Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wolekmister
    • 2016
    • 10

Odp: Kradziony sprzęt?

Facet, który handluje sprzętem nie musi znać się na fotografii. A kolega, który założył temat ma zadatki na Policjanta do zwalczania cyberprzestepczosci, albo przynajmniej na prywatnego detektywa

Komentarz

• Acristo
      • 2011
      • 5

@Tom77
      Chodzi o to, że coś mi w tych ogłoszeniach nie pasuje (Zeiss 85mm i tilt-shifty to nie są popularne szkła, byle kto tego nie kupuje), a Canon Board to duże zbiorowisko ludzi. Może komuś ostatnio zagięły podobne zabawki i ucieszy się z nich odnalezienia? Ludzie na allegro są bezczelni, liczbę iPhone'ów do których ktoś "przypadkiem" nie pamięta hasła i zgubił pudełko podczas przeprowadzki jest mnóstwo.

@becekpl
      Gdzie jest wzmianka o handlu sprzętem foto w komentarzach? Cokolwiek o fotografii widzę tylko w 2 negatywach i 1 pozytywie. Strony "o mnie" nie ma. Handlarz z 182 komentarzami? . Co do drugiego masz rację, 5 lat zajęło mi znalezienie okazji żeby się tutaj przedstawić i powoli żałuję. To trochę zabawne, bo ostatnio jak się tutaj udzielałam i wygrałem zdjęcie miesiąca to również było nieprzyjemnie słuchać lamentu jak to poziom prac upadł (chociaż w tamtym przypadku było to uzasadnione ).

@wolekmister
      Już znalazłem swoją branżę, ale zawsze dobrze jest mieć inne opcje

Nie wszyscy zrozumieli chyba jakie są moje intencje, więc dla jasności - nie lubię znieczulicy społecznej, więc kiedy widzę, że coś może być na rzeczy wolę działać i udało mi się w taki sposób już kilku osobom pomóc. Tutaj tylko o to. Nie ma w tym (serio?) autopromocji, czy chęci błyśnięcia na forum. Detektywem też nie zostanę bo nie lubię długich ogniskowych

Jeżeli moderator uzna ten temat za zbędny proszę kasować, ja swoje zrobiłem.
      Ostatnio edytowany przez Acristo; 40867.

Komentarz

• Tom77
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2875

Zamieszczone przez Acristo
        @Tom77
        Chodzi o to, że coś mi w tych ogłoszeniach nie pasuje (Zeiss 85mm i tilt-shifty to nie są popularne szkła, byle kto tego nie kupuje), a Canon Board to duże zbiorowisko ludzi. Może komuś ostatnio zagięły podobne zabawki i ucieszy się z nich odnalezienia? Ludzie na allegro są bezczelni, liczbę iPhone'ów do których ktoś "przypadkiem" nie pamięta hasła i zgubił pudełko podczas przeprowadzki jest mnóstwo.

@becekpl
        Gdzie jest wzmianka o handlu sprzętem foto w komentarzach? Cokolwiek o fotografii widzę tylko w 2 negatywach i 1 pozytywie. Strony "o mnie" nie ma. Handlarz z 182 komentarzami? . Co do drugiego masz rację, 5 lat zajęło mi znalezienie okazji żeby się tutaj przedstawić i powoli żałuję. To trochę zabawne, bo ostatnio jak się tutaj udzielałam i wygrałem zdjęcie miesiąca to również było nieprzyjemnie słuchać lamentu jak to poziom prac upadł (chociaż w tamtym przypadku było to uzasadnione ).

@wolekmister
        Już znalazłem swoją branżę, ale zawsze dobrze jest mieć inne opcje

Nie wszyscy zrozumieli chyba jakie są moje intencje, więc dla jasności - nie lubię znieczulicy społecznej, więc kiedy widzę, że coś może być na rzeczy wolę działać i udało mi się w taki sposób już kilku osobom pomóc. Tutaj tylko o to. Nie ma w tym (serio?) autopromocji, czy chęci błyśnięcia na forum. Detektywem też nie zostanę bo nie lubię długich ogniskowych

Jeżeli moderator uzna ten temat za zbędny proszę kasować, ja swoje zrobiłem.
        Jeżeli oskarżasz kogoś o paserstwo to wypada mieć jakieś dowody. Słabej jakości zdjęcia czy brak oryginalnych opakowań nie czyni z człowieka złodzieja czy pasera.

Komentarz

• Acristo
          • 2011
          • 5

@Tom77
          Zgadzam się, dlatego nie oskarżam. Natomiast faktycznie dla jasności powinienem zatytułować wątek "Podejrzany sprzęt".

Komentarz

• pawełgaweł
            • 2008
            • 3

Ostrzeżenie dla sprzedających na Allegro

Cześć,

Nigeryjski przekręt w wersji PL

Kilka dni temu "sprzedałem" obiektyw, "kupujący" z zerową jeszcze wtedy ilością komentarzy przesłał potwierdzenie rzekomego zwykłego przelewu na konto PAYU. Podobno jego bank nie obsługuje szybkich przelewów(sprawdziłem, faktycznie tak było), prosił o pilne wysłanie przedmiotu. Towaru oczywiście nie wysłałem, czekałem aż środki pojawią się na koncie, nie doczekałem się, sprawę zgłosiłem Allegro. Dziś widzę, że na karcie "kupującego" jest pierwszy negatyw, inny sprzedający wysłał towar a pieniędzy się nie doczekał.

Uważajcie na ten mechanizm.

Komentarz

• mmteam
              Początki nałogu
              • 2009
              • 281

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Sprzedaje aktualnie szkiełko na allegro i mam 2 próby "wymuszenia" w ciągu 3 dni

Jedno konto zawieszone z Ukrainy. Drugie aktywne wysyłka do Londynu
              W oby przypadkach niepolski polski.

Oczywiście oferty kupujących na więcej niż potrzeba

Ten ktoś z Londynu przestał się odzywać jak napisałem aby wziął udział w aukcji i ze lecę do Londynu to mogę osobiście dostarczyć

Co za matactwa

Komentarz

• tomfoot
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2362

Odpowiedz na te "mechanizmy" jest bardzo prosta: wysyłka dopiero gdy kasa na koncie.

Komentarz

• zdebik
                  Pełne uzależnienie
                  • 2013
                  • 4087

Ciekawe czy na ebau'u tez tak szaleja? Czy ktos spotkal sie tam z podobnymi walkami?
                  https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• patric89
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 336

Obiektyw Canon EF 17-40 mm 4 L USM GWARANCJA PL (6063554676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nie ma pudelka
                    Nie ma oslony
                    Pan nie chce podac nr seryjnego
                    Kod obiektywu podaje ale nie pelny
                    Nie ma mozliwosci sprawdzenia
                    Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010

--- Kolejny post ---

http://allegro.pl/show_item.php?item=6063554676

Nie ma pudelka
                    Nie ma oslony
                    Pan nie chce podac nr seryjnego
                    Kod obiektywu podaje ale nie pelny
                    Nie ma mozliwosci sprawdzenia
                    Zapewnia ze jest 12m-c gw canon pl a obiektyw uy czyli 2010
                    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• ranuska
                      • 2012
                      • 2

Nowy Canon EOS 5D Mark MK III body GWARANCJA 24m (6058557763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pan nie odpowiada na maile, telefon wyłączony, na podanego w zakładce "o mnie" maila wysłałam zapytanie- przyszła zwrotka :"[email protected]": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne"...
                      Za tę cenę samo z siebie podejrzane.

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

poprawiam się - Pani (nie Pan)

Komentarz

• aptur
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3837

Zamieszczone przez ranuska
                        Pan nie odpowiada na maile, telefon wyłączony, na podanego w zakładce "o mnie" maila wysłałam zapytanie- przyszła zwrotka :"[email protected]": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne"...
                        W opisie aukcji masz inne konto pocztowe. Pisałaś pod ten adres?

Komentarz

• tomfoot
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2362

Nowy Canon EOS 5D Mark MK III body GWARANCJA 24m (6058557763) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

Masz odbiór osobisty, a mail podany w opisie. Przeczytała§ informacje w opisie? Te wpisane wielką czcionką?
                          Ostatnio edytowany przez tomfoot; 37800.

Komentarz

• 7four
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 850

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

"[email protected]" - oraz takiego maila w opisie "o mnie" tam nie ma

Komentarz

• becekpl
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 4318

to chyba forma zareklamowania sprzedaży tego aparatu była
                              osobliwa metoda promocji
                              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Marv84
                                Początki nałogu
                                • 2011
                                • 292

Canon 5D LSR (6075759013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Nie wiem co o tym sądzić...
                                Nawet jak by całość była nowa w dniu swojej premiery to nie kosztowałaby 17tyś
                                L

Komentarz

Pracuję...