Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: Jakie Body do 3k ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    FF w rękach laika to pomyłka.
    Wiekszej bzdury nie slyszalem. FF to astandard w fotografii, a pomylka jest wmowienie milionom ludzi; ze standardem jest matryca niepelnoklatkowa. To mistrzostwo swiata w marketingu. Dzieki temu dzis ciagle za standard placi sie duzo wiecej. Na szczescie za kilka lat nikt juz o cropach nie bedzie pamietal. Dla jasnosci: 5d to aparat dla AMATORA, a nie zadna profesjonalna lustrzanka. Dlatego jako amator korzystam z tego modelu, a nie z polsrodkow jak kompakt czy crop.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jesteś amatorem-snobem i w dodatku potwornie zadufanym w sobie.
    Wiodące firmy nie po to tłuką solidne obiektywy pod cropa, by za parę lat zrezygnować z produkowania puszek aps.
    Co to jest standard?
    Może 6x6 to jest standard.

Początki nałogu

Domyślnie

Jak ma pieniążki to proponuję szukanie 5d wśród używek. Na obiektywy typu 28, 50, 85/100 to jakoś szybciej uzbiera i będzie mega zadowolona. Co do twierdzeń, że puszka FF w rękach amatora to pomyłka. Uważam, również że to pomyłka tkwiąca w założeniach tej tezy.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Jesteś amatorem-snobem i w dodatku potwornie zadufanym w sobie.
    Wiodące firmy nie po to tłuką solidne obiektywy pod cropa, by za parę lat zrezygnować z produkowania puszek aps.
    Co to jest standard?
    Może 6x6 to jest standard.
    Jasne. Wiodące firmy przez lata produkowały fiata 126p, następnie daewoo tico i inne seicento. I tłukły masę części do nich. A miliony Polaków nie-snobów na potęgę kupowały te jakże standardowe modele samochodów. Trochę jednak w lewo od Polski standardy juz były jednak inne...
    Podczas niedawnego - oczywiście snobistycznego - pobytu w ojczyźnie canona jasno zobaczyłem co jest standardem, a co namiastką. I niestety, rzadko ktoś prócz dzieci biega tam z aps... Co ciekawe, do 5d najczesciej podpięty bywa tamron. Oczywiście dla setek tysięcy zawodowców w Polsce to będzie szczyt wszystkiego - do snobistycznej puszki podpięty gówniany obiektyw :-) jasne. Na weselu się nie sprawdzi :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Myślałem, że w Japonii rządzi m4/3...
    A jeśli Tamron, to pewnie 18-270.

Nie ma się co zajeżać. Producenci są cwańsi od nas i zawsze wyjdą na swoje. Najwiekszym "swinstwem" Canona było wprowadzenie nowego bagnetu; ci , co siedzieli w FD zostali na lodzie... A interes i tak się kręci.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Najlepsze body, to Janusza Body
    Wybacz Januszu ale nie mogłem się opanować

monter
    Guest

Domyślnie

chce uzyskać dobrej jakości zdjęcia i nie chce za dużo bawić się w PS. Na obsłudze lustra się zna. Nie było ją stać na swoje ale dużo praktyki z aparatem miała. Nie zna się natomiast na pełnej klatce. To ja w sumie namieszałem informując o mniejszych szumach itp. Robi zdjęcia w słąbym oświetleniu, bawi się cieniami itp. więc pomyślałem, że podpowiem 5d. Ja osobiście bowiem na MKII zauważyłem w tej kwestii sporą różnicę.

Co do szkieł tak jak wspominałem, dostęp będzie miała do elek, więc nie musi oszczędzać na korpusie aby dokładać do szkła. Może wydać wszystko na samą puszkę.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

5d i tyle na ten temat

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jest milion pól, na których 7D będzie miało przewagę. Do ręki trzeba wziąć i spróbować przede wszystkim.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monter Zobacz posta
    chce uzyskać dobrej jakości zdjęcia i nie chce za dużo bawić się w PS. Na obsłudze lustra się zna. Nie było ją stać na swoje ale dużo praktyki z aparatem miała. Nie zna się natomiast na pełnej klatce. To ja w sumie namieszałem informując o mniejszych szumach itp. Robi zdjęcia w słąbym oświetleniu, bawi się cieniami itp. więc pomyślałem, że podpowiem 5d. Ja osobiście bowiem na MKII zauważyłem w tej kwestii sporą różnicę.

Co do szkieł tak jak wspominałem, dostęp będzie miała do elek, więc nie musi oszczędzać na korpusie aby dokładać do szkła. Może wydać wszystko na samą puszkę.
    Stwierdzenie, że ktoś nie zna sie na pełnej klatce jest pozbawione sensu. To tak jakbys powiedział jestem kierowcą i jeżdżę Oplem od xx lat, nie znam sie na prowadzeniu Volvo
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów