Strona 9 z 76 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...nie powiem gdzie jest Canon ze swoją ofertą "pod Rebela" w porównaniu do Nikona.
    W takim razie ja powiem: Canon jest na pozycji lidera sprzedaży.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W takim razie ja powiem: Canon jest na pozycji lidera sprzedaży.
    Być może, mnie interesuje lider spełnienia marzeń swoich użytkowników... Nikon zaprezentował 40/2.8DX macro $280. Teraz Canon jest jeszcze głębiej w...

OK, bythom.com (11.7.2011) bardzo inteligentnie napisał (już) o nowych A77, Nex-7, D400.
    Powiem szczerze, że ze względu na 16-50/2.8 i cenę A77, rozważam zmianę mojej rekomendacji Q3 2011 z D5100 na A77.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-07-2011 o 08:27
    the silence is deafening

Domyślnie

Być może, mnie interesuje lider spełnienia marzeń swoich użytkowników...
    A to przepraszam. W takim razie liderem jest µ4/3 ))
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to przepraszam. W takim razie liderem jest µ4/3 ))
    Nie, nie micro. Brakuje mi ekwiwalentu (optycznego i cenowego) sigmy 150/2.8 macro OS HSM

/eot

Jeszcze idę o zakład, że przy najbliższej okazji (D4x?) wyjadą z "200/4VR" mikro.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-07-2011 o 08:39
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Micro ostatnimi ruchami dało użytkownikom mały aparat i 3 jasne stałki do podstawowego zakresu - szeroki kąt, standard i portret (12/2, 25/1.4, 45/1.8). Lista braków skurczyła się wiec dramatycznie. Nie widzę sensu do micro zoomów - odpowiedników 24-70/2.8 czy 70-200/2.8 - byłyby za duże. Może jeszcze jakaś stałka UWA i jakieś dłuższe tele (też stałka) do portretu i kwita. I dłuższe makro - ale to już tylko dla niektórych (poza tym w makro i tak ostrzenie manualne, a przez adapter można tam przypiąć wszystko).
    W tym systemie zoomy to nie to - zamiast PENa i 14-42 f/3.5-5.6 można mieć to samo w mniejszym opakowaniu kupując XZ-1 czy LX5. Stałki za to dają i zabawę z GO której nie dają kompakty, i mały rozmiar którego nie dają nawet najmniejsze lustra.

W lustrach za to Nikon i Sony znacznie lepiej spełniają życzenia użytkowników. Canon aż pęka z samozadowolenia i za nic ma opinie użytkowników. Czasy gdy Canon miał najlepszą ofertę to już przeszłość, ale do Canona to jeszcze nie dotarło. Nie każdy potrzebuje ultraciężkich, jasnych długich tele za worek $.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Co do tej GO to jednak w mikro4/3 nie jest aż tak różowo. Wystarczy popatrzeć jaka GO będzie przy 24/2 na FF i mikromatrycy Olka.
    Oczywiście przewaga nad kompaktami jest ogromna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Co do tej GO to jednak w mikro4/3 nie jest aż tak różowo. Wystarczy popatrzeć jaka GO będzie przy 24/2 na FF i mikromatrycy Olka.
    Ja tylko przypomnę, że my tu o Nikonie... tak zaleta (GO) mikro na FF jest ogromna
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ja akurat płytkiej GO potrzebuję do portretów. Na szerokim końcu akurat głęboka to dla mnie plus - przymykać nie trzeba, a widać wszystko ostro. W przypadku 12mm f/2 mam przede wszyskim mały rozmiar i krótkie czasy. A do portretu 45/1.8 z micro to jak 85/3.2 w moim FF, więc już nieźle. Dla miłośników płytkiej GO zawsze są jeszcze manualne Voigtlandery. Pewnie za jakiś czas pokaże się też 50/1.4 lub coś nieco dłuższego, jakiś ekwiwalent 135mm lub 150mm. Ale jak na tak mobilny system GO z 45/1.8 jest już OK.

Co prawda nadal FF i 85/1.8 czy 135/2 ma swój urok. Rozważam przejście na micro ale chyba 5D z jednym lub dwoma szkiełkami dla uroku ultrapłytkiej GO sobie zostawię.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Słusznie prawisz. Choć dla mnie FF ma "coś" w sobie jeśli chodzi o obrazek. Nie wiem czy plastyka czy coś innego, ale jakoś tak... ładniej jest.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Być może, mnie interesuje lider spełnienia marzeń swoich użytkowników... Nikon zaprezentował 40/2.8DX macro $280. Teraz Canon jest jeszcze głębiej w...
    kwestia priorytetow. ja bym tam wolal miec rozsadny cenowo i jakosciowo telezoom f/4 w systemie, niz nasr* 17 obiektow macro.

a 70-200/4 w Nikonie jak nie bylo, tak nie ma. a nawet jak wyjdzie, to bedzie VR za taka cene, ze Canon spokojnie bedzie gonil IS z 18-megapikselowa zatyczka za ta sama kwote
    www albo tez flickr

Strona 9 z 76 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów