Strona 909 z 1000 PierwszyPierwszy ... 409809859899907908909910911919959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 081 do 9 090 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a że tak zapytam ile ślubów masz na "liczniku" tak po całości a ile tych w małych miejscowościa czy nawet wioskach? gdzie jak nie pokażesz w folio kilku fotek z ryby to jestes kiepski i w albumie tez misi sie znaleśc conajmniej jedno, ale pewnie ty jestes ponad to i realizujesz swoje wizje artystyczne i nie dbasz czy klient dostaje to co by chciał (oczywiście pomijam to co podoba sie fotografowi, ale w usługa wg mnie zdanie klienta jest wazniejsze) ale cóz ja jestem tylko zwykłym chałturnikiem a nie ahtystą
    Doprawdy, mam wrażenie dajesz upust jakimś swoim frustracjom w tym miejscu, przypisując mi intencje, o których w żadnym miejscu słowem nie wspomniałem. Ja nie twierdzę, że więcej sprzętu nie przydaje się podczas pracy. Twierdzę jedynie, że Twoje sformułowanie o wybawieniu - zwłaszcza tych słabych fotografów - jest błędne. To znaczy można oczywiście błysnąć wielką torbą z zabawkami jako argumentem przekonującym klienta o tym, że będzie dobrze. Niemniej moim skromnym to nie o to chodzi w zdjęciach, by nadrabiać braki w umiejętnościach lepszym sprzętem, tylko o to, żeby sensownie dobrać narzędzia do potrzeb vel zadań.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Doprawdy, mam wrażenie dajesz upust jakimś swoim frustracjom
    zapewniam Cie, że jestes w błedzie wcale, ale to wcale nie czuje sie zfrustrowany, (a Ty co uwazam za niestosowne) nie odpowiadasz na pytania tylko dalej brniesz w swoje teoretyczne pseudorozważania, ale to jest otwarte forum i niestety kazdemu wolno.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    zapewniam Cie, że jestes w błedzie wcale, ale to wcale nie czuje sie zfrustrowany, (a Ty co uwazam za niestosowne) nie odpowiadasz na pytania tylko dalej brniesz w swoje teoretyczne pseudorozważania, ale to jest otwarte forum i niestety kazdemu wolno.
    Nie bardzo widzę płaszczyznę do dyskusji z Tobą, skoro i tak odczytujesz moje zamiary, podejście do klienta i temu podobne sprawy przy braku jakiejkolwiek materialnej wiedzy na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie bardzo widzę płaszczyznę do dyskusji z Tobą, skoro i tak odczytujesz moje zamiary, podejście do klienta i temu podobne sprawy przy braku jakiejkolwiek materialnej wiedzy na ten temat.
    odpowisz na moje pytanie ... w końcu? bo jak nie to nie zwracaj sie do mnie wiecej
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rog Zobacz posta
    No, ale Zenith miał FF ;-)
    No to wyjdź dzisiaj do ślubu z ff pt. "Zenith", chcesz, żeby Cię młodzież (bo tylko Ci odbiorcy czują 'temat') śmiechem zabiła ?

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no i sie jeszcze dopisze do tego wątku ,ktos napisał ze jak nie zrobi zdjecia rybim okiem to jest cienias bo młodzi tak chcą ,jak tak chcą to niech sami sie sfotografuja najlepiej i po problemie,albo niech idą d innego fotografa który im zrobi,czy jesteście tak ciency ze musicie kazdego klijenta przygarniać na zlecenie cz tak pazerni na kase,bo ja tego nie rozumiem .Fotografuje tak jak uwazam i albo to ktos akceptuje albo nie , konkurencja duza,jest w czym wybierać ,ale w kazdym razie nie rozumiem aby nie przeprowadzić rozmowy przed zleceniem typu co robie jak robie i zostawić decyzje zleceniodawcy.Niektórzy fotografowie ślubni jak obserwuje zapominają sie po co tam w ogóle są jedni przeszkadzają jak mogą inni znowu obwieszeni tonami klamotów chyba zeby sie podlansować i być zauwazonym a zamiast zrobic kilka dobrych zdjeć typu dobre kadry z niepoucinanumi nogami rękąma ,dobra mimika fotografowanych na zdjeciach , oddanie atmosfery miejsca ,takie jak najbardziej realistyczne ,pokazanie gości zproszonych w sposób jak najbardziej odpowiedni o walą co om popadnie ,najczęsciej jakies portrety artstyczne jak by nie mozna tego było zrobic gdzie indziej i kiedy indziej ,,jedni walą porterty ciasne i odciete dalsze plany poprzez małą głebie ostrosci ,inni znowujakies skosiki ,winietki artystyczne itd, jeszcze inni szukają artzmu w obróbce poprzez odbarwienia przebrawienia ,a co nie wyjdzie bo spieprzyli to w czarno biale trzeba przerobić wcisnąć klijentowi ze o cool jest teraz itd,a są jeszcze tacy co swoimi pracami spawiają wrażenie ze czują sie paparazi siedzącymi na drzewach albo pod ławkami kościelnymi ,mowa o fotach pprzez liscie ,łokcie gosci zaproszonych itd ,sorry to jest dla mnie amatorka właśnie a jakim sprzetem wykonana to juz nie istotne ,sprzet od dawna jest tak dobry ze zrobi sie nim wszystko ,mawet ten z najnizszej półki,to nie są zdjecia z których się potem bedzie banery drukować tak ze gadki typu to i to jest konieczne na śluby.wesela są dla mnie smieszne i to bardzo :-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

nie wiem.. ja tam nie robie slubow fish'em i zyje
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja tez nie robie ślubów bo mnie to nie rajcuje :-) ale czasami z musu musze fotki poogladać bo wszędzie pełno gdzie by sie człowiek nie ruszył :-D

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

znaczy nie tak - zle mnie zrozumiales :]
    ja robie sluby, ale nie uzywam fish'a.
    i zyje
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

hehehe to pewnie jestes cienias jak fishem nie robisz ,tak piszą tu przynajmniej :-D i zleceń nie masz heheee

Strona 909 z 1000 PierwszyPierwszy ... 409809859899907908909910911919959 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów