No dobrze dobrze a teraz powiedzcie mi ile mozna zarobic tygodniowo, miesiecznie, rocznie bawiac sie w takie stocki tylko niech mi nikt nie pisze ze oo nawet i $10000 jak masz kilka tysiecy zdjec w galerii czy cos takiego... konkrety konkrety ile wy jestescie w stanie zarobic na takich stockach... a i nie bojcie sie skarbowki... piszcie piszcie... ja tak sie zaczalem zastanawiac czy nie zaczac wysylac zdjecia, moze fotograf z gornej polki zaden ale cenie swoja prace, inni tez ja cenia wiec raczej wiem ile jestem warty tu gdzie mieszkam no a dodatkowe pieniadze to zawze mile doznanie czyz nie ?? :P ale z drugiej strony oddac prawa autorskie do swoich prac to troche brak szacunku dla tego co sie robi i swoich umiejetnosci... no ale czekam na jakies podpowiedzi z waszej strony...
Zarabianie na zdjeciach
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Stary to zależy od wielu czynników.No dobrze dobrze a teraz powiedzcie mi ile mozna zarobic tygodniowo, miesiecznie, rocznie bawiac sie w takie stocki tylko niech mi nikt nie pisze ze oo nawet i $10000 jak masz kilka tysiecy zdjec w galerii czy cos takiego... konkrety konkrety ile wy jestescie w stanie zarobic na takich stockach... a i nie bojcie sie skarbowki... piszcie piszcie... ja tak sie zaczalem zastanawiac czy nie zaczac wysylac zdjecia, moze fotograf z gornej polki zaden ale cenie swoja prace, inni tez ja cenia wiec raczej wiem ile jestem warty tu gdzie mieszkam no a dodatkowe pieniadze to zawze mile doznanie czyz nie ?? :P ale z drugiej strony oddac prawa autorskie do swoich prac to troche brak szacunku dla tego co sie robi i swoich umiejetnosci... no ale czekam na jakies podpowiedzi z waszej strony...
Od Jakościi i lość oraz przydatności zdjęć.Zazngażowanie,na ilu stockach sprzedajesz i wiele wiele innych.
A jeśli chodzi o mnie, to ja mam radoche jak uda mi się zarobić 500 dolców na miesiąc, co na nasze realia nie jest tak mało. Mam fotki (około 1000) na pięciu liczących się Stockach . Zdjęcia takie sobie.Ale ja tak naprawdę dopiero zaczynam na poważnie.
PozdrawiamOstatnio edytowany przez Gość; 12133.Komentarz
-
350DKomentarz
-
O tego nie wiedzialem Myslalem ze traci sie prawa autorskie automatycznie wysylajac zdjecie na serwer no ale skoro noe to ogromny plus tej akcji... hmm $500 piechota nie chodz ale tysiac zdjec na 5 stockach... troche duzo w tym pracy itp... no ale zobaczymy zobaczymyKomentarz
-
dajesz kupującym prawa do wykożystania zdjęcia. niby dużo roboty, ale raz zrobione zdjęcie będzie wisiało w sieci baaardzo długo. Jak chcesz to w mojej stopce masz linki do paru profili na istockphoto - piszesz że masz talent, więc myślę że zostaniesz zauważony.
Pozdrawiam,
RobertLoty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
ta chyba sie skusze ale tylko zdjecia nizszych lotow dam zobaczymy co z tego wyjdzie a moze jakis grosz wpadnie... i na nowe szkielko nazbieram... dzieki za infoKomentarz
-
a czemu tylko niższych lotów? skoro chcesz zarabiać, to dawaj najlepsze
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. MroczekKomentarz
-
rypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia bo na stronie w stopce jakoś ich nie widzę. Widzisz w stokach liczy się przede wszystkim jakość zdjęć ich wartość artystyczna jest nie istotna za to istotna jest wartość użytkowa. Stocki to nie sztuka tylko manufaktura. Czysta produkcja masowa i tyle.Ostatnio edytowany przez Qbexus; 3348.Komentarz
-
Żeby nie było nudno to zadam kolejne pytanie
W jaki sposób stocki kontrolują to czy ktoś kto kupił jakieś zdjęcie za powiedzmy 0.25$ do jednorazowego użytku, np. nie nadrukował tej fotki na koszulki? Pytam w sumie z ciekawości, ale jeżeli ktoś może sobie wykorzystać naszą fotkę ile chce razy płacąc te 25 centów to po co są w ogóle te dodatkowe licencje?
apropo
właśnie sprzedałem na SS zdjęcie za 20$ i za pewne właśnie ktoś je kupił na dodatkowej licencji, da się zobaczyć która wybrał itp.? jak kogoś by to interesowało fotka: tutaj
również bym chciał kilka oglądnąć jeśli można ( te z Twojej stopki są koszmarnej jakości )Zamieszczone przez Qbexusrypson a gdzie można oglądać te Twoje świetne zdjęcia350DKomentarz
-
apropo
właśnie sprzedałem na SS zdjęcie za 20$ i za pewne właśnie ktoś je kupił na dodatkowej licencji, da się zobaczyć która wybrał itp.? jak kogoś by to interesowało fotka: tutaj
również bym chciał kilka oglądnąć jeśli można ( te z Twojej stopki są koszmarnej jakości )
to zdjecie z linka masz naprawde w rozdzielczosci 6912x4608 ?? czy interpolowanePkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...Komentarz
-
przecież piszę approx., nie nie mam takiego fajnego aparatu co robi tyle MP
stocki interpoolują zdjęcia, tak samo jak np. robią tiffy z jpgów ;]
350DKomentarz
-
Raczej nie jest nikt w stanie na bieżąco kontrolować co kto robi z kupionym zdjęciem i jaką ma licencje. Ale na zachodzie raczej nikt nie ryzykuje procesu dla paru marnych dolców no i jak sprzedaje koszulki to nie na stadionie tylko w sieci sklepów lub w necie a tu łatwo wpaść.Komentarz
-
@alzail - czy pare stron wcześniej nie chwaliłeś się tą sprzedażą? wydaje mi się że czytając twój post miałem de-ja-vu.
PozdrLoty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Nie i nie napisałem tego posta żeby się pochwalić sprzedażą, a zadałem pytanie na które dostałem w sumie odpowiedź. Zapewniam że nie piszę co minutę nowego posta na forum, a tym bardziej żeby się czymś pochwalić.350DKomentarz
Komentarz