Strona 907 z 1000 PierwszyPierwszy ... 407807857897905906907908909917957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 061 do 9 070 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Z samego ślubu zdjęcia oddałem młodym. improwizowana sesja po uroczystości wyglądała tak: http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=33
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ładne fotki ,klimatyczne i fajnie naswietlone.

a tak jak przeczytałem trzy ostatnie strony wątku tak sie zastanawiam co sie stanie jak back upowe sprzety sie popsują ,kurde chyba wszystko trzeba nosić po trzy sztuki minimum . Kolezanka dobrze zrobiła ze wzięła nowy sprzecik, jak ma wprawe w fotografowaniu to nie musi robic tysiaca zdjec na slubie i dwoch tysiecy na weselu,starczy jej ta pucha na sto ślubów albo dwiescie jak nie upusci przypadkiem .
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Domyślnie

to są fotki z pleneru, a co z ceremonią i weselem?
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Domyślnie

Jeśli kogoś nie stać na początek na body backup-owe to można zacząć przygodę z ślubami z kolega z tego samego systemu, zawsze we dwójkę jest raźniej, wychodzą różne zdjęcia, jest z czego wybrać a za kilka pierwszych zleceń rozbudować sprzęt do minimum

Tamron 17-50 to faktycznie za tę cenę nie znajdziesz niczego innego i tak uniwersalnego.

Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Te mam, bo jakiś czas temu wrzuciłem je do netu. RAWy oddałem młodym i nie mam ich już. To są zdjęcia z 2008 roku. Jak będę u dzieciaków to postaram się pamiętać i wziąć kilka.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    a tak jak przeczytałem trzy ostatnie strony wątku tak sie zastanawiam co sie stanie jak back upowe sprzety sie popsują ,kurde chyba wszystko trzeba nosić po trzy sztuki minimum
    Bo chodzi o minimalizowanie ryzyka - i jeśli prawdopodobieństwo zepsucia się sprzętu na weselu jest jak 1:1000, to zepsucia się dwóch zestawów jest jak 1:1 000 000

Całkowicie nigdy ryzyka nie wyeliminujesz - zawsze może Cię rozjechać tir jak będziesz czekał przed kościołem :P Wtedy definitywnie nie zrobisz zdjęć - nawet jak 3-ci zestaw będzie leżał w bagażniku xD

A u mnie trzecie body leży w domu i jest na telefon
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Jak do tej pory backup miałem w d*** tak zwana minimalizacja kosztów i się przejechałem na ostatnim zleceniu padło mi gniazdo kart ... szczęście w nieszczęściu to były końcówka oczepin.

Drugie body zawsze sie przyda ... szczególnie dla stałkowiczów gdyż żonglerka obiektywami to niepotrzebna strata czasu
    Canon FF

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

kazdy fotografuje jak mu wygodnie, ja osobiscie nie pracuje zawodowo w fotografi ale juz tyle fotografuje ze mam jakies zdanie wyrobione na temat wymagań sprzętowych. Zabieram tylko tyle ile mi wejdzie do kieszeni marynarki i aparat na szyje jesli chodzi o fotografowanie wszelkiej reporterki ,czyli takie sluby takze ,pelna mobilność jest najważniejsza dla mnie.Slub jest prosty do sfotografownaia ,duzo ciezej na pzykład sie robi pokazy modowe itp eventy.Nie wyobrazam sobie latac z torbą pełną klamotów zapsowych w kosciele czy miedzy dziesiatkami innych fotografów ,celebrytów na jakims evencie :-)
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Slub jest prosty do sfotografownaia
    jasne, oczywiście nawet bardzo, skoro robisz tylko jednym body i tym co pomieści kieszen marynarki ale zdecydowana wiekszośc używa jednak troche wiecej sprzetu (mam nadzieję )
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

ładne fotki ,klimatyczne i fajnie naswietlone.

a tak jak przeczytałem trzy ostatnie strony wątku tak sie zastanawiam co sie stanie jak back upowe sprzety sie popsują ,kurde chyba wszystko trzeba nosić po trzy sztuki minimum . Kolezanka dobrze zrobiła ze wzięła nowy sprzecik, jak ma wprawe w fotografowaniu to nie musi robic tysiaca zdjec na slubie i dwoch tysiecy na weselu,starczy jej ta pucha na sto ślubów albo dwiescie jak nie upusci przypadkiem .
    Skoncz cwanioakowac i pisac takie *******y.
    Mnie na warsztatach w ciagu 10 mitut padly dwie kilku miesieczne puszki 5dmkII i 40d. Sandisk ultra spalila sloty CF w obu.
    I co glupio ci teraz?
    2 puszki, kilka kart i przynajmniej 2 obiektywy. Bez tego poprostu robisz sobie jaja i narazasz pare na zrujnowanie wspomnien z tego dnia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kazdy fotografuje jak mu wygodnie, ja osobiscie nie pracuje zawodowo w fotografi ale juz tyle fotografuje ze mam jakies zdanie wyrobione na temat wymagań sprzętowych. Zabieram tylko tyle ile mi wejdzie do kieszeni marynarki i aparat na szyje jesli chodzi o fotografowanie wszelkiej reporterki ,czyli takie sluby takze ,pelna mobilność jest najważniejsza dla mnie.Slub jest prosty do sfotografownaia ,duzo ciezej na pzykład sie robi pokazy modowe itp eventy.Nie wyobrazam sobie latac z torbą pełną klamotów zapsowych w kosciele czy miedzy dziesiatkami innych fotografów ,celebrytów na jakims evencie :-)
    Normalnie sie usmialem.
    A co ci wchodzi do kieszeni? 50 1.8?
    Ja mam ze soba wszystko co w stopce i jestem w pelni mobilny bo mam 2 body na sobie + pas ze szklami.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 22-06-2011 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 907 z 1000 PierwszyPierwszy ... 407807857897905906907908909917957 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów