Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Zamieszczone przez dexter77
    Uwaga na tych 2 użytkowników podczas sprzedaży:
    URSZULA_RS
    Informacje o Użytkowniku URSZULA_RS - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

m_a_r_c_e_l78
    Informacje o Użytkowniku m_a_r_c_e_l78 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przesyłają maila, po ile ostateczna cena, po czym w drugim mailu łamanym językiem proszą o numer konta i wysyłkę za granicę. Oczywiście pieniądze nigdy nie dotrą. Coś w stylu "nigeryjskiego" przekrętu.
    Byłbym ostrożny w tak pochopnym oskarżaniu kilkunastoletnich użytkowników. Patrząc na ich profile jasne jest jak słońce, że "przesłać pan proszę towar sprzedawana do moja siostra w Nigeria" raczej nie należy do ich stylu i najzwyczajniej ktoś włamał się na ich konto...

Komentarz

• dexter77
      Coś już napisał
      • 2010
      • 69

Co nie zmienia faktu, że obecnie te konta (albo kradzione, albo fikcyjnie stworzone) są używane w jednym celu i inni powinni o tym wiedzieć

Komentarz

• nowart
        Uzależniony
        • 2007
        • 809

Nikogo przed takimi ludźmi nie uchronisz więc zbędny trud Grunt to rozsądek o co dziś coraz trudniej. Takich kont, cwaniaków rozsyłających maile są tysiące o czym wie każdy, kto sprzedaje coś wartościowego na platformach związanych z allegro - dziesiątki maili dziennie piękną polszczyzną "sprzedawana towar jaka cena od ręka? napisz na [email protected]". Trzeba być skończonym idiotą aby w ogóle na takie rzeczy reagować zatem choćbyś takich rzeczowym argumentem zdzielił w potylicę to i tak nie zrozumieją

Komentarz

• jac+
          Uzależniony
          • 2006
          • 842

Jako tropiciel podróbek gripa BG-E6 zgłaszam kolejny taki przypadek:

Oryginalny grip Canon BG-E6 do 5D mark II (6047767800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To z pewnością nie jest oryginał.
          Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez jac+
            Jako tropiciel podróbek gripa BG-E6 zgłaszam kolejny taki przypadek:

Oryginalny grip Canon BG-E6 do 5D mark II (6047767800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To z pewnością nie jest oryginał.
            z ciekawości, po czym wnosisz, że to nie jest oryginał?

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Bo krzywych nadrukach i spasowaniu plastików ? Też mam takie przeczucie.
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• jac+
                Uzależniony
                • 2006
                • 842

Faktura tworzywa, faktura okleiny, napisy na froncie. No co ja zrobię, że podróbę tego gripa wyniucham od razu .
                Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• RobertON
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 2194

Zamieszczone przez adam1004a
                  delikwent telefonuje przez telefon internetowy, potwierdza fakt posiadania paragaonu, jednak nie może przesłać fotek soczewek lub testowych. ciekawe
                  tamron 70-200 vc
                  To ściema była, także rozmawiałem z nim, nawet nie było możliwości sprawdzenia.
                  https://500px.com/robowert26

Komentarz

• Acristo
                    • 2011
                    • 5

Kradziony sprzęt?

Cześć,

Nie znalazłem bardziej adekwatnego miejsca, więc piszę tutaj i w razie czego proszę moderatora o przeniesienie tematu

Otóż natknąłem się przed chwilą na dziwne oferty na Allegro, gdzie ktoś wystawił profesjonalny sprzęt (m.in. TS-E 90mm, 580EX, Planar 85mm). Ot, normalna sprawa, kiedy ktoś wyprzedaje sprzęt/zmienia system itp. Jednak bardzo podejrzane wydają mi się zdjęcia przedmiotów. Zobaczcie sami, czy ktoś kto pracuje na manualnym Zeissie 85mm 1.4 robi takie zdjęcia?

Przedmioty użytkownika rapsodia9 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

• Tom77
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2875

Odp: Kradziony sprzęt?

Zamieszczone przez Acristo
                      Cześć,

Nie znalazłem bardziej adekwatnego miejsca, więc piszę tutaj i w razie czego proszę moderatora o przeniesienie tematu

Otóż natknąłem się przed chwilą na dziwne oferty na Allegro, gdzie ktoś wystawił profesjonalny sprzęt (m.in. TS-E 90mm, 580EX, Planar 85mm). Ot, normalna sprawa, kiedy ktoś wyprzedaje sprzęt/zmienia system itp. Jednak bardzo podejrzane wydają mi się zdjęcia przedmiotów. Zobaczcie sami, czy ktoś kto pracuje na manualnym Zeissie 85mm 1.4 robi takie zdjęcia?

Przedmioty użytkownika rapsodia9 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
                      Ale o co chodzi ?

Komentarz

• Marv84
                        Początki nałogu
                        • 2011
                        • 292

ja też nie rozumiem. Ten profesjonalny TS-E już widziałem w podobnych cenach na allegro. Nie widze w tym nic podejrzanego.
                        L

Komentarz

• becekpl
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 4318

facet handluje używanym sprzętem foto-wystarczy przeczytać komentarze
                          5lat się zastanawiałeś jaki pierwszy temat założyć i nie wyszło
                          bywa
                          no chyba ze to ty sprzedajesz i to jest taka forma autoreklamy
                          Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                          Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2362

Podejrzany to jest 5d ii na tutejszej giełdzie za 31.111 zł sprzedawany przez użytkownika iczek (ogłoszenie z wczoraj) :-) chyba ze to wersja gold jak Nikon df.

Komentarz

• Tom77
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2875

Zamieszczone przez tomfoot
                              Podejrzany to jest 5d ii na tutejszej giełdzie za 31.111 zł sprzedawany przez użytkownika iczek (ogłoszenie z wczoraj) :-) chyba ze to wersja gold jak Nikon df.
                              Dla forumowiczów mógłby dać rabat, chociaż te kilkanaście tysięcy

Komentarz

• aptur
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3837

Zamieszczone przez Tom77
                                Dla forumowiczów mógłby dać rabat, chociaż te kilkanaście tysięcy
                                Napisz do niego a założę się, że dostaniesz.

Komentarz

Pracuję...