Strona 353 z 357 PierwszyPierwszy ... 253303343351352353354355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 521 do 3 530 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Tak wstępnie rozważam:
    Lowepro Fastpack 350
    + fajne wymiary, pojemna komora na inne rzeczy, prowiant, itd; cena; pas biodrowy
    - brak pokrowca, brak mocowania statywowego (!!!, ewentualnie samemu można coś dorobić, ale...)
    Moj wlasnie dogorywa i jak ogladam plecaki (juz od jakiegos czasu) to chyba kupie taki sam jeszcze raz. Rozplanowanie komor mi bardzo odpowiada. Co do pokrowca to go nie ma bo on (plecak) jest nieprzemakalny. Sprawdzilem doswiadczalnie, po duzej ulewie w srodku bylo lekko wilgotno ale nie mokro.
    Brak mocowania na statyw to faktycznie wada.
    Jako alternatywe mam jeszcze KATA UL-222, ale mnie limituje wielkosc komory na laptopa (no i cena jest 3x).

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Co się tyczy ulewy...

Jakieś 2-3 tygodnie temu zmieniałem CompuTrekker AW na Flipside 300. Czyli plecak z pokrowcem przeciwdeszczowym na taki bez.
    No i oczywiście podczas spaceru Sopot-Gdańsk w niedzielę zastała mnie solidna ulewa.
    Trochę się stresowałem, ale plecak nawet wewnątrz był suchy, choć baaardzo dostał od zewnątrz.

A w kwestii samego plecaka - jest oczywiście wyraźnie mniejszy niż model 400. To co mam wchodzi "na styk" - bez osłony ps do 17-40L i łącznika statywowego od Sigmy 150.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    To co mam wchodzi "na styk" - bez osłony ps do 17-40L i łącznika statywowego od Sigmy 150.
    A co masz?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

5d2, 17-40, Zeiss 50, 85/1,8, S150, 430EX2 z głównego sprzętu.
    Poza tym: ładowarka, zapasowa bakteria, ładowarka do eneloopów, dyfuzor lightsphere z 2 nasadkami, pixel knight, wężyk spustowy, polar, 3 filtry cokin.

W zasadzie gdybym wyjął lightsphere, to by bez problemu wszedł jeszcze jeden i to nienajmniejszy obiektyw. Ale skoro takowego jeszcze nie posiadam to noszę jak wyżej
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 09-08-2011 o 09:41

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki za info, tylko, że ja na cos w stylu spacerów do parku, czy tez krótkie wycieczki mam Tamraca Velocity 8x. Świetna torba noszona z boku lub na plecach na jedno ramie, ale do dłuższych wycieczek w góry się nie nadaje... W zeszłym roku byłem w Norwegii i po 2,5 godzinnym szlaku na Preikestolen myślałem że mi ramie urwie (mocno załadowana torba) + dodatkowo statyw w drugiej ręce... Zamiast podziwiać widoki myslałem ile jeszcze zostało drogi...
    Teraz wiem, że na takie wycieczki musi byc plecak, a skoro idę na kilka godzin w góry to wg mnie (moge sie mylić) dwukomorowy jest niezbędny aby zabrac jakis prowiant, picie, kurtkę p/deszczową, itd
    Myślałem o Flipside 400 ale brakuje mi tam większej drugiej komory, toteż zamówiłem CompuPrimus AW, zobaczymy jaki będzie..., podobno jest duży, ale wole większy wypchany w 70-80% niz mały uciśnięty na styk.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...)cos w stylu spacerów do parku, czy tez krótkie wycieczki mam Tamraca Velocity 8x. Świetna torba noszona z boku lub na plecach na jedno ramie, ale do dłuższych wycieczek w góry się nie nadaje... (...) po 2,5 godzinnym szlaku na Preikestolen myślałem że mi ramie urwie (...)
    potwierdzam tą przypadłosć, też mam 8x i po dłuższym łażeniu jednak ją czuć, ale torba jest super pomimo tego...

A tak w ogóle pytanie do właściclei 550d z gripem jakich toreb używacie

Tamrac Velocity 8x jest super i mieszczę w nim wszystko co mam fotograficznego, poza statywem, ale zastanawiam się nad dokupieniem czegos, tylko i wyłaczenie na samo body+grip+C-18-135 i nie wiem czy coś znadję. Powinno być nak najmniejsze i niedorgie. Niestey mam problem ze znalezieniem czegoś takiego, szczególnie w kontekscie założonego gripa, bo gdby go nie było to nie pytałbym.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Może się komuś przyda: plecak Benro Quicken 500N jest genialny ;-)
    Właśnie wróciłam z woodstocku, gdzie łaziłam z nim bite 3 dni praktycznie non stop i naprawdę nie odczuwałam dyskomfortu. Z torbą to pewnie wymiękłabym po 2h...

ZALETY:
    - świetny system nośny
    - pokrowiec przeciwdeszczowy
    - mocowanie statywu
    - dostęp do aparatu z boku (włącznie ze szkłami po odczepieniu rzepa wkładek, możliwość zmiany szkła po przewieszeniu plecaka przez jedno ramię, taki a'la flipside, świetnie się sprawdzało)
    - świetne wykonanie
    - spora kieszeń przednia na różne drobiazgi/bluzę/butelkę itp itd
    - 2 komory, do górnej osobny dostęp
    - kieszeń na pasie biodrowym (bardzo wygodnym)
    - wzmocnony spód

WADY:
    - brak mocowania do kluczy, kieszonki na długopis itp itd (tak, śmieszne ;-))

Mój mode jest największy z serii i podobno wyglądam z nim śmiesznie, ale akurat wygodnie mi się mieści tam na dole body ze szkłem, 3 obiektywy i lampa, a u góry spokojnie mieszczę wszystkie filtry, gruszki, szmatki, portfel, ładowarkę itp itd i jeszcze miejsca zostanie.

Mam torbę LowePro i flipa Tamraca i muszę powiedzieć, że Benro nie odstaje jakościowo, a nawet bardziej mi się podoba jego wykończenie. Zresztą Tamraca się chyba pozbędę w tej sytuacji.

Jakby ktoś miał jakieś pytania to najlepiej na PW, bo ja do tego wątku zaglądam dość rzadko
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Coś już napisał

Domyślnie

No i wygląda na to, że jest zmiana decyzji...
    W/w plecaki raczej odpadaja z powodu ciasnoty czy też faktu, iż sa bardziej miejskie niz do kilkugodzinnych wędrówek po górach..., niektóre nie maja mocowania statywowego, pokrowca, itd (w zalezności od modelu)

Ktoś nakierował mnie na inne modele:
    1) Lowepro CompuPrimus AW - pojemny, pełne wyposażenie które potrzebuję, dobry system nośny, tylko ta cena... , może jednak warto kupić raz a porządnie...
    2) Lowepro Flipside 400AW - co prawda nie jest to dwukomorowy plecak, ale podobno ta kieszeń z przodu jest całkiem pojemna i elastyczna (czy możecie to potwierdzić???); miejsca na sprzęt mnóstwo, wygodne szelki i dobre wyposażenie...
    3) Myślałem jeszcze o Tamrac Evolution 8 - ale ten jest raczej na 3 miejscu, choć w testach nieźle wypada... i ma wiele do zaoferowanie...

Czy moge prosic osoby mające w/w o podpowiedzi i pomoc?

p.s. dodam tylko, iż wychodziłem z założenia aby miec plecam dwukomorowy aby oprócz sprzętu (wczesniej opisałem ile chce nosić) zabrac jeszcze jakąć kurtkę, filtry, prowiant, itd
    Ostateczna decyzja to Lowepro Primus AW. Jest ok, dla mnie wystarczy.
    W komorę foto spokojne wkładam: 5dII (lepiej bez gripa choc i taki sie zmieści), C17-40, C70-200, C 50 i jeszcze coś by weszło
    W górna komorę włożyłem kurtkę p/deszczowa i polar i o to mi własne chodziło. Dodatkowo plecak "trzyma" wymiary bagażu podręcznego.
    Zobaczymy jak sprawdzi się w podróży.

CompuPrims AW był zbyt wielki, oddałem.

Domyślnie Torba- Body + 2 szkła + lampa

Witam
    Na wstępie przepraszam jeżeli to zły dział.
    Szukam torby na 40d z gripem oraz 70-200 (moze byc podpięte), tokine 12-24, lampe i ewentualnie jeszcze jakas stałka - ale nie koniecznie. Chce żeby torba była wygodna i maksymalnie wykorzystana, tzn najlepiej brak wolnych niewykorzystanych miejsc czy miejsc na jakies pier.dolki. Torba nie musi być taka nie rzucająca się w oczy, może mieć wygląd typowo fotograficznej. Co możecie polecić ?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Strona 353 z 357 PierwszyPierwszy ... 253303343351352353354355 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów