Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • milsa666
    Bywalec
    • 2013
    • 131

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Zamieszczone przez Marv84
    Canon 5D LSR (6075759013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Nie wiem co o tym sądzić...
    Nawet jak by całość była nowa w dniu swojej premiery to nie kosztowałaby 17tyś
    Gosc jeszcze raz probuje. Teraz w dziale gripy.

Canon 5D LSR + BG-E11 Battery Grip Canon 5D (6091462310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

W opisie aukcji grip do 5dmIII, a jak sie przyjrzec zdjeciom to jest tam inny grip. Zreszta 0 kupionych, 0 sprzedanych.
    No niby od czegos trzeba zaczac ale...Hmm
    Ostatnio edytowany przez milsa666; 50587.

Komentarz

• atze
      Bywalec
      • 2014
      • 157

Co myślicie o tej aukcji: Canon 35 35mm L 1.4 Nowy? (6099628879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
      Próbuje się dowiedzieć co oznacza dopisek "Nowy?". Sprzedający nie za bardzo wie co ma.

Komentarz

• aptur
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3837

Zamieszczone przez atze
        Co myślicie o tej aukcji: Canon 35 35mm L 1.4 Nowy? (6099628879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
        Próbuje się dowiedzieć co oznacza dopisek "Nowy?". Sprzedający nie za bardzo wie co ma.
        Rok produkcji 2013, kupiony w Cyfrowe.pl. Jeśli mało używany to cena jest dobra. Może z dotacji?

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2194

Zamieszczone przez atze
          wie i to doskonale,taka metoda na "głuptaska" dla mnie to jakis handlarz, nikt przy zdrowych zmysłach nie trzyma kilka lat w szafie takiego sprzetu (dekielek od 24mm jest "starego typu")
          albo jak pisze kolega aptur faktycznie może byc z dotacji
          Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez tombas
            wie i to doskonale,taka metoda na "głuptaska" dla mnie to jakis handlarz, nikt przy zdrowych zmysłach nie trzyma kilka lat w szafie takiego sprzetu (dekielek od 24mm jest "starego typu")
            albo jak pisze kolega aptur faktycznie może byc z dotacji
            Widzę w komentarzach, że Pani sprzedała wcześniej kilka obiektywów i raczej wszyscy zadowoleni więc poważnie rozważyłbym to szkło. 35/1.4 praktycznie nowy za 3600 to dobra oferta. To szkło jest raczej powtarzalne. Ze dwa miesiące temu testowałem trzy sztuki i wszystkie miały bardzo zbliżone osiągi.

Komentarz

• mqqlka
              Coś już napisał
              • 2010
              • 73

Zamieszczone przez atze
              Generalnie zgadzam się z opiniami Aptura i Tombasa

Na moje wyczucie to jest tak:
              1. Sprzedający oferuje sprzęt z drugiej ręki, a ta trzydziestka piątka wygląda zapewne, jakby nie była używana. "Nowy z pytajnikiem" w tytule ma chyba ekspresyjnie wyrażać pozytywne odczucia sprzedającego podczas osobistej oceny tego szkiełka.
              2. Jak na egzemplarz w hipotetycznie bardzo dobrym stanie, to cena jest rozsądna.
              3. Sprzedający sprzedawał wcześniej sprzęt Canona po parę tysięcy i ma same pozytywne opinie.
              4. Jeśli sprzedający kręci przy prostych zapytaniach przez Allegro lub telefonicznych, to oczywiście raczej zrezygnujmy, gdy nie mamy możliwości osobistej oceny "organoleptycznej" szkiełka.
              5. Jeśli płatności - to oczywiście tylko bezpieczne, np. przez PayU.

Pewnie rozpisałem się za mocno. Korzystam z własnego doświadczenia na Allegro, głównie jako kupujący.

Komentarz

• atze
                Bywalec
                • 2014
                • 157

Mogę polecić tego sprzedającego. Obiektyw z dotacji, leżakował sobie nieużywany. Paczka z możliwością sprawdzenia przed zapłatą.

Komentarz

• canou
                  • 2012
                  • 5

STAN BARDZO DOBRY: Canon 6D CAMERA, obiektyw i akcesoria Warszawa ŚrĂłdmieście • OLX.pl Dziwnym językiem napisane jest to ogłoszenie,

Komentarz

• canou
                    • 2012
                    • 5

Zamieszczone przez canou
                    Jest i reszta: https://sssf.art.pl/details.php?Id=1794

Komentarz

• r_m
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2418

Ogłoszenie "dziwne", tylko dlaczego łączysz je z drugim linkiem?

Komentarz

• canou
                        • 2012
                        • 5

Zamieszczone przez r_m
                        Ogłoszenie "dziwne", tylko dlaczego łączysz je z drugim linkiem?
                        STAN BARDZO DOBRY: Canon 6D camera i akcesoria Warszawa ŚrĂłdmieście • OLX.pl tu jest numer seryjny bardzo podobny,ale faktycznie może to przypadek

Komentarz

• mkamelg
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 1270

Obiektyw Canon 85 mm f/1.2L EF II USM (6303863326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kod daty produkcji: UA0310

Numer seryjny: 202752

"marekgrafik" z Gdyni. Kojarzy ktoś człowieka? Zadałem mu mailowo kilka prostych pytań i uzyskałem szybką odpowiedź. Zapytałem się o to czy obiektyw nadal jest dostępny w sprzedaży przez Internet, czy AF po tylu latach leżakowania jest sprawny i czy w pudełku jest również oryginalna osłona przeciwsłoneczna. Dostałem taką odpowiedź "obiektyw jeszcze jest , caly komplet oryginalny jest tak jak był przy kupnie, jeżeli ma pan na myśli tulipana canona to oczywiście jest w komplecie, obiektyw dziala znakomicie właśnie go dziś założylem by się upewnić i pożegnać z tym cudeńkiem."

Tylko że odpowiedź przyszła z konta założonego w domenie @yahoo.co.uk jako od "Radd scientist". Zdjęcia widoczne na aukcji są bez danych EXIF więc nie wiadomo kiedy zostały zrobione.

Komentarz

• aptur
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3837

Zamieszczone przez mkamelg
                            Obiektyw Canon 85 mm f/1.2L EF II USM (6303863326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                            Konkretnie co jest podejrzanego w tej aukcji?

Komentarz

• tombas
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2194

Zamieszczone przez mkamelg

Kod daty produkcji: UA0310

czy AF po tylu latach leżakowania jest sprawny
                              bez przsady, produkcja 2012, to nie jest truskawka, żeby się tak szybko psuł
                              a poza tym gośc chce przesyłać inne zdjęcia wiec o co kaman?, poproś o takie z dziś i z exifem
                              Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
                              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• becekpl
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 4318

Zamieszczone przez tombas
                                bez przsady, produkcja 2012, to nie jest truskawka, żeby się tak szybko psuł
                                a poza tym gośc chce przesyłać inne zdjęcia wiec o co kaman?, poproś o takie z dziś i z exifem
                                mkamelg myslal ze to szklo z poczatkow produkcji, mail po angielsku i sie chlopak pogubil
                                ahhh
                                Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                                Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

Pracuję...