Pjakusz, uparcie próbujesz dowieść że ilość oddawanych zdjęć jest wprost proporcjonalna do kreatywności fotografa, ale za tymi słowami nic nie stoi. Pokaż, proszę, 50 zdjęciowy reportaż z pleneru na którym każde zdjęcie jest potrzebne i wyjątkowe to pogadamy konkretnie. Na razie to tylko zaklinanie rzeczywistości którym, już zupełnie nie rozumiem dla czego, próbujesz obrazić adwersarzy. Nie wziąłeś pod uwagę tego że być może inny fotograf żeby pokazać równie dużo potrzebuje do tego mniej kadrów? Może bardziej się zastanawia nad tym co robi?
Ile zdjęć na ślubie.
Zwiń
X
-
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
-
To nie ja piszę, ze powyżej stu zdjęć robi się nudaPjakusz, uparcie próbujesz dowieść że ilość oddawanych zdjęć jest wprost proporcjonalna do kreatywności fotografa, ale za tymi słowami nic nie stoi. Pokaż, proszę, 50 zdjęciowy reportaż z pleneru na którym każde zdjęcie jest potrzebne i wyjątkowe to pogadamy konkretnie. Na razie to tylko zaklinanie rzeczywistości którym, już zupełnie nie rozumiem dla czego, próbujesz obrazić adwersarzy. Nie wziąłeś pod uwagę tego że być może inny fotograf żeby pokazać równie dużo potrzebuje do tego mniej kadrów? Może bardziej się zastanawia nad tym co robi?
A skoro nudno, to i kreatywność widocznie była nijaka. A co do pokazywania pełnego reportażu - otwarte forum to nie jest miejsce na pokazywanie materiału zarezerwowanego dla klientów. W dodatku nie mam misji przekonania nikogo do swoich racji. Tak jak niektórzy lansuja 100 zdjęć jako ideał, tak ja twierdzę, że to mało jak na przykładowo 15 godzin fotografowania. Ale na szczęście każdy robi inaczej, klient może wybrać takiego fotografa, jaki mu odpowiada.
Komentarz
-
Nie wiem, czemu próbujesz mnie obrazić.
Mam prawo chyba wypowiedzieć własne zdanie, które może być np. odzwierciedleniem punktu widzenia Pary Młodej?
Jaaasne.
A potem jest 'łokieć na prawo, tutaj łokieć na lewo, tam się oparliśmy o inną ścianę/belkę/whatever' itd.
Mówię oczywiście o materiale wynikowym, co w praktyce oznacza pewnie strzelenie kilkuset zdjęć z pleneru...Komentarz
-
Heh rozmawiam czasem z mlodymi o tym i o tamtym , np o kreceniu slubu , przyznaja ze chetnie by ogladali film ktory trwa tak z godzine , tresciwie i na temat , a nie 3-4 godziny , to samo jest ze zdjeciami , 100-200 dobrze dobrych i sensownie ulozych ich bardziej zadowala niz 500 na plycie.
Smieszne jest stwierdzenie , ze niby "pr0" lansuja taka ilosc zdjec , bo wedlug mnie zdrowy rozsadek klienat i fotografa daje taki efekt , a jak ktos ma takich klientow ktorzy klada nacisk na ilosc to ja wspolczuje..no comment...Komentarz
-
Może i są tacy klienci, ale jeszcze ich nie widziałem. Nie spotkałem pary, która woli 100 ciekawych zdjęć od 300 ciekawych zdjęć
Na ślubie+wesele+plener tyle się dzieje, emocje + wydarzenia, że żeby oddać te 300 zdjęć trzeba zrobić bardzo restrykcyjną selekcję. Każde zdjęcie może być ciekawe.
Gratuluję pomysłów
Komentarz
-
A wiecie co jest najlepsze z tego naszego całego filozofowania i przepychania racji??
Każdy ma swoją wizję więc świat jest ciekawszy, bo nie ma definicji profi/nonprofi itp.
Jest wiele sposobów do wyrażenia siebie i to mi się podoba
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.plKomentarz
-
Jak będę tak sławny jak np: Jeff Ascough to będę dyktował warunki młodej parze, dawał może i 10 odbitek i czekał na westchnienia zachwytu. W końcu fotografów jest tylu, że każdy sobie znajdzie właściwego. Jak na razie jestem bardziej rzemieślnikiem niż artystą i robię nieco więcej, niemniej jednak ilości proponowane przez niektórych szokują. Można by film skleić z Waszych fotek.
A ty oczywiście byłeś jedyną osobą z aparatem? Jak miałbym każdego gościa weselnego uwiecznić to bym sobie od razu dał spokój z weselami. To ślub i koncentruję się na młodych a nie na cioci z Pcimia Dolnego.
Komentarz
-
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exIIKomentarz
-
ja akurat jestem z drugiego końca świata
Komentarz
-
-
no nie mam takich cen jak Kalina czy Adam Trzcionka, więc bez przesady
Komentarz
-
co to jest 4 tysiące zdjęć ? zrób 15k to pogadamy :PNiedawno miałem śmieszną sytuację. Przyszła do mnie klientka wywołać zdjęcia. Miała miała ze sobą płyty które dostała od fotografa. Po sprawdzeniu płyt i chwili rozmowy okazało się że dostała o fotografa ponad 4000 (słownie cztery tysiące) już wyselekcjonowanych zdjęć. Np trzydzieści kilka zdjęć kościoła
Powiem szczerze że nie mam pojęcia jak kolesiowi udało się "pyknąć" tyle fotek na jednej uroczystości. W czasie rozmowy powiedziałem jej że ja daję klientom maksymalnie 300 zdjęć. Usłyszałem że to mało
??:
http://forum.abcslubu.pl/viewtopic.php?t=4117 - 14 post od góry
:}Komentarz
-
LOL 15k! z tego oddal 1500 fotek. Dla mnie to chore.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UKKomentarz
-
Fajoweco to jest 4 tysiące zdjęć ? zrób 15k to pogadamy :P
http://forum.abcslubu.pl/viewtopic.php?t=4117 - 14 post od góry
Forumka ma zadatki na detektywa
A tak w ogóle, jaki aparat ma numerację pięciocyfrową?
Komentarz
-
średnio chce mi się wierzyć w te 15k, ale gdyby tak faktycznie było to jakoś specjalnie nie zdziwiłbym się - w tym kraju jest wielu "artystów"
:}Komentarz
Komentarz