaping jest mega przesycony i zeby cos trafilo do portfolio musi byc wyjatkowe....

Komentarz

• janzwolinski

A ja mam takie pytanie. Czy ktoś może wytłumaczyć na czym polegają "lightboxy".

Komentarz

• sergi
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 413

Zamieszczone przez rypson
                    heheh pisze na podstawie wlasnych obserwacji... ja mam jeden pejzarzyk panorame na stockach ladne kolory, przed huraganem zdjecia robilem, wyjatkowy widok i w sumie to jedyny pejzarz jaki wyslalem na stocki wiec moze i sie myle... ale z tego co widze na forach to landscaping jest mega przesycony i zeby cos trafilo do portfolio musi byc wyjatkowe....
                    rypson, wprowadzasz ludzi w błąd pisząc rzeczy o których widze, że nie masz pojęcia. Wyslales jeden landscape na stocki i... nie nie nie będę już komentował Twoich teorii...

Zamieszczone przez janzwolinski
                    A ja mam takie pytanie. Czy ktoś może wytłumaczyć na czym polegają "lightboxy".
                    lightboxy to po prostu galerie tematyczne. Możesz utworzyć sobie galerię np "Autumn" i wrzucam tam swoje (i nie tylko) zdjecia jesieni. Kupujący gdy trafi na Twoje zdjecie, bedzie mógł przejśc do Twojej galerii co z kolei może przełożyć się na większe przychody

Komentarz

• janzwolinski

Dzięki Sergi. Na fotolii to się zdajsie nawet nazywa "Galeries".

Komentarz

• rachwal
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 125

Zamieszczone przez janzwolinski
                        Dzięki Sergi. Na fotolii to się zdajsie nawet nazywa "Galeries".
                        W Fotolii na poziomie Lightbox'u mozesz tworzyc sobie galerie, chyba tak to dziala ...
                        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• RICO
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 62

A na tej FOTOLII się dziwne rzeczy dzieją.Wczoraj mi odrzucili 10fotek,a jak dzisiaj ramo wysłałem 9 to wieczorem zostały tylko 3fotki.Co się stało z pozostałymi?

Komentarz

• rypson
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 225

no nic nie musze sie udzielac przeciez wprowadzam ludzi w blad... a pozniej spodziewaja sie takich zyskow jak ma Sergi...

Komentarz

• G@wron
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 36

Witam,

Kilka dni temu zgłębiłem cały ten wątek i zainteresowałem się fotografią Stockową, czy jest sens wogle tam wchodzić, z tym co prezentuję w chwili obecnej ?

[click to enlarge]

Pozdrawiam, Ł.
                              EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• robgr85
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1719

Zamieszczone przez G@wron
                                Witam,

Kilka dni temu zgłębiłem cały ten wątek i zainteresowałem się fotografią Stockową, czy jest sens wogle tam wchodzić, z tym co prezentuję w chwili obecnej ?

[click to enlarge]

Pozdrawiam, Ł.
                                nie widzę przeciwskazań
                                Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

Pracuję...