Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez gonzo44
    przy kupowaniu baniek/ozdóbek polecam unikać odbijających wszystko jak lustro. Mi mimo namiotu bezcieniowego nie udało się uzyskać zadowalających efektów. Dużo łatwiej oświetlić bańki matowe.
    Jeżeli ktoś ma patent jak sfotografować bańkę aby nie wyszło odbicie aparatu i źródeł światła i chciałby się nim tu podzielić byłoby super.

gdzieś to kiedyś w sieci widziałem... niestety nie udało mi się odnaleźć tego gdy potrzebowałem... pewnie w środku lata na to trafie [ale wtedy dodam do dobrych linków na bank :P]...

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Eryk
      Bywalec
      • 2006
      • 151

http://www.photoflexlightingschool.c...ent/index.html ?
      40D + ...

http://erykwalkowicz.com/
      Fototapety

Komentarz

• asterix
        Uzależniony
        • 2005
        • 793

ja tam robilem tak, ze do namiotu wkladalem jedynie lufe (namiot stozkowy 2,5m wysoki) i jako, ze srednica owego namiotu jest spora i odleglosc obiektywu od obiektu byla wieksza niz 1m to nic sie nie odbilo w obiekcie. Szklo to 70-200.
        Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• gonzo44
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1304

Dzięki Eryk, jak widze odpowiednia manipulacja głębią ostrości + duża powierzchnia świecąca.
          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

ha! dokładnie tego linka zgubiłem [juz zbookowany w ulubionych :P], pewnie za jakiś rok poczuje jego przydatnosc w bombkach i temu podobnych

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

To jako że jestem świeżo po sesji z bańkami, podpowiem, że fajny efekt daje położenie czarnego tła pod wiszącą bańke. Polecam poeksperymentować.
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• jagódka
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 33

Zamieszczone przez gonzo44
                Do tego trzeba iść za klientem. Teraz jest sezon na "christmas"; u mnie głupi kawałek wstążki sprzedaje się najlepiej od dwóch tygodni.
                No tak, tylko sezon na "christmas" się kończy, nowy rok i kalendarze też... Macie pomysł, co dalej? Wielkanoc, walentynki? Bo trzeba by juz coś tematycznie wrzucać...

Ja w sierpniu robiłam sesję świąteczną na działce. Sąsiedzi trochę dziwnie patrzyli jak zaczęłam wieszać bombki na choince Zdjęcia wrzucałam juz od września, ale tak na prawdę, to sprzedaż ich jest od listopada.
                Ostatnio edytowany przez jagódka; 12590.

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez jagódka
                  No tak, tylko sezon na "christmas" się kończy, nowy rok i kalendarze też... Macie pomysł, co dalej? Wielkanoc, walentynki? Bo trzeba by juz coś tematycznie wrzucać...

Ja w sierpniu robiłam sesję świąteczną na działce. Sąsiedzi trochę dziwnie patrzyli jak zaczęłam wieszać bombki na choince Zdjęcia wrzucałam juz od września, ale tak na prawdę, to sprzedaż ich jest od listopada.
                  mam kilka pomysłów... ale czasu mało... odnośnie fotek typu christmas - na razie zbieram pomysły, a jak uzbieram to robię sesje z dziadkiem przebranym za gwiazdora. I co z tego że już sezon się skończył... za rok będą profity... bo nie mam pojęcia gdzie w wakacje można kupić strój gwiazdora.

aaa... i jeszcze chyba tak do końca się sezon nie skończył, gdyż w statystykach ss ostatnio keyword christmas podskoczył o kilka miejsc.

Pozdrawiam,
                  Robert

Komentarz

• jagódka
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 33

U mnie też jeszcze schodzą zdjęcia świąteczne całkiem nieźle. Zastanawiam się tylko, na co nastawić się w okresie poświątecznym. Czy robić zdjęcia pod walentynki, czy może juz Wielkanoc? A może coś jeszcze innego...

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez jagódka
                      U mnie też jeszcze schodzą zdjęcia świąteczne całkiem nieźle. Zastanawiam się tylko, na co nastawić się w okresie poświątecznym. Czy robić zdjęcia pod walentynki, czy może juz Wielkanoc? A może coś jeszcze innego...

w okresie poświątecznym to warto opracowywać walentynki, wielkanoc i jeszcze coś innego :P

Pozdrawiam,
                      Robert

Komentarz

• jagódka
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 33

Macie jakieś doświadczenie z Crestock?

Komentarz

• asterix
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 793

Crestock to nowy serwis. Osobiscie nie lubie dodawac tam fotek
                          Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• sergi
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 413

Zamieszczone przez asterix
                            Crestock to nowy serwis. Osobiscie nie lubie dodawac tam fotek
                            Dlaczego nie lubisz?? Mają najlepszy i najszybszy system dodawania zdjęć.

To co ich wyróżnia na rynku to zdecydowanie najwyższe wymagania co do jakości zdjęć oraz niezbyt wysoka sprzedaż, jednak z każdym miesiącem jest coraz lepiej (przynajmniej u mnie). Wg mnie za 3-4 lata Crestock będzie w czołówce agencji microstock.
                            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                            :: Motywy wordpress

Komentarz

• asterix
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 793

a jakos tak na poczatku pomylkowo wywalili mi 2 wrzutki fot. Dopiero po emailach uprzejmie mi odpisali ze niechcacy sie skasowalo.

Musialem wrzucac ponownie i znow czekam na akceptacje juz wczesniej zaakceptowanych fot.

Komentarz

• rypson
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 225

heheh inwestycja dlugo terminowa 3-4 lata.... jak sie utrzymaja maja wysoki poziom wymagan co do zdjec i to moze odstraszyc potencjalnych fotografow lub wrecz przeciwnie zrobic z tego banku naprawde microstock dla elity.... ale z tego wlasnie powodu moga po paru latach zdecydowac ze stana sie stockiem a nie microstockiem

Komentarz

Pracuję...