GRIP - czy warto przepłacać??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

1. Lepiej zapoluj na oryginał z drugiej ręki, da się trafić za 3,5 hzł
    2. Jeśli musisz mieć szybko bierz Alphe. Rozwiązanie koszyka na baterie w dwóch pozostałych jest beznadziejne, prędzej czy później padnie mechanizm zatrzasku i trzeba będzie baterie każdorazowo wydłubywać z gripa. Kumpel ma jakiś taki jak ten z drugiego linku, podpięty do 30-tki. Grip ma około dwóch lat i oprócz kłopotów z bateriami niedomaga w przyciski i cały trzeszczy w rękach.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mieszko_1vp
      Zablokowany
      • 2009
      • 618

ja mam ten z pierwszego linku-kupowałem właśnie z tej firmy-jak dla mnie jest super-pewnie (tylko przysłali mi inny MeiKe -inaczej baterie się wkłada-wygodniej) -po co kupować zamienniki
      50 d to tani zamiennik 5D -i dalej idąc tym myśleniem-wydamy na zestaw do focenia 300 tys.Pozdrawiam tych co ciężko zapierd... i tych co juz mają
      Ostatnio edytowany przez mieszko_1vp; 24580.

Komentarz

• 4kwiatek
        Bywalec
        • 2006
        • 232

Witam...

Łyżka dziegciu - oryginalny grip Canona do 350D - zablokował się spust w pozycji naciśnietej. Zdarzyło się raz, ale o 1 raz jak na razie za dużo. Pomogło ponowne naciśniecie. Straty w sumie niewielkie - konsternacja i stracone ze 3 ujęcia (przede wszystkim przez szukanie co się stało).

Pozdrawiam
        Kwiatek...

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez 4kwiatek
          Witam...

Łyżka dziegciu - oryginalny grip Canona do 350D - zablokował się spust w pozycji naciśnietej. Zdarzyło się raz, ale o 1 raz jak na razie za dużo. Pomogło ponowne naciśniecie. Straty w sumie niewielkie - konsternacja i stracone ze 3 ujęcia (przede wszystkim przez szukanie co się stało).

Pozdrawiam
          Kwiatek...
          trzeba było serię ustawić to byś ujęć nie stracił
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez 4kwiatek
            Witam...

Pozdrawiam
            Kwiatek...
            A wiesz że takie blokowanie może się zdarzać jeśli coś lepkiego (wystarczą palce z zaschniętą np Colą) miało kontakt ze spustem. Tak więc łyżka dziegciu może i tak... ale niekoniecznie na gripa a może na tych co go dotykają .

Komentarz

• Rrrr
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 44

Nic na razie kupię tylko baterię i zrobię tak jak MacGyver napisał - postaram się znaleźć jakiegoś Canon-owskiego Gripa.
              Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
              Tanie strony www na zamówienie.
              Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Komentarz

• xsardas
                Uzależniony
                • 2008
                • 731

Ja mam phottixa i nie ma mu czego zarzucić.

Komentarz

• 4kwiatek
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 232

Hi...
                  Zamieszczone przez arturs
                  trzeba było serię ustawić to byś ujęć nie stracił
                  Zawsze robię na serii . A konsternacja była nie moja. Aparat mój, robił kolega po krótkim przeszkoleniu. Ja bym się nie zastanawiał tylko walił dalej . Akurat to była typowa reporterka, ale niestety nie mogłem się wtedy rozdwoić.

Zamieszczone przez Vitez
                  A wiesz że takie blokowanie może się zdarzać jeśli coś lepkiego (wystarczą palce z zaschniętą np Colą) miało kontakt ze spustem. Tak więc łyżka dziegciu może i tak... ale niekoniecznie na gripa a może na tych co go dotykają .
                  Zdaję sobie z tego doskonale sprawę. Mój śp tato mnie nauczył - przy pracy ze sprzętem foto - najpierw myjemy rączki .

Przez chwilę podejrzewałem że człowiek ktorego przeszkoliłem np plastikiem paska wcisnął drugi spust. Próbowałem - opór jest IMHO zbyt duży. Jako ze problem dotyczy zrobienia zbyt duzej ilości ujęć a nie zbyt małej - na razie zostawiam go do dalszej obserwacji.

Pozdrawiam
                  Kwiatek..
                  Ostatnio edytowany przez 4kwiatek; 7498.

Komentarz

• woyd
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 488

Czołem

na allegro pojawiły się zamienniki gripa do 5DmII marki Alpha. Ktoś posiada może i mógłby coś napisać ??

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• DominoAqq
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 44

ja kupilem i swoje przemyslenia tutaj opisalem, bo niewiedzialem o tym wątku. Jestem zadowolony.

http://canon-board.info/showthread.php?t=46995
                      5D MkII | 40D | sigma 12-14 | canon 24-105 | canon 70-200IS | tamron 70-300 | EF 50/1.4 | EF 50/1.8 II | i inne pierdoły
                      http://www.macabra.pl/galeria
                      http://www.mojejabluszko.pl
                      http://www.macabra.pl/

Komentarz

• Bombee
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 58

DominoAqq, ale zes mi smaka narobil na te Alph-e Do 40D za niecale 3 stowki - hmmm...
                        Albo mi sie zdaje, albo jutro pojade go obejrzec

40D, 24-105, 430EX II + graty

Komentarz

• zaitsev
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1660

Zamieszczone przez woyd
                          Czołem

na allegro pojawiły się zamienniki gripa do 5DmII marki Alpha. Ktoś posiada może i mógłby coś napisać ??
                          Mi Alpha kojarzy się jedynie ze słynną... Deltą... :P

Komentarz

• xsardas
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 731

Z zewnątrz wyglądają jak phottixy także nie powinno być tragedii

Komentarz

• woyd
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 488

Czołem

mam pytanie do posiadaczy zamienników gripa Alpha BG-E6 odnośnie estetyki wykonania tego zamiennika: czy po zamontowaniu do 5DmII wygląda to w miarę sensownie, czy też jest to wyraźnie odróżniający się element ?? Mam na myśli - czy tworzą z body w miarę estetycznie wyglądającą całość ??

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• miklo
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 681

Zamieszczone przez zaitsev
                                Mi Alpha kojarzy się jedynie ze słynną... Deltą... :P
                                Delta, to była Lancia ;-)

Komentarz

Pracuję...