Nowart - tanio i szybko

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HuleLam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1641

Zamieszczone przez Chris_11
    Nowart jest lokalnym patriotą i wspiera każdego Poznaniaka, a wszystkich innych ma gdzieś?
    Nie, ale kogoś lokalnie trudniej wkręcić - bo jak coś to wróci i będzie truł...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Ale chcesz coś przez to powiedzieć? To śmiało, wal, będziesz trendy. Chyba, że ot tak sobie postanowiłeś wpaść przy porannej kawie i dołożyć od siebie trochę mętnych teorii..??
      Gdyby taka sytuacja miała miejsce lokalnie to byłaby rozwiązana w trybie natychmiastowym, podjechałbym osobiście po szkło, ocenił z czym mam do czynienia i sam je odebrał z rąk kupującego zamiast prosić się jak ostatni kretyn czy mogę uprzejmie otrzymać spowrotem szkło i zwrócić pieniążki, czego wcale robić nie musiałem. Tak naprawdę to po 3 tyg niczego nie musiałem, w takich sytuacjach przy tak drogim sprzęcie wystarczy regulacja/naprawa w autoryzowanym serwisie. Ale jakbyś nie doczytał głębszego sensu tej afery to Ci podpowiem - czego bym nie zrobił to i tak miała być urządzona akcja ośmieszenia nowarta.
      Ktoś jeszcze dorzuci coś miłego? Śmiało, nie krępujcie się
      Koledzy już zajęli miejsca z chipsami i piwkiem - show must go on !!

Komentarz

• Chris_11
        Uzależniony
        • 2006
        • 572

Zamieszczone przez HuleLam
        Nie, ale kogoś lokalnie trudniej wkręcić - bo jak coś to wróci i będzie truł...
        zdRAWki
        Przejrzałeś nas... Dzięki temu, my - Poznaniacy - dostajemy od Nowarta same ostre jak brzytwy obiektywy i wyselekcjonowane spośród wszystkich szumiących body te nieszumiące, a resztcie Nowart sprzedaje odpady, których nawet Klienci ósmego świata już nie chcą.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Oczywiście wady ujawniają się dopiero, jak już Sprzedający się ulotni po wielu testach po tym, jak fatyguje się do Krakowa, żeby osobiście wręczyć aparat/szkło.
        Ostatnio edytowany przez Chris_11; 6751. Powód: Automerged Doublepost
        Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Zamieszczone przez Husky
          Jak można domagać się zwrotu zakupionego towaru z takim opisem?
          Naprawdę ci zazdroszczę. Widać, że z nie miałeś z nimi żadnych napraw.
          Kilkakrotnie mi to wpisywali do szkieł nówek (kilkanaście dni od zakupu), do szkieł w stanie BNIB.

Zamieszczone przez Husky
          Dlaczego profilaktyczna? Nie stwierdzono usterki?
          Nie, takie wytyczne idą z centrali korporacji. Ochrona dobrego (patrz notoryczne front fokusy we wszystkim poniżej 1Dynek) wizerunku marki.
          U Żółtych jest jeszcze lepiej: serwisy piszą kodami i cześć pieśni.

WIĘC NIE NARZEKAJ I...

Zamieszczone przez Husky
          Dzięki za linki. Podjadę jutro ze swoimi szkłami do serwisu. Może i mnie wymienią profilaktycznie AF.
          ... NIE BĄDŹ ZŁOŚLIWY.

Jeśli żytnia napisała takie coś imho środek szkła był w stanie agonii.
          the silence is deafening

Komentarz

• nowart
            Uzależniony
            • 2007
            • 809

Zamieszczone przez gietrzy
            Jeśli żytnia napisała takie coś imho środek szkła był w stanie agonii.
            ... a wyobrażasz sobie w jaki sposób można doprowadzić szkło stałkę klasy 35L w ciągu 20 dni to tak skrajnie agonalnego stanu żeby serwis deklarował od razu wymianę całych jego wnętrzności??
            Sytuacja zaczyna mi się powoli klarować dlaczego po wcześniejszych, kategorycznych żądaniach zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowy właścicielka tak nagle zmieniła zdanie, kiedy dowiedziała się, iż wpierw musi odesłać szkło celem oceny jego stanu zużycia...

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez nowart
              ... a wyobrażasz sobie w jaki sposób można doprowadzić szkło stałkę klasy 35L w ciągu 20 dni to tak skrajnie agonalnego stanu żeby serwis deklarował od razu wymianę całych jego wnętrzności??
              Ja chciałem tylko przekazać co nie co Husky'iemu.
              Całkowicie odcinam się od sprawy Ty vs Selena.
              /off
              the silence is deafening

Komentarz

• plaucjusz
                Bywalec
                • 2008
                • 168

Zamieszczone przez nowart
                Sytuacja zaczyna mi się powoli klarować dlaczego po wcześniejszych, kategorycznych żądaniach zwrotu pieniędzy lub wymiany na nowy właścicielka tak nagle zmieniła zdanie, kiedy dowiedziała się, iż wpierw musi odesłać szkło celem oceny jego stanu zużycia...
                Widziałem to szkło osobiście dokładnie tydzień temu i ręczę swoim słowem, że było w stanie takim, jakim dostarczyłeś w dniu sprzedaży.
                Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez Husky
                  S spotkałeś się z profilaktyczną wymianą AF?
                  Mój komentarz dotyczył wpisu "Stan urządzenia: Ślady użytkowania".
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  --

A tak generalnie to sprawa dla mnie jest jasna. Selena postanowiła nie oddawać szkła nie dlatego, że nosi ślady użytkowania czy też upadku.
                  Po prostu zdała sobie sprawę, że za odzyskane pieniądze w chwili obecnej tego obiektywu już nie kupi.
                  Ostatnio edytowany przez Merde; 14420. Powód: Automerged Doublepost
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• sal
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1122

Zamieszczone przez Merde
                    A tak generalnie to sprawa dla mnie jest jasna. Selena postanowiła nie oddawać szkła nie dlatego, że nosi ślady użytkowania czy też upadku.
                    Po prostu zdała sobie sprawę, że za odzyskane pieniądze w chwili obecnej tego obiektywu już nie kupi.
                    Co jej nie przeszkodziło zrobić z ostatnich kilku stron tego wątku tzw. bagna...
                    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Flanel
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 300

Ekhm, dobry

Jakimś cudem chyba nie zrobiłem tego wtedy, kiedy należało, więc w myśl zasady - lepiej późno niż później, chciałem podziękować koledze nowart, za wzorową tranzakcję z ubiegłego roku i miłą pogawędkę. Nabyty w tym czasie 5dmkii śmiga pięknie po dziś dzień, i oby tak dalej. Ponad to, poleciłem sprzedającego dwóm kolejnym zaprzyjaźnionym fotografom, oni też wydają się być zadowoleni.

Pozdrawiam więc serdecznie i polecam.:-)

Komentarz

• Misiek87
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 267

I ze zdrowiem wszystko ok?

Komentarz

• Flanel
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 300

Zamieszczone przez Misiek87
                          I ze zdrowiem wszystko ok?
                          Przepraszam że odpowiadam pytaniem na pytanie, ale co kolegę szanownego mój stan zdrowia obchodzi ?

Uważaj o co pytasz, bo odpowiedź mogła by Ci się nie spodobać, gdybym napisał że cierpię na mukowiscydozę i zostało mi parę lat życia.

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Poczytaj sobie ten temat to zrozumiesz o co Miskowi87 chodziło..

Komentarz

• Flanel
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 300

poproszę streszczenie

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Jakoś żyją i na brak zdrowia nie narzekają. Jak na razie mam na koncie tylko jedyne problemy kardiologiczne ale bez obaw - intensywnie pracuję nad wykończeniem całej reszty
                                Flanel dzięki , pozdrowienia dla Remika

Komentarz

Pracuję...