Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Matka Polka prosi o pomoc. Help!

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Właśnie (po kilku godzinach grzebania w necie) namierzyłam promocję w MediaExpert: Eos 550D kit za 2599 zł (raty 0%). Nęcące

Niestety nie ma torby i innych dupereli - nie wiem nawet jakich i nie chcę wiedzieć, co by się nie zniechęcać...

I jeszcze wam powiem, że mnie zmroziło, jak przeczytałam o czyszczeniu lustrzanki... :/ masakra jakaś. Babciną porcelanę tylko tak polerować trzeba

Wiem, że już to robiłam ale zrobię raz jeszcze, bo trudno Was przecenić - strasznie koleżeńscy z Was faceci - a tyle się gada o solidarności jajników
    DZIĘKUJĘ!!!

Aha! I edit jeszcze! Bardzo mi się podoba to podejście:
    Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    ...gdybym przy robieniu jemu zdjęcia miał lecieć po lampę, zmieniać szkło czy coś w tym stylu. To miałbym g.. a nie zdjęcia syna z dzieciństwa.
    To nie ma być sesja tylko zrobienie pamiątek na całe życie. Tam się nikt nie patrzy na to czy GO było odpowiednie, czy nie ma cieni pod okiem itp. Najczęściej liczy się po prostu chwila.
    O to, to właśnie! Mam tak samo!
    Ostatnio edytowane przez karolina78 ; 26-06-2011 o 19:23

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pabianice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina78 Zobacz posta
    Właśnie (po kilku godzinach grzebania w necie) namierzyłam promocję w MediaExpert: Eos 550D kit za 2599 zł (raty 0%). Nęcące

Niestety nie ma torby i innych dupereli - nie wiem nawet jakich i nie chcę wiedzieć, co by się nie zniechęcać...

I jeszcze wam powiem, że mnie zmroziło, jak przeczytałam o czyszczeniu lustrzanki... :/ masakra jakaś. Babciną porcelanę tylko tak polerować trzeba

Wiem, że już to robiłam ale zrobię raz jeszcze, bo trudno Was przecenić - strasznie koleżeńscy z Was faceci - a tyle się gada o solidarności jajników
    DZIĘKUJĘ!!!

Aha! I edit jeszcze! Bardzo mi się podoba to podejście:

O to, to właśnie! Mam tak samo!

przykro mi to mówić ale nie wiem jak bardzo jasne szkło bym miał podpięte to z lampą dopiero zobaczyłem jak śliczne mogą być fotografie.Nie mam tutaj na myśli walenia kukułką wprost w oczy lecz odbijanie światła od ścian czy sufitu
    mało tego dorosłego możemy poprosić aby się nie ruszał przez chwilę a dziecko <mam w podobnym wieku> nie usiedzi nawet chwilki.mowa o pstrykach we wnętrzach bo na wolnym powietrzu w pełnym blasku słońca wystarcza zwykły KIT.poprostu dość duży % fotek miałem poruszonych robionych bez lampy.I taka jest prawda .
    Kup 550D lub 600D do tego kit i jakaś lampa z obrotową głowicą <palnikiem>
    z czasem jak fundusze pozwolą kupisz lepsze szkiełko jaśniejsze.
    lub .... nikon D5100 też bardzo dobry aparat ale pamiętaj wbrew pozorom
    lampa podpięta pod aparat to coś czego nie zastąpisz włączeniem lampki na biurku bo nie doswietla ci dzieciaka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tym bym się nie przejmował. To nie jest problem, którym wato sobie zaprzątać głowę. Zresztą dajesz to do serwisu i masz z głowy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A póki co pstrykam takie zdjęcia małpą:
    więc się nie dziwcie, że to co linkowałam mi się podoba
    tej, no sorry, ale ten dedykowany wątek, który podałem wcześniej, przeczytałaś??

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16535

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    gdybym przy robieniu jemu zdjęcia miał lecieć po lampę, zmieniać szkło czy coś w tym stylu. To miałbym g.. a nie zdjęcia syna z dzieciństwa.
    w domu aparat zawsze leży (i się kurzy lub nie - ale na pewno nie leży w szafie czy w torbie) z zapiętym właściwym szkłem "dziecięcym" (50/1.4 albo 28/1.8 ewentualnie 85/1.8), najlepiej bez paska (w akcjach domowych pasek zawsze przeszkadza) z lampą lub bez (wtedy tylko ISO odpowiednio zmieniamy) i czeka, czeka, czeka..... na właściwy moment!

a jeżeli ktoś powie "eee, tak to nie będę robić" to znaczy, że olewa najważniejszą zaletę lustrzanki: szybkość (!) i faktycznie lepiej, żeby pozostał przy kompakcie (albo komórce) i przy zdjęciach typu: "STÓJ! nie ruszaj się! mamusia robi zdjęcie! stój! jeszcze minuta albo dwie i aparat już nastawi ostrość! STÓJ!"

rany! nie opłaca się! lepiej dołożyć 398,- i masz najnowszy 600D z gibanym LCD i zdalnym sterowaniem lamp błyskowych. IMHO cechy nie do przecenienia. :grin:
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ...
    rany! nie opłaca się! lepiej dołożyć 398,- i masz najnowszy 600D z gibanym LCD i zdalnym sterowaniem lamp błyskowych. IMHO cechy nie do przecenienia. :grin:
    Właśnie, kluczowym słowem jest tu IMHO Młoda kobieta, świeżo upieczona matka, zaczynająca swoją fotograficzną przygodę. Zdalne sterowanie lampami błyskowymi jest nie do przecenienia, ale nie wszyscy używają. Natomiast 400zł na ulicy nie leży - nie wszyscy mają w nadmiarze, a o ile dobrze pamiętam, koleżanka (założycielka wątku) określiła swoje oczekiwania finansowe.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów