Strona 49 z 65 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mówię, że na dodatkowym (oddzielnym) akumulatorze jest iformacja, żeby nie ładować go w batterpacku. Oczywiście absurd. Tyle, że to było naklejone na folii fabrycznej i już teraz to zgłupiałem, bo może to był akumulator od Fomei...

A wracając do Quantuuma - niestety jest jakiś kłopot z tymi Battery Packami. Ale żadnej oficjalnej informacji na ten temat jeszcze nie ma.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Zmobilizowany Waszymi dzisiejszymi postami wyładowałem całkowicie swojego batterypacka oczywiście nowy typ o którym tutaj mowa. Do ładowarki podłączyłem tylko baterię która znajdowała się wewnątrz batterypacka. Po około 9 godzinach kontrolka na ładowarce zmieniła kolor z czerwonego na zielony po czym podpiąłem lampę do naładowanego batterypacka. Jaki efekt? Wszystko działa na moje szczęście bardzo dobrze, więc problem występuje tylko w sytuacji gdy ładuje się z ładowarką podłączoną do BP.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeus1006 Zobacz posta
    (...) problem występuje tylko w sytuacji gdy ładuje się z ładowarką podłączoną do BP.
    No chyba raczej nie, bo ja zawsze ładuję bezpośrednio pod ładowarką. Jest jakiś problem z tymi nowymi BP, ale jeszcze nie wiadomo do końca, jaki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar pzh1

Domyślnie

zgadzam się.. ja też zawsze ładuję pod BP , i zero problemów..
    5d II, 17-40L, S 50mm 1.4, 70- 200 4.0 IS L,135L 2.0, 430, 580, Q Dual 600Ws

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No chyba raczej nie, bo ja zawsze ładuję bezpośrednio pod ładowarką. Jest jakiś problem z tymi nowymi BP, ale jeszcze nie wiadomo do końca, jaki.

Jeżeli jest jakiś problem z tymi nowymi BP to ja mam widocznie wielkiego farta bo u nie ma żadnych problemów.
    Ostatnio edytowane przez zeus1006 ; 06-07-2011 o 07:10

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W przyszłym tygodniu będą BP 3 MKII,jeżeli mogę użyć znanej wszystkim terminologii. Usterka znana jest producentowi.Ja dzięki uprzejmości sprzedawcy w zamian za moje uszkodzone BP dostałem dwa zastępcze.Nie wiem czy mogę wymienić nazwę sprzedawcy ale jego siedziba mieści się przy JP II w Warszawie.Chwała mu za to bo miałem modelkę chętną do zdjęć w plenerze.Nareszcie zrealizowałem wszystko co zaplanowałem.Niestety pogoda nie dopisała,zrobiłem na jednym BP 3 170 zdjęć,z mocą od 1:1 do 1:1/4.Wynik oceniam na rewelacyjny.Pod koniec zdjęć czas ładowania wydłużył się trochę; jednak przerwy pozwalały na lepsze ustawienie modelki.Co podoba mi się BP? WAGA!!Jak robiłem zdjęcia?

http://www.koperty.waw.pl/test/test5.jpg

http://www.koperty.waw.pl/test/test4.jpg

http://www.koperty.waw.pl/test/test3.jpg

Używałem okty 150 cm i "słoneczka" 70cm
    Polecam raczej słoneczko,silny podmuch wiatru prawie nie zdmuchnął okty razem z wizażystką do wody.Potrzebny Murzyn!!
    Ostatnio edytowane przez Jerzy ; 17-07-2011 o 20:58
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Domyślnie

A które jest czym robione? bo to pierwsze widać że jest robione Oktą a to drugie i trzecie?:P
    Hmmm ja ost naliczyłem że na mojej 300tce mogę zrobić ok 200błysków z rożną mocą od 1/32 do 1/1. I faktycznie jak już zaczyna migać czerwona lampka od stanu aku, dłużej się ładuje lampa

Tak na marginesie fajne miejsce do sesji.

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak pogoda dopisze to jadę dzisiaj dalej testować BP.Poprzednio z oktą 150 cm zrobiłem tylko kilka zdjęć.Na pomoście było za bardzo niebezpiecznie,lekki podmuch wiatru i okta się chwieje.Statywy miałem największe jakie można kupić od chińskich importerów-4m,powietrzne.Prawie całą sesję robiłem ze słoneczkiem.Dzisiaj nawet nie spakowałem okty.Nie mam pomocnika a wizażystka jest raczej filigranowej budowy,za wiele nie pomoże.Mażą mi się zdjęcia o zachodzie ze słońcem za modelką....

Domyślnie

JErzy też to mam:P chętne do trzymania lamp na sesji są tylko kobiety:P a facetów niiii ma;]

Czyli mam rozumieć dwa zdjęcia z tych były robione z BD? Bo jak tak to ja muszę wytestować swoje w plenerze w takich warunkach;]

Ja mam w sumię trochę bardziej w cieniu zdjęcia z BD:

Wsio zrobione z BD 40cm z dyfuzorem. 300tka ustawiona z tego co pamiętam jakoś na 1/4 mocy albo na 1/32 bo chciałem uzyskać jak najmniejszą GO.

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te chyba jeszcze robiłem z oktą.Po uważnym przestudiowaniu całego katalogu zauważyłem jednak,że sporo zdjęc było z oktą 150cm.BD założyłem później.Mam nadzieję że dzisiaj w Warszawie pogoda utrzyma się do wieczora.Zabiorę jednak oktę...

PS
    Byka strzeliłem ortograficznego,wstyd mi trochę,może ktoś poprawić??Proszę.

Strona 49 z 65 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów