Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Tamron czy Sigma?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Troszkę się wyzłośliwiając, to taki wybór "musztarda" czy "backfocus", oba niby dobre, ale dalekie od ideału. Na twoim miejscu kupiłbym 600D i Canona 17-55, jeśli bardzo zależy ci na f/2,8, albo 15-85 f/3,5-5,6 IS. Oba to bardzo fajne szkła, dające ładny obrazek i kolory.

60D to kapitalna puszka, sam używam i jestem zachwycony, ale lepiej mieć gorszą puszkę i lepsze szkło, niż na odwrót.

Zanim dozbierasz do porządnego szkła, 60D się już dawno zestarzeje, i będziesz musiał wymienić i szkło i aparat.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez vojtekk Zobacz posta
    Tamrona miałem i polecam. Pod względem optycznym to bardzo dobry obiektyw. Gorzej z ustawianiem ostrości szczególnie w trudnych warunkach.
    Dziwię się że jeszcze żaden moderator nie zwrócił ci uwagi że zakładasz kolejny post w tym temacie
    Również nim fotografowałem, poza tym że daje ostry obrazek nie ma MZ nic ciekawego do zaoferowania. Słaby AF, brzydkie kolory i nieciekawe rozmycie tła. Sigmę miałem w życiu raz i nigdy więcej.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 05-08-2011 o 14:10 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów