450D wymiana na 40D lub 50D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pablitko84
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 44

450D wymiana na 40D lub 50D

Witam

Chciałbym dowiedzieć się czy warto wymienic puszke.... Co zyskam ?
  • daniel34k
    Coś już napisał
    • 2008
    • 59

Zanim Cie zjedzą

http://www.canon-board.info/archive/...p/t-52484.html
    http://www.canon-board.info/archive/...p/t-54851.html
    http://www.canon-board.info/archive/...p/t-46840.html
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=56982
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51743
    Canon 700d, 580EX II, C17-40, Sg 18-200mm, 50 f/1.8

Komentarz

• dzidofon
      Początki nałogu
      • 2010
      • 280

Zamieszczone przez pablitko84
      Chciałbym dowiedzieć się czy warto wymienic puszke.... Co zyskam ?
      Odpowiem żartobliwie: skoro nie wiesz co zyskasz to po co rozważasz wymianę? ;-)))
      300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• agaj666
        Bywalec
        • 2005
        • 172

Nie wie i dlatego się pyta.
        Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
        Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• pablitko84
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 44

Czy mozna pracowac na większej czułości i czy AF jest pewniejszy??

Komentarz

• dzidofon
            Początki nałogu
            • 2010
            • 280

Zamieszczone przez pablitko84
            Czy mozna pracowac na większej czułości i czy AF jest pewniejszy??
            To zdecydowanie TAK.
            300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• gudi
              Bywalec
              • 2010
              • 105

też mam 450D i też długo o tym myślałem i oglądam 40d systematycznie na allegro.
              Jako że jestem bezrobotnym studentem i różnie ze zbieraniem kasy 50D nie biorę pod uwagę a w dodatku bardzo podobny do 40D tyle że nowszy (tak tak iso większe).
              Jako że robię zdjęcia u cioci do kotleta
              na plus zmianą by było w moim przypadku tylko i wyłącznie (z 450d na 40D):
              + lepsze ISO (w kościele jak złoto)
              + większa puszka (naprawdę wygodniejsza)
              + szybkość zdjęć w serii (strasznie potrzebne w sporcie)
              + lepsza obsługa
              + no i chyba mniejsza matryca 10 mpix (mniej ziarna, mniejsza wielkość zdjęć dla robionych w RAW)
              Tak ode mnie jeśli masz w dobrej cenie 40d to zamieniaj, jeśli potrzebne ci większe iso i masz już jasne obiektywy to warto jak nie to lepiej kup jaśniejy obiektyw np chwalonego tamrona 17-50 2.8
              Ja doszedłem do wniosku że jeśli nie zarabiam na fotografii a jest to moja pasja to wole wydać więcej kasy na szkła.
              Kolejna sprawa to że 40d i 50d nie spełnia kolejnego mojego oczekiwania przy zmianie lustra aby posiadało możliwość nagrywania HD. Wielu powie kup se kamera, lustrzanki nie są do nagrywania a do robienia zdjęć. Nie zgodzę się. Przy stałkach pięknie się nagrywa i pamiątka na całe życie np. Pierwsze kroki twojego dziecka czy nagranie jak mówi czy może smieszne momenty. Pomyśl też o tym jak masz kase czy nie dołożyć do 60D albo czy poprostu nie przesiąść się na identyczny 500D z HD.
              Pozdrawiam
              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• meg83
                Coś już napisał
                • 2010
                • 65

setki wątków na sieci jest o tym

co zyskasz? np. mając w swojej szklarni jakieś elki będziesz mógł pełniej wykorzystać możliwości ich af - a uwierz różnica jest spora między XXXd i XXd

Porównywałam kiedyś focie robione przy sporej mgle 500d z 70-200 f4L i z 50d - i bez 2 zdań 50d wypada bdb co nie można było powiedzieć o 500d
                Facebook | Instagram | Twitter

Komentarz

• pablitko84
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 44

tamrona własnie mam i nie jestem do konca zadowolony z AF szczególnie przy zdjeciach w pionie...

Komentarz

• said1
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 33

Ja zamieniłem 450D na 60D i jestem prze szczęśliwy

W zasadzie po za tym, że nie ma dedykowanego przycisku do edycji parametru ekspozycji i po zbliżeniu oka do wizjera LCD się nie wyłącza, to cała reszta jest bez porównania lepsza i tak naprawdę to nie ma na czego porównywać... ja bynajmniej po 2 tyg. użytkowania zachwycam się z dnia na dzień coraz bardziej;-)
                    Canon EOS 60D | EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM | EF-S 60 mm f/2,8 macro USM | EF 35-135 mm f/4-5,6 USM | EF 70-300 f/4-5,6 IS USM

Komentarz

• andrewjohn
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 349

Zamieszczone przez said1
                      Ja zamieniłem 450D na 60D i jestem prze szczęśliwy

W zasadzie po za tym, że nie ma dedykowanego przycisku do edycji parametru ekspozycji i po zbliżeniu oka do wizjera LCD się nie wyłącza,;-)
                      Naprawdę w 60D nie ma czujnika zbliżeniowego przy wizjerze? Aż nie chce mi się wierzyć...
                      Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• pablitko84
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 44

Cena 60D jest dla mnie za wysoka.... zastanawiam się czy ktoś jest mi w stanie powiedziec czy na 50D mozna pracowac na wyższych czułościach niż na 40D oraz czy regulacja AF w 50D jest przydatna i warta dopłaty 1000zł

Pozdrawiam....
                        Ostatnio edytowany przez pablitko84; 21818.

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Z całą pewnością warto wymienić na 50D, tylko raczej nowego to już nie uświadczysz
                          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• poulain
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 29

Jestem świeżutko po przesiadce na 50d i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Na allegro można go tanio dorwać. Dużo, dużo lepsza ergonomia niż w 450d, zdecydowanie lepsza współpraca z obiektywami, ładniejsza kolorystyka, sprawniejszy AF. Na 450d miałam koszmarne problemy z tamronem 28-75, tutaj jest o niebo lepiej. Niestety nie mam porównania z 40d.
                            50d, 450D + C10-22, C50/1.4, T28-75, C55-250, kit + 580ex

Komentarz

• dziobolek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2634

Zamieszczone przez poulain
                              ...zdecydowanie lepsza współpraca z obiektywami, ładniejsza kolorystyka, sprawniejszy AF. Na 450d miałam koszmarne problemy z tamronem 28-75, tutaj jest o niebo lepiej...
                              Jest o niebo lepiej, ponieważ jednym z powodów (o ile nie zasadniczym) jest zapewne... f/2,8.
                              Wtedy zyskujesz podwójnie czuły i tym samaym bardziej sprawny
                              centralny punkt AF, czego niższe puszki nie mają.

Pozdrówka!
                              "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                              Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                              tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

Pracuję...