GRIP - czy warto przepłacać??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Zamieszczone przez thinredline
    Nie widzę związku. Z Twojej wypowiedzi wynika, że jak mnie stać na aparat to muszę mieć oryginalnego gripa. Idąc tym tropem jak mam oryginalnego canona to tylko powinienem kupować obiektywy canona i inne akcesoria.
    Hmm..nie chciałbym Ci psuć kosztownej pasji poszukiwania przygód i nieziszczalnych nadziei ..wiec nic nie napiszę.Sprawdzisz, odezwiesz się-prawda?Czekam.Pozdrowienia[Aha bym zapomniał.Ja sprawdziłem]

Komentarz

• don
      Początki nałogu
      • 2007
      • 254

Nie widzę związku. Z Twojej wypowiedzi wynika, że jak mnie stać na aparat to muszę mieć oryginalnego gripa. Idąc tym tropem jak mam oryginalnego canona to tylko powinienem kupować obiektywy canona i inne akcesoria.
      z takich tekstow tylko klotnie powstaja. prawda jest taka ze jak ktos chce miec sprawdzony niezawodny sprzet, bez zadnych problemow to bierze oryginal Canona, a jak ktos lubi eksperymentowac, jest mu nagle potrzebne, nie przeszkadzaja mu niektore wady zamiennikow to bierze poprostu zamiennik i oT cala filozofia. podobnie jest z obiektywami.
      Moja Caroina

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Zamieszczone przez don
        z takich tekstow tylko klotnie powstaja. prawda jest taka ze jak ktos chce miec sprawdzony niezawodny sprzet, bez zadnych problemow to bierze oryginal Canona, a jak ktos lubi eksperymentowac, jest mu nagle potrzebne, nie przeszkadzaja mu niektore wady zamiennikow to bierze poprostu zamiennik i oT cala filozofia. podobnie jest z obiektywami.
        O kłótniach nie ma mowy, [dla mnie,taka opcja nie istnieje].Istnieje pamięc chwili kiedy coś ,[no dobra powiem] chwila kiedy cos co kochasz wali o bruk..
        powiem za nieodżałowanym dla mnie JONASZEM KOFTĄ "nie chcę wiecej takich dni..." Pozdrawiam:

Komentarz

• Tom01
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 2600

Z Twojej wypowiedzi wynika, że jak mnie stać na aparat to muszę mieć oryginalnego gripa. Idąc tym tropem jak mam oryginalnego canona to tylko powinienem kupować obiektywy canona i inne akcesoria.
          Grip staje się częścią korpusu. Moim zdaniem powinien być tej samej jakości. Widziałem podróbę, mam oryginalny. Różnica jest ogromna.

Obiektywy to inna para kaloszy.
          Masz problem z kolorem, wal śmiało!
          e-mail: [email protected]

Komentarz

• paczka
            Coś już napisał
            • 2006
            • 51

ja miałem ten sam dylemat. Oglądałem i macałem i oryginały i podróbki. W końcu kupiłem Delte i nie narzekam. Wykonanie gorsze oczywiście jak od oryginały, ale nie tragiczne. Mam już ponad pół roku i żadnych problemów. Gdybym miał dziś dokonywac tego samego wyboru - nie zmieniłbym zdania. Jednak mając aparat wyższej klasy kupiłbym oryginała.

Komentarz

• Jacek Deka
              Początki nałogu
              • 2006
              • 356

Ja już o tym pisałem, jak niewygodny jest zamiennik zakładając jeden po drugim (raz oryginał raz Delta). Warto pomyśleć przy takim kursie dolara czy nie ściągnąć oryginałów ze stanów.
              Sam bym chciał BG-E2, ale nie mam znajomych za oceanem, a jak widzę ceny na eBayu to wielkie zachęcenie.
              Może jest ktoś kto może pomóc?

Komentarz

• Tom01
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 2600

Zamieszczone przez Jacek Deka
                Może jest ktoś kto może pomóc?
                Przesiadam się właśnie na 5D i mój 30D z gripem idzie pod młotek. Grip oczywiście oryginalny BG-E2 stan jak fabryczny, komplet, pudełko papiery, gratis dwa akumulatory. Oddam powiedzmy za 499 zł z wysyłką kurierem. ;-)

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Jakbyś oddał za 400 to bym brał.

Komentarz

• Tom01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 2600

Zamieszczone przez himi
                    Jakbyś oddał za 400 to bym brał.
                    Proponuję spotkać się pośrodku: 450 zł. Mniej to byłoby grzech. No i masz 2xACCU. Też nie są bez wartości. Poza tym do gripa BG-E4 będę musiał dołożyć niemal drugie tyle. :-(

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Szczerze mówiąc aku nie potrzebuję. Realnie oceniam sytuację. 400 mogę dać. 450 studzi mój zapał

Komentarz

• Jacek Deka
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 356

Na eBayu w stanach nowy oryginalny chodzi dużo taniej.

Komentarz

• thinredline
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 136

Zamieszczone przez janmar
                          Hmm..nie chciałbym Ci psuć kosztownej pasji poszukiwania przygód i nieziszczalnych nadziei ..wiec nic nie napiszę.Sprawdzisz, odezwiesz się-prawda?Czekam.Pozdrowienia[Aha bym zapomniał.Ja sprawdziłem]
                          Widzisz, ja sam na własnej skórze sprawdziłem, że "chytry 2x traci" więc raczej staram się kupować towar dobrej jakości. Natomiast odniosłem się do stwierdzenia kolegi z którym się nie zgadzam.
                          To, że ktoś posiada taki a nie inny aparat nie determinuje że musi mieć orygialnego gripa bo tak wypada. Napisałem to trochę kokieteryjnie więc LUZ. :wink:

Komentarz

• sal
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1122

Zamieszczone przez Fakungio
                            Witam.

Znalazłem to na allegro.

co wy na to?? Czy warto dopłacać 200 zł żeby kupić oryginał??
                            A ja dopiero co sprzedałem 2-letniego za dużo mniej niż 200zł :-)
                            Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Mariusz.P
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 132

Mam BG-E3 Delta 6-cy i używam intensywnie także ze statywem, mało tego używam również teleobiektywów z 350 D+ grip i nic nie trzeszczy, nie odpada. Myślę że można obawy porównać do podłączenia 70-200 L4 do korpusu D350 i bać się o oderwanie mocowania bagnetu. Jak nie będziesz aparatu używał to samoobrony to nic nie odpadnie. Pozdrawiam.

Komentarz

• alfsky
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 106

Macałem Deltę i kupiłem używanego oryginała. Cena niemal ta sama a jakościowo różnica kolosalna. Poza tym jak myślisz o gripie to się rozwijasz, a jak się rozwijasz to w końcu kupisz cięższe szkło.
                                A jak robię zdjęcie to się wolę nie zastanawiać czy mi grip nie zostanie w ręce, a reszta poleci gdzieś indziej...

Komentarz

Pracuję...