Strona 8 z 76 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz, a czy nie uważasz że porównywanie amatorskich korpusów do profesjonalnego to delikatnie rzecz ujmując jest nadużycie.
    Równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę i zauważyć, że we fragmencie, który cytujesz jest też mowa o 5D, ale Marcin, napisałem, że skoro w każdej broszurze dslr (jakiejkolwiek) piszą fast, faster, fastest, sealed czy inne bzdury, to w lustrzance AD 2010+ 40 ms należy się każdemu, nie zależnie czy na pasku pisze Rebel, 5D2 czy 1Ds. Chciałem zauważyć, że jak w kolejnym 1D wsadziliby migawkę 20 ms to istniałaby całkiem realna szansa by w 7D2 byłaby 40 ms (tada), no, ale micles widocznie jest hardcorem (bez urazy) i dla niego klik-klak to nie wada tylko ficzer.

BTW. Właśnie wpadł mi do głowy nowy nick dla 50L - Roamer
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Przecież to i tak głównie zależy od AF, a on ustawia o wiele dłużej niż 40ms czy 100ms. Ten czas laga jest pomijalny przy takich zdjęciach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Przecież to i tak głównie zależy od AF, a on ustawia o wiele dłużej niż 40ms czy 100ms. Ten czas laga jest pomijalny przy takich zdjęciach.
    Jeśli chodzi o mnie to ja postem/odpowiedzią do Marcina zakończyłem temat laga 5D, w tym wątku.

Myślę, że jak najbardziej w temacie parę fotek ilustrujących co nowego u Nikona (apsc).
    Z dedykacją dla najwierniejszych fanów Rebeli. Jeśli chodzi o mnie to takie zdjęcie sprzedają aparaty.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38407418
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-06-2011 o 08:59
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Chciałem zauważyć, że jak w kolejnym 1D wsadziliby migawkę 20 ms to istniałaby całkiem realna szansa by w 7D2 byłaby 40 ms (tada)
    Canon wykonujac ten ruch uzyskalby twoje uznanie i zlewke od tysiecy uzytkownikow ktorzy nawet nie zauwazyli "problemu".

Nawet cudowny GH2, przedstawiciel idealnego m4/3 ktory nie ma lustra, glownej przyczny opoznienia, ma czas o 14ms lepszy od 5dmkII 68ms vs 82ms
    i jest gorszy o 7ms od 7D (61ms).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nawet cudowny GH2, przedstawiciel idealnego m4/3
    Dzięki, jak przeglądam forum "na Atomie" każda optymalizacja forum jest przez mnie mile widziana.

Wygląda na to, że CoolpixPro będzie 2.8x cropem.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę, że jak najbardziej w temacie parę fotek ilustrujących co nowego u Nikona (apsc).
    Z dedykacją dla najwierniejszych fanów Rebeli. Jeśli chodzi o mnie to takie zdjęcie sprzedają aparaty.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38407418
    Wiesz to, że Canon leci w kulki to wiemy nie od dziś ale to, że takie zdjęcia słabo jakoś sprzedają te Nikony to druga strona medalu. Wydaje mi się że globalnej sprzedaży nie napędzają forumowe potyczki. Tu jednak szczególnie w konsumenckich segmentach działają inne mechanizmy, a analizy szumologiczne czy to co pisałeś wyżej niknie w zalewie marketingowego bełkotu.

Przy czym ostatnio przekonałem się przypadkiem jak mocną ofertę ma Canon dla niewymagających w postaci aparatu, który podłączony do firmowej drukarki "robi" w kilka sekund gotowe zdjęcia. Coś co u nas na forum jest obiektem szyderstw dla niektórych osób jest punktem wyjścia do zakupów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

forumowe potyczki.
    ? No chyba nie z mojej strony Marcin? Ja tylko wpadłem w zachwyt nad wielce "nieprawdopodobnym" lagiem nowego Nikona, w temacie o nowościach Nikona a, że przerodziło się to w krucjatę przeciwko mikro i/lub Panasa i wielką akcją obrony Wszechmogącego, również przy udziale administracji...

Przy czym ostatnio przekonałem się przypadkiem jak mocną ofertę ma Canon dla niewymagających w postaci aparatu, który podłączony do firmowej drukarki "robi" w kilka sekund gotowe zdjęcia. Coś co u nas na forum jest obiektem szyderstw dla niektórych osób jest punktem wyjścia do zakupów.
    Ja nie mam problemów z pokazaniem mocnych stron Canona, OK edytowałem tą część odpowiedzi dwa razy, nie ma sensu... nikt nikogo za łańcuch w systemie nie trzyma, życzę "kroperom" jak najszybciej, jak najtaniej ef-s 35/1.8 (z bokeh mniej nerwowym niż to z DX) i high iso/DR rodem z D5100.

BTW. Została mi się CP720, jeszcze z czasów 5D.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 10-06-2011 o 08:27
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

? No chyba nie z mojej strony Marcin? Ja tylko wpadłem w zachwyt nad wielce "nieprawdopodobnym" lagiem nowego Nikona, w temacie o nowościach Nikona a, że przerodziło się to w krucjatę przeciwko mikro i/lub Panasa i wielką akcją obrony Wszechmogącego, również przy udziale administracji...
    Ale ja pisząc o "potyczkach" miałem na myśli Twój cytat z dpreview :grin:. Tam bez przerwy trwają wojenki, prowadzą jakieś dowody wyższości jednego sytemu nad drugim i według mnie niewiele z tego wynika.
    Co do micro itd. jest podobnie. Mimo wielu krucjat ten system to margines sprzedaży. Temu zapewne i Nikon i Canon póki co zupełnie olewają ten segment.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie Nowy Król?

Na obrazku 105/2
    Wg plotek 105/2VRII, $2200; będzie szalał na nowej 24 MPx matrycy Nikona
    the silence is deafening

Domyślnie

29.06.2011 bythom donosi o - O Boziu, Nikon mnie słucha! - wide angle prime DX lens!
    Do tego D400 - 24 MPx i nowy rzeźnik 200mm mikro.

Mniam Mniam. Jak dalej mnie będą słuchać to powiem Magdzie, żeby odpuściła 18-105VR na rzecz wide angle prime, 35/1.8 i 50/1.8 (pod 5100).

Ciekawe czy ta 200 będzie kosztowała mniej niż Dwójkę?

BTW. Ponieważ bardzo ładnie w szczególnie tym wątku widać, że mam klapki na oczach i nic nie widzę poza mikro43 to zamilczę i nie powiem gdzie jest Canon ze swoją ofertą "pod Rebela" w porównaniu do Nikona.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30-06-2011 o 12:55
    the silence is deafening

Strona 8 z 76 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów