Strona 355 z 357 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 541 do 3 550 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mińsk Maz. - EPMM

Domyślnie

Tak wtrącę się do tej rozmowy...
    Potrzebuję plecaka do 50D + grip + 100-400 +17-85 (ewentualnie 50/1.8)
    Co polecacie?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Koper_092 a przejrzałeś chociaż stronę wstecz ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokladnie - wszystko w tym temacie zostało juz zdefiniowane i polecone wcześniej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Witam więc zapytam i ja.Posiadam już idealny plecak na moje potrzeby mieszczący wszystkie graty.Idealny do trzymania sprzętu w domu by się nie kurzył a także na wycieczki i sesje,gdzie wszystko może się przydać.Czego teraz potrzebuję? No więc potrzebuję czegoś do typowej reporterki-wesela,koncerty,eventy itp.Nie chcę by był to plecak z którym ciężko chodzić podczas zatłoczonej imprezy,a także często nie wypada podczas imprezy wyglądać jak górski turysta Szukam stosunkowo smukłej torby na ramię,w której konkretnie ma się mieścić : samo body,sam obiektyw wielkości 85mm,lampa błyskowa.Karty pamięci,baterie myślę,że zawsze gdzieś się upchnie.Potrzebuję takiej torby do chodzenia z nią podczas imprezy,gdzie nie zawsze jest gdzie ją bezpiecznie zostawić.oczywiście drugie body+szkło na szyi.Wyszukałem w jednym z ostatnich wątków Fomei Winner 966 jak i słynne Crumpler Muffin. Jeśli polecacie którąś z nich to konkretnie w którym rozmiarze?Może macie inne propozycje:grin:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Witam więc zapytam i ja.Posiadam już idealny plecak na moje potrzeby mieszczący wszystkie graty.Idealny do trzymania sprzętu w domu by się nie kurzył a także na wycieczki i sesje,gdzie wszystko może się przydać.Czego teraz potrzebuję? No więc potrzebuję czegoś do typowej reporterki-wesela,koncerty,eventy itp.Nie chcę by był to plecak z którym ciężko chodzić podczas zatłoczonej imprezy,a także często nie wypada podczas imprezy wyglądać jak górski turysta Szukam stosunkowo smukłej torby na ramię,w której konkretnie ma się mieścić : samo body,sam obiektyw wielkości 85mm,lampa błyskowa.Karty pamięci,baterie myślę,że zawsze gdzieś się upchnie.Potrzebuję takiej torby do chodzenia z nią podczas imprezy,gdzie nie zawsze jest gdzie ją bezpiecznie zostawić.oczywiście drugie body+szkło na szyi.Wyszukałem w jednym z ostatnich wątków Fomei Winner 966 jak i słynne Crumpler Muffin. Jeśli polecacie którąś z nich to konkretnie w którym rozmiarze?Może macie inne propozycje:grin:
    Niezmiennie jako reporterskie uzupełnienie plecaka polecam torby Think Tank Photo Retrospective - cztery rozmiary, dwa kolory do wyboru. Ich funkcjonalność i wykonanie są znakomite, ale są też dość drogie - chociaż po mojemu warto za taką zapłacić.

Bywalec

Domyślnie

Dla szukających torby, plecaka i niezdecydowanych polecam o ile jeszcze nie było konfigurator na stronie Lowepro:
    http://bagfinder.lowepro.com/lp/add-gear
    Strona angielska ale obsługa dosyć łatwa dzięki czytelnym piktogramom łatwo ogarnąć. Domyślnie jest body z małym obiektywem a całą resztę dorzucasz sam wedle rozmiaru, ilości, itp.
    Pozdr
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

faktycznie Think Tank Photo Retrospective to chyba cos czego szukam. tylko ta cena...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja mam wersję 10 czarną. Warta każdej złotówki.

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam pytanie do ludzi używających torby Canon 10EG. W jaki sposób ustawiliście pasek na ramię aby nie uwierał w obojczyk przy większym obciążeniu? Próbowałem już chyba na wszystkie możliwe sposoby i jest niewygodnie
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaką torbę polecacie do 200zł?

Witam Mam problem z zakupem odpowiedniej torby do mojego sprzętu. Torba ma być ładna, wygodna, mieć suwak od głównej komory i przede wszystkim ma dobrze chronić moje skarby.
    W torbie mam zamiar nosić:
    - 550D z podpiętym 18-55 (planuję wymienić na 18-135)
    - 50mm
    - 55-250mm
    - czasem zewnętrzna lampa

+ dobrze gdyby torba miała miejsce na laptopa jednak nie jest to konieczne

Poprzednie torby:
    - Tamrac 3350 - za małą
    - Vanguard Up-Rise 43 - fajny, ale szkoda że pasek na jedno ramię (dla tego chcę zmienić), oraz trochę za dużo zachodu ze zmianą obiektywu.

Podoba mi się Case Logic XNSLR4 , ale nie ma tego suwaka do głównej kieszeni.

Proszę pomóżcie.

PS. W razie coś to mam jeszcze tego Up-Rise 43. Jak ktoś by chciał kupić to pytajcie.

Strona 355 z 357 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów